Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

ESP


hagi

Recommended Posts

ahoj kluci a holky

mám problém.Po ujetí několika km není to stálí někdy ujedu i 600 km někdy jenom 80 km se mi oběví hláška chyba ESP / ASR ZÁVADA MOTORU auto jde automaticky do nouzového režimu.Musím zastavit vypnout klíček a vytáhnout ze zapalování po chvíly auto nastartuji chyba tam není a mohu pokračovat dál v jízdě.To se stává nepravidelně a nevím si rady co to muže způsobovat.

Nevíte náhodou co by to mohlo být.

Děkuji za každou odpověd

Upraveno uživatelem hagi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

tak že udělaly hloubkovou diagnostiku a řekly mi že vydějí kdy to nefungovalo po kolika km. se to běvovalo.

No a verdikt abs v pořádku mohly to dělat špinavé snímače u abs od sole že nedokázaly určitou chvíly načíst rychlost otáčejícího kola.Nebylo to nenakonfigurací volantu.

Prý až se mi to stane znova mám si opsat přesný stav km. a jet do servisu a pezplatně mě napíchnou na dia. aby mohly študovat dál.

Jinak prý když se to oběví zastavit vypnout klíček nechat auto až se celé vypne od elektroniky a pak nastartovat a jet dál.Auto se jakoby restartuje.

Je pravda když jsem jel od myčky kde jsem si nechal vystříkat i spode auta tak od té chvíle zase klid.

No uvidíme.Kdyby něco bylo zajímavé napíšu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

607ma po facelifte uz pouziva ABS senzory s Hallovymi sondami, takze spina/sol/olej by namali hrat ulohu. Skor by sa mohlo stat, ze vystupny zosilnovac v tom ABS senzore nedava za urcitych podmienok korektny digitalny vystupny signal. Mal som podobny problem, ked sa v lete oteplilo, senzor prestal fungovat. Avsak, v mojom pripade som nasiel cez diagnostiku, ktory senzor nedava signal. Ak pocas testu diagnostiky senzor daval spravny signal, tak v pamati bola zapisana namiesto trvalej zavady len prechodna.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď jsem si teprve všiml tohoto vlákna, ale myslím že hledáte problém v důsledku a ne v příčině. Jak úplně na začátku hagi píše, rozsvítí se ABS/ESP a také závada motoru. Většinou když je nějaký problém na motoru, tak se deaktivuje např. ESP, tempomat a vyhodí to jejich chybu. Zkusil bych se určitě zaměřit také na motor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 měsíců později...

tak ESP zlobí pořád odvezl jsem auto do servisu a zjistily že je špatný plynový pedál,tak že výměna i s prací 6500,-kč no uvidíme jestli nový plynový pedál který bude nakonfigurovaný pomuže k odstranění závady ESP.Se stý závady snad picnu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Ahoj, mám podobný problém s ABS/ESP (a nechci zakládat nový téma - už tak je tu to trochu nepřehledný), diagnostika hlásí závadu C1335 - signál snímače rychlosti otáčení kola vzadu vpravo.

Než se pozítří do toho pustím, chtěl sem najít nějaké el. shémata, bohužel je to trochu problém (je otázkou zda je to závadou mezi židlí a monitorem), ale nějak se nezadařilo. Má někdo schéma a je ochoten je poslat/ zveřejnit? - P607 2.0 HDi 100kW,2006 poFL, VF39URHRH92221794

Díky Jarda

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...