Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nová etapa programu spolupráce mezi skupinami PSA Peugeot Citroën a Toyota


Charlie 607

Recommended Posts

Peugeot ČR na facebooku zveřejnil fotky Peugeotu Traveller, co na něj říkáte? Za mě palec nahoru, ale zezadu se nápadně podobá Multivanu. Jinak ale moc pěknej nástupce Experta

V březnu 2016 by se měl představit na autosalonu v Ženevě

Upraveno uživatelem Schreek
Schreek - sloučení témat
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

PSA Peugeot Citroën a Toyota Motor Europe (TME) dnes představují nové vozy Citroën SPACETOURER, Peugeot TRAVELLER a Toyota PROACE. Vozy budou k dispozici ve verzi Combi pro osobní užití a ve verzi Navette (Shuttle) pro profesionální účely.  Obě skupiny tímto potvrdily pokračování jejich dohody o spolupráci, kterou podepsaly v roce 2012.

 

Všechny tři modely, které se na trh dostanou v průběhu 1. pololetí roku 2016, budou představeny v rámci ženevského autosalonu v březnu 2016 na stáncích jednotlivých značek.

 

„S hrdostí dnes představujeme tyto tři nové vozy, které jsou výsledkem spolupráce mezi skupinami Toyota Motor Europe a PSA Peugeot Citroën. Naše dohoda nám umožnila vyvinout novou efektivní platformu vozů, díky níž můžeme našim zákazníkům po celém světě nabídnout moderní produkty, které budou ve svých segmentech velmi konkurenceschopné,“ uvedl Patrice Lucas, ředitel programů a strategie skupiny PSA Peugeot Citroën.

 

„Jsme velmi šťastní, že se ze spolupráce, kterou jsme se skupinou PSA Peugeot Citroën navázali v roce 2012, dnes zrodila zcela nová generace vozu Toyota Proace,“ prohlásil Johan van Zyl, generální ředitel skupiny Toyota Motor Europe. „Týmy všech tří značek společně usilovně pracovaly a jsem si jist, že náš nový model PROACE a všechny jeho varianty obohatí nabídku spolehlivých a odolných vozů, které naši zákazníci od značky Toyota očekávají.“

 

První vozy Toyota Proace byly od roku 2013 založeny na modelech stávající generace Peugeot Expert a Citroën Jumpy. Podle dohody podepsané v roce 2012 spolu značky pracují na společném vývoji vozů příští generace a tato spolupráce má pokračovat i po roce 2020.

 

Cílem spolupráce obou skupin je nabídnout díky optimalizaci nákladů na vývoj a výrobu konkurenceschopný model v segmentech lehkých užitkových vozů střední velikosti, vozů určených pro kyvadlovou dopravu a vozů kombi. Vozy se vyrábějí v továrně PSA Peugeot Citroën Sevelnord, ve francouzském městě Valenciennes.

 

Skupina Toyota Motor Europe se podílela na vývoji a investicích do výroby těchto nových vozů.

 

Vozy mají stejné technické charakteristiky, motorizace i prvky výbavy, nicméně nabízejí rozdílný design ve stylu každé jednotlivé značky.

 

Fotografie a videa jsou k dispozici na:

-       citroen.presse.photos&video.com

-       peugeot-pressepro.com

-       newsroom.toyota.eu

post-9365-0-98925100-1448981550_thumb.jp

post-9365-0-50199400-1448981551_thumb.jp

post-9365-0-03603100-1448981552_thumb.jp

post-9365-0-61317600-1448981552_thumb.jp

post-9365-0-50566900-1448981553_thumb.jp

post-9365-0-99555100-1448981553_thumb.jp

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když jsem ho dneska viděl poprvé tak jsem se hned zamiloval, právě tím že vypadá hodně jako Multivan, ( kterýho si ale nikdy nekoupím protože je to předražená krabica jak sviňa ), až na ten předek, ale ten konečně taky vypadá dobře, oproti nynějšímu Expertu.

Uvidíme příští rok až budou další informace, ale prozatím je to jeden z možných nástupců Parťáka, zatím u Peugeotu pro mě nic jinýho bohužel není.

Ale tohle je fakt krasavec

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Auto vypadá hezky.... Technicky to bude ale hlavně TOYOTA... To na mechaniky zase čekají samá překvápka  :o  . Ještě by mě zajímal interiér... Snad do toho budou aspoň ty dvoulitry.... 120Kw v expertu s automatem + chip a plné palbě byl nářez :) . Rychlejší dodávku jsem neřídil... I když boxer s 3.0+chip byl taky střelba i se dvouma tunama na palubě a kopec nekopec :D . 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Test dvojčete Citroenu

https://www.stream.cz/meziplyn/10019932-citroen-spacetourer-kdyz-mpv-nestaci

Dnes jsem cestou do HK dojel bílého Travellera, musel jsem ho předjet, abych si prohlídnul ten předek v zrcátku. [emoji3] I když už jsem s tím několikrát jezdil, svezl se v něm i na poslední řadě sedaček, na spolujezdcově místě, tak v provozu jsem ho takhle zblízka dnes potkal poprvé. A jestli u mě bude platit, že další auto bude zase větší, tak jdu do něho. [emoji3] Moc se líbí. :super 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...