Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Že by konečně?? FAP se začíná kontrolovat


MotoMoto

Recommended Posts

Aby nakonec ta novější C4 na tom nebyla hůře než naše bez fapu. Jen kdyby ji pořádně změřily. :D

Já nejsem zlomyslný,tak nikomu nic nepřeji a nezakládám zbytečná vlákna,kterých tu o tom je tři prd....

Jináč je mi jasné ,že se neměří částice na stk,ale i tak mám zatím po upravách od Petra na stk při emisích lepší hodnoty jak při dovozovce a to tam je o šedesát více.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na emisích tu kouřivost neměří, protože korigovaný součinitel absorpce. Ta korekce měla nějaké opodstatnění u starých dieselů, které měly úplně jiné hodnoty, u dnešních motorů, které by měly mít FAP, je ta korekce (v podstatě udávající toleranci) tak velká, že dělá to měření víceméně zbytečným. Něco ala Cimrmanovo 1905 plus mínus 200 let... U těch výkřiků, jak "se" to bude kontrolovat a měřit bude muset to "se" vyřešit nejprve metodiku měření, jinak to nemá ani čím a jak měřit. A tipoval bych (byť to nemám podložené - je to jen můj tip), že německá TUV je na tom podobně, taky standardně měří hámotiny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mě je u auta při měření emisí zjistitelné že nemá FAP pouze kontrolou značkovou diagnostikou. Kterážto není za korunu a hlavně aby z výsledků testů technik něco vyčetl tak musí být opravdu odborník. A myslím si že odborníkem na diagnostiku se člověk nestane přes noc nebo navštěvováním nějakého kurzu tam se naučí základy ale odbornost získá jedině praxí. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to asi ne, protože ani značková diagnostika nepozná, že tam FAP není. Upravený soft se totiž tváří jako že tam FAP je a chyby s ním spojené nenajdeš, pokud je to správně udělané. 

 

Podlě mě jsou jen dvě aktuálně 100% ní mětody jak zjistit že tam FAP chybí. Za 1) vyčíst jednotku a najít softwarovou úpravu - to si nikdo netroufne, na to musí mít člověk slušnou praxi. Za 2) Fyzické rozšroubování výfuku - tam by to bylo jasné, ale podle mě by asi moc aut denně nezkontrolovali ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zaklepat, a když se ozve "dále", tak tam je nebo není? :)

Diagnostikou by se to mohlo poznat z live hodnot. Ale to by musel zkoumat někdo, kdo fakt ví, co tam má být, jaké má co souvislosti a jak se to má všechno chovat. A to zdaleka neví ani všichni "úpravci"...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A co třeba drifteři,to Ti nevadí co se spálí gum a ty motory bez katu upravené u toho. Lodě na moři. Rallye a jiné a odpady u popelnic z PC co prodáváš?

No jéje, to víš, že mi vadí, a vůbec to nemám rád a nevím co je na tom hezké, pálit gumy. Lodě na moři je průser, to vím, ale šrot u popelnic z PC moc neznám, sami děláme svoz použitého elektro zařízení a neznám kde by se to válelo, když tak řekni rádi to odvezeme. Je v tom hodně peněz.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já už psal jinde, mě švýcaři při kontrole na služebáku strčili do výfuku kameru. Ten policajt to nijak nekomentoval, ale předpokládám, že kontroloval, jestli tam je DPF...

 

fhinos: to je právě dost rozdíl, starý krámy hodně kouří, to je pravda, ale prachový částice jsou tak velký, že je nevdechneš, zachytí se v nose nebo na sliznici. U EURO 5 a 6 jsou ty částice tak malinký, že je vdechneš a zachytí se až v plicích...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ti nevím..."technická".. :myslim  jak by asi tou kamerou přišli na to že tam FAP není... :myslim

Vem to kolem a kolem ....kde je umístěn FAP a kde konec výfuku....to měli tu kameru pětimetrovou aby ji procpali celým výfukem..??....a jak ji dostali přes tlumič výfuku..??

Jestli on to nebyl spíše mobilní emisní měřák....to oni mají a dělají rádi.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...