Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Prodej auta - bazar zamlčel veškeré vady


michals004

Recommended Posts

Vážení,

zhruba před 14 dny jsem prodal za dvacet svoji 607 s tím že je na náhradní díly bez záruky. Odvezl si ji pán, který samozřejmě tvrdil jak si ji dá do kupy, opraví ty problémy které auto mělo a plesk, pár dní na to se objevila v bazaru, kde samozřejmě o chybách není ani zmínka. Pochybuju že za tak krátkou dobu to stihli opravit. Na autě bylo fouklý těsnění pod hlavou a dle vyjádření servisu kde bylo auto předtím i špatná hlava nebo blok motoru. Dále začala silně škubat automatická převodovka při zrychlování - respektive se chovala stejně jako tehdy před 3 lety než klekla (měnil se tam hydroměnič a čerpadlo)...už jsem neměl chuť to řešit tak jsem ji poslal do světa na náhradní díly...

 

Opravdu i v dnešní době je takovéto chování autobazarů normální?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Auto za poslední měsíc bylo ve 3 servisech než jsem ho prodal a ve všech řekli víceméně to samé. Motor a převodovka, rozdělat a udělat. Jinak auto stojí v Praze tak se s tím můžete jet někdo povozit...

 

Spíš mě naštvalo že před tím člověkem jsem nic netajil, vše mu řekl a ukázal a oni to prodávají jako voňavku bez investic...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Těžko říct, co řeknou potenciálnímu zájemci. Taky nevím, jestli to nabízejí za cenu odpovídající dobrýmu kusu, nebo jen navýšenou o nějakou provizi. Což u auta z bazaru člověk vždycky předpokládá, že cena je vyšší o provizi a skutečná hodnota je ještě menší.

Moc bych nečekal, že případnýho zájemce o relativně levný kus budou nějak moc upozorňovat na vady. Pokud mu to není zřejmé z prodejní ceny, tak má smůlu. Nejspíš ho nechají podepsat papír, kde bude u všech dílů napsáno, že jsou opotřebené a zralé na výměnu. Jako jsem musel podepsat u své Lancie, kterou jsem kupoval v pražském bazaru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A to jsem myslel, že něco podobného bych nikdy nepodepsal. Stejně jako prohlášení, že auto kupuju "jak stojí a leží", což je podle právníků největší průser, co by člověk neměl nikdy podepsat. Ale musel jsem, když jsem to auto chtěl. Stejně jako to udělali další zákazníci, kteří to neřešili.

 

kovy_s: Kdy to prosímtě bylo? Dřív Áčkaři dělali hrozný věci, ale v poslední době si podle mě dávají hodně pozor. Spíš ještě víc nadsazujou prodejní ceny a tlačí na výkupní ceny, aby se zahojili z toho, že už nemůžou dělat ty největší podvody.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

oddie: Zatím jsem koupoval pět aut, z toho tři z bazaru a dvě napřímo. Teď jsem taky doufal, že dostanu něco z první ruky, a nakonec koupil z bazaru. Ty bazary mají teďka už tak agresivní výkupní politiku, že každýho soukromýho prodávajícího hned obvolá pět bazarů a někdo z nich ho naláká to do toho bazaru přivézt. Mě takhle minule dostaly i áčka, i když pod hrozbou přicházající zimy a nejspíš liché obavy z nedostatku zájemců. Aspoň že tentokrát jsem odolal a monďáka prodal přímo zájemci.

 

Takže soukromá nabídka 807/C8/Ulysse je naprosto žalostná. A když už jsem někam k soukromýmu prodejci přijel, tak jsem na místě zjistil, že auto má ucpaný FAP nebo je po kolizi rozvodů. Prostě nezadařilo se. Naopak v průměrným pražským bazoši jsem narazil na úžasně vypadající poměr auto/cena a i po 2000km doufám, že jsem nenalítl na žádný zásadní průser.

 

Úplně chápu michals004, když poctivě prodal auto za reálnou cenu s uvedením pravdivých údajů a někdo se na tom snaží vydělal naopak zamlčením údajů. Dneska žádný bazar narovinu nic neřekne. Všechno je v pořádku, auto je nádherný, přijeďte, nikdo neřekne nic jinýho. Člověk by je nakopal do koulí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Své poslední auto jsem sháněl rok. Koukal jsem tehdy i do bazarů. Nakonec se sehnalo od soukromého, hodně draho, ale adekvátně stavu. 807 a spol, co tak po očku sleduju inzerci, jsem za poslední rok postřehl asi 5, soukromých, na které by mělo smysl se jet podívat, kdybych něco takového sháněl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:xvul Já mám nervy jen jedny a proto jsem šel do nového, ikdyž se zatím vždy podařilo koupit slušnou ojetinu. Nicméně najít něco takového v kombíku a v naftě 66kw, z nostalgie bych asi znovu pořídil  :) .

 

http://auto.bazos.cz/inzerat/52583416/Peugeot-406-kombi-najeto-jen-84-tis-km-klima.php

http://auto.bazos.cz/inzerat/51666678/Peugeot-406-20-HDI-najeto-poct-29000km-1-majitel.php

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...