Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Účinnost origo xenonů 407SW


Guest onzik88

Recommended Posts

Ahoj kluci,

 

už od koupě (11/2014, akutálně 290tkm) mi přijde že moje 407ma svítí dost bídně, nato že má origo xenony. Pár týdnů po koupi jsem vyměnil výbojky, dal jsem obě origo Osram 4300K. Zároveň s tím jsem vyhodil ven čočky a vyčistil je - byli dost zanesené. I přesto výsledek není takový, jaký bych čekal. Dálkové jsou OK, světla jako taková jsou naprosto pořádku, myslím tím povrch světlometu jako takový.

 

Na protokolu z STK 6/2015 mám ale uvedeno : Natočení obrazu rozhraní potkávacího světlometu chybné, ale nezpůsobuje oslnění.

Co s tím??

 

Mno a otázky jsou tyhle:

 

1 - Jak Vám to svítí, je tu někdo u koho je to slabota a svítí to v origu nic moc, třeba kvůli stáří nebo je opravdu chyba u mě?

2 - Tou demontáží parabol a následnou montáží, je tam vyloženě něco co jde podělat když to vrátím špatně takovým způsobem, abych to rozhodil svítiost??

3 - Teoreticky kdo v Brně nebo okolí by mi s tím poradil, eventuelně to dal do pořádku? Když je to tam origo, tak mi to snad mělo trochu i svítit...

 

Fotka světla v příloze...

Jinak druhá fotka je aktuální stav (nevím jestli to pomůžu, foceno mobilem ) - zeď je cca 20-25m vzdálená v rovině. 

post-41849-0-13728200-1444655593_thumb.j

post-41849-0-10821300-1444671706_thumb.j

Upraveno uživatelem onzik88
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele někdy se to tu řešilo,byl tu někde i odkaz na externí problém xenonů, ale je to cca před 3-4 roky...

a mám dojem, že tam bylo něco ohledně zvýšení xxxxxK , ale né moc, protože to nesvítí pořádně při dešti,neprosvítí to. Ale jestli to je ten problém, nevím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem právě vlákna prolezl a konkrétně jsem nic nenašel. S tím, jak ty říkáš, tam dát 6000K tak se můj problém nevyřeší, protože světelný tok je dobrý, jen to svítí moc do země :-\ Jde mi hlavně o to kam hrábnout nebo sehnat člověka, který mi s tím pomůže a trochu mám vítr z toho, že mi ve Famku nebo RM Servisu v Brně řeknou výměnu světel a to to auto pak můžu shodit ze skály...

 

Někdo tvrdí, že to bude jen čidlo na jedné náprav, a třeba uživatel JendaB musel měnit celé světlo...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mohu potvrdit, že s origo xenony mám dost často problém s viditelností - zkusil jsem už různé výbojky (4300 - 6000k) - čím modřejší, tím horší (i bez deště). Zrovna přemýšlím, jestli mám utratit za nějaké extra svítívé, ale moc tomu nevěřím. S korekcí jsem nikdy problém neměl, alespoň na každé TK vše v pořádku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Wing: Dík za příspěvěk, jen se zeptám...nemáš náhodou v protokolu z STK stejnou hlášku jako já? "Natočení obrazu rozhraní potkávacího světlometu chybné, ale nezpůsobuje oslnění"..Tam je podle mě zakopaný pes a třeba se to týká i tebe a třeba o tom nevíš...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2Another: Nepozoruju nic, nastartuju a je pouze vidět jak se výbojky nažhaví, to je celé. Co jsem tu četl,tak se světla nejdřív nastaví a poté až rozsvítí. 

2John: A právě o to mi jde..je nesmysl aby halogen svítil líp, proto hledám jak tu chybu opravit a dávat v neorigu 8tk za jedno světlo s tím, že to "tím možná bude" to nehrozí...

 

Prostě to svítí moc dolů, BC neukazuje žádnou chybu...Vím, že bez diag se nehnu, tady zatím teoretizuju..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a v tom je chyba...čidla jsou na zadních kolech a měly by ti fungovat...tj. že při nastartování se zvihnou a podle zatížení zadku ti sjedou dolů(víc či méně) hledej tam problém... a nebo jestli opravdu máš origoše xenony a nemáš nějakej bastl (ale píšeš že máš origoš)

Upraveno uživatelem John_Ice
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, a ted jsem z toho jelen - někdo tvrdí že jedno čidlo je na přední a druhé na zadní nápravě a ty říkáš že je jen na zadní :) Ano, jsou to origo z výroby, s HIDčkama bych ani neotravoval :-D

 

Jinak umístění těch čidel předpokládám bude někde na stabíku i okolí, je tak? Díval jsem se taky kde ty čidla sehnat, a kellyna či autorozvody mi nepomohli,takže ani nemám tucha co za to případně...

 

Jen mě nejde do hlavy, proč BC nezahlásí chybu nastavování světel nebo tak něco :-\

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čidla jsou vepředu a vzadu... Když nejdou poznas to pouze přes diagnostiku. Po nastartování se xenony musí samy nastavit, tj sjedou dolů a pak nahoru, pokud Ti to nedělají někde je chyba...

Odesláno z mobilního telefonu pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky zelený muži! :) Zkusím pořešit diag a podle toho se odrazím dál...Tak si říkám, nemohli mě to ještě rozhodit na STKčku, že by to manuálně stahnuli dolů??Pokud to teda vůbec jde...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Světla se normálně štelují je tam na to kolečko, je docela možné, že Ti to na STK rozhodili... Jinak pokud by Ti nešlo čidlo na nápravě, tak xenony budou taky svítit hodně dolů, je to bezpečnostní funkce... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak, po telefonátu se člověkem znalým mi bylo řečeno, že to může být klidně jen špatným nastavením, jelikož na STK mají tendenci to snižovat dolů aby se prošlo, ale to je tak celé...Tudíž to bude chtít nejprve diag na ověření funkčnosti čidel a pokud budou ok, tak je třeba přes diag zapsat do řidicí jednotky novou, správnoupozici těch světel - samozřejmě za použitím regloskopu.

 

Jinak jak říkáš, díval jsem se na to kolečko, ale fakt je ten že to sice můžu vyladit na čuňátko doma, jenže po dalším nastartovaní to elektronika bude ignorovat a nastaví si původně zapsanou výchozí pozici toho světla.

Snad to bude cesta, nehodlám měnit světla ani podobné harakiri,chápeš... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som tiež menil výbojky lebo svietivosť bola katastrofálna a dokonca som mal aj iné K,jedna svietila na bielo a druhá na modro.Vymenil som ich len kus za kus bez čistenia.Vždy keď naštartujem tak sa samé naklonia a nastavia.A mne výmena pomohla a poriadne,konečne je vidieť na cestu.

post-43500-0-92183700-1444751759_thumb.j

post-43500-0-50172500-1444751768_thumb.j

Upraveno uživatelem TheJaro
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podľa mňa je vypadnutý tiahlo, ktoré nastavuje sklon. Keď to nastavíš ručne elektronika to nebude ignorovať. Elektronika nastavuje sklon -/+ podľa polohy ktorá je určená ručne. To by potom to ručné nastavenie ani nemalo význam. Skús nastavovať ručne či sa to dá. Ak nie potom je to to čo píšem teda vyskočené tiahlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pěkný rozdíl jaro, jen nepozoruju to nastavení po startu :(

2ano: Blbá otázka,ale přeci...kde natom světle najdu to táhlo? Trochu se nedokážu vybavit jak vypadá...A propo, pokud by bylo vypadnuté jen jedno, tak nebude fungovat jen jedno světlo a ne obě...? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pochybuju, že by se rozhodily obě světla najednou, spíše bych to tipnul na to čidlo náklonu. Nejdřive bych s tím pohnul na diagnostice a nevrtal do toho ručně. Nastavení světel si sám nevšimneš, protože než se zažehnou výbojky, jsou nastavené, alespoń u 607 to tak je. U nějaké značky jsem to viděl naopak, nejdřív se rozsvítily výbojky a pak to šlo dolů a zpět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...