Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Při záběru třepe celým autem (P 106)


odee

Recommended Posts

Zdar draci,

 

mám technickej problém a už nevím, co s tím. Auto se za jízdy extrémě třepe, vibrace jdou do karoserie a jsou hodně cítit i na pedálech, ve volantu ne. Děje se to pouze při přidání plynu, čím rychleji akceleruji, tím víc se auto třepe, při ustálené jízdě to nic nedělá, při sešlápnuté spojce to nic nedělá, ikdyž jen uberu plyn, tak to přestane. Děje se tak bez ohledu na rychlost a otáčky motoru. Pokud se člověk rozjede velice pomalu a přidává se plyn úplně minimálně, dá se z autem jezdit téměř bez tohodle jevu. První co mě napadlo, bylo uložení motoru, spodní silentblok nebyl nic moc, tak jsme ho vyměnili a malinko se to zlepšilo, ale jen nepatrně, mrkli sme teda na ty další dva a ten olejový byl prasklý a tlumič vibrací co je na něm byl taky KO, silentblok na u převodovky už to měl tak značně za sebou, vyměnili se teda všechny s tím, že to bude určitě tím, no vibrace se tím o něco více utlumili a jsou tam pořád, když přidám prudce plyn při rozjíždění, tak celé auto rezonuje šíleným způsobem. Na nápravách sme nikde vůle nenašli... Čo dalšího by to mohlo být? Nevím, jestli to s tím souvisí, ale při přejezdu po špatném povrchu (např, rozbité kostky) se ozývá kovové mlácení, mám pocit, že by to mohlo souviset s uložením tlumičů, ale nenapadá mě, jak to uložení tlumičů souvisí s tím, že auto se třepe jen pod plynem...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě doplním jednu věc, které jsem si všimnul a to, že to bouchání při přejezdu hrbolů jde hodně do plynového pedálu, jako kdyby do něj někdo klepnul kladívkem, prostě to ve mně evokuje pocit, jako by motor byl někde kov na kov a na hrbech to při poskakování klepe.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ako píše jojtik a P607Olda bude vnútorný kĺb poloosi. Minulý týždeň som ho menil na dodávke správal sa presne ako opisuješ. Samostatne som ho zohnal v PL za 15 eur u nás iba komplet poloos za 200! Otázne je ako bude vyzerať protikus v prevodovke keď s tým takto dlho jazdíš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sundali sme poloosu, tisícihran co jde do převodovky vypadá vpořádku, vůle v něm je, ale minimální. Vnitřní kloub na poloose je ale KO-byla tam praklá manžeta a vzhledem k tomu, že to auto již delší dobu nepoužívám, tak nevím, jak dlouho to tak bylo:-/, mysleli jsme, že bude třeba stačit vyměnit jen ten křížek, protože v těch jehličkových ložiskách pár jehliček už chybí a mají vůle jak prase, po vyčištění sme ale zjistili, že je zničené už i to lůžko, ve kterém ten křížek jezdí. takže to bude potřeba udělat celé. Doufám, že ten kloub seženu samostatně, měnit celou poloosu se mi nechce, homokineťák vypadá vpohodě, naprosto bez vůlí. No nic, jdu navštívit Jardův e-shop a budu se modlit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tuším sa ten protikus volá planetarne koleso ? Na dodávku sa dá zohnať a vymeniť bez demontáže prevodovky tak držím palce. Tie ihličky povyťahuj magnetom mne sa podarilo nájsť vsetky. Boli v drážke na kraji.

Upraveno uživatelem dusan2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Áno ,áno triangel. To lôžko bolo v poriadku ale dá sa zohnať bez problémov. Ja som to identifikoval okamžite cca po 100 km som to vymenil takže tomu lôžku sa nič nestalo.

Vyzerá to takto

http://allegro.pl/krzyzak-polosi-przegubu-renault-laguna-2-21-trafic-i5465493980.html#imglayer

Upraveno uživatelem dusan2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Mám ooobrovskou prosbu!!! Kdo by měl jakýkoli tip, kde sehnat jeté poloosy na mou S16, budu vděčný za echo, zatím se vrakáče ani inzeráty na webu nechytají (nepasují z žádné jiné motorizace) a chci zkusit všechny možnosti, než objednám nové. Předem moc díky všem za jakoukoli informaci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obávám se, že budeš muset šetřit na novou.

 

S16 mají ty vlastnosti, že jsou na technickém vrcholu co se týče provedení a za hranicí životnosti, co se týče stavu.

 

Teda, do TOP vozu S16 bych si nic z vrakoviště nedal, obávaje se další životnosti (viz Tvůj úvodník - jak jsem měnil silentbloky na motoru až jsem vyměnil)  ;) 

 

Zkus se poptat nejaké repasní firmy, třeba to dají. Jinak asi fakt nová (nebo profi repase).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...