Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Myslíte, že je to tak v cajku? + pokec o Blance


Medvěd

Recommended Posts

Už nějakou dobu mě "sejří" tohle značení - https://www.google.cz/maps/@50.0998058,14.4219529,3a,75y,90h,88.78t/data=!3m6!1e1!3m4!1sf4bruypSng3xpvzq4DIL0Q!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1   a dokonce i Péťa v sobotu nad ním kroutil hlavou

Jedná se o křižovatku na Letenském náměstí v Praze, kde je na ulici nakreslen trojúhelník "Dej přednost v jízdě" s dodatkem POZOR TRAM (obojí velikosti "jako kráva"), přičemž nad ním visí tabulka Hlavní silnice s dodatkovou tabulkou Hlavní vlevo - rovně se stejně jet nedá (Zákaz vjezdu, vjezd povolen pouze MHD a Dopravní obsluze). Vím i co chtěl autor značení sdělit (souběžně jedoucí tramvaj má přednost), ale zhusta se stává, že řidiči reagují jen na ten MEGA trojúhelník a dávají přednost i tramvaji, která naproti stojí v zastávce. Když zastaví, dojde k tomu, že šesté auto a další už stojí v křižovatce a tu zablokují. Podle mého je toto důkazem zcela zmatečného značení a bylo by dobré ten trojúhelník odfrézovat. Jaký je Váš názor?

Upraveno uživatelem Medvěd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to nesmyslné. Na Radlické je hodně podobná situace a žádná takováhle opičárna tam není.

 

https://www.google.cz/maps/@50.0592212,14.3902461,3a,75y,252.43h,74.6t/data=!3m6!1e1!3m4!1sGNQO_fQpD7erBMTwSm52PA!2e0!7i13312!8i6656

 

Je tam sice semafor, který je ale trvale vypnutý. Na tu Letnou by na vozovku, když už, patřilo tohle:

 

a22.gif

 

s tím dopňujícím nápisem co tam už je.

Upraveno uživatelem Stejsn
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak, jak to bylo před rekonstrukcí křižovatky. Ten MEGA trojúhelník fuč - že tramvaj odbočující vpravo má přednost je dané zákonem a tudíž netřeba tuto informaci dublovat, tramvaj vyjíždějící odspoda má dát přednost (má tam značku) a tak si holt počká. Zastavení 5ti až 6ti aut opravdu vede k zablokování předešlé křižovatky ....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná ten zákon mnozí neznali či ignorovali, docházelo tam k častým nehodám, které blokovaly nejen křižovatku, ale celou Letnou, tak jim nezbylo, než tam dát ještě  trojúhelník na vozovku ... Nevím, to budeš vědět líp ty, když na to málem koukáš z okna.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ChouLu - problém je v tom, že tramvaj zespoda přednost NEMÁ a téměř pokaždé, když stojí nějaká v zastávce, se najde blbec, kterej to na minutu zamázne a tím zacpe křižovatku u tunelu (teda ON ne, ale ostatní řidiči, kteří by jinak normálně projeli ...).

 

StibTo - právě proto, že tu bydlím, tak mě současný stav hněte - až dnes mě ale napadlo, že bych mohl najít někde na webu fotku a polemizovat nad ní.

Upraveno uživatelem Medvěd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano nemá, ale chápu tu značku... mnoho lidí by nedalo ani té souběžné, co jede vedle, proto je tam co tam je ;) Denně potkávám po praze takovejch debilů, že to zcela chápu, proč to tam je vlastně ve výsledku vše jak pro debily ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No a jak bys Medvěde v tom tvým směru jízdy (po hlavní dolů) jinak než tou svislou značkou chtěl sdělit, že tram zdola nemá přednost :myslim Ačkoliv obecně souhlasím s tím, že naše silnice jsou přeznačkované :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Medved ma pravdu, ten trojuhelnik je tam naho-vno. Kdyby bylo na silnici vyznaceno vse co je v zakone tak ahoj. Nehlede na to ze to vytvari nebezpecnou situaci pro dalsi vozy, navic to vyvolava jeste vetsi agresi, ktera uz tak rostla na korunovacni a od sparty. :) aneb jak misto které je kolabujici jeste vic doj...t!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No nevím co se řeší zákon přece jasně říká že pokud nemohu pokračovat v jízdě nesmím do prostoru křižovatky vjíždět. Což je ustanovení které v pražském provozu dostává nejvíc napr..l a kvůli němu je na spoustě důležitých křižovatek žluto jak je namalováno jako pro debily kde se stát nemá a přesto se ve špičce na každý interval semaforu debil najde který tam zůstane a blokuje průjezd ostatním.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dano406, je to velka krizovatka, navic ti tam doprava odbocuji z protismeru. Ajak ti tam v jedou dve auta a nejakej jinej pusti tram zespodu tak proste to neodhadnes jestli projedes nebo ne. Mimochodem kdyz tam budes cekat az si budes jist ze projedes tak mas cervenou a vjedou tam ti z druhe strany :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no na to se popravde netesim , ucpe se jeste vic štěrboholská a přidaj se holešovičky.....

 

 

 

..….

Holesovicky jsou po ranu zacpany uz ted a nejak nevidim duvod proc by tomu melo byt jinak nebo dokonce hur. Co ma soplecnyho Sterboholska radiala s tunelem, kterej je na druhym konci Prahy uz vubec nechapu ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V klidu, o víkendu otevřou tunel, z Veletržní udělají cyklostezku a problém odpadne :P

Cyklostezka je ve Stromovce = nechapu, proc by cyklista jel DOBROVOLNE mezi auta a domy,kdyz si muze TEMER nerusene uzivat svobody a relativne cisteho vzduchu v parku.

Jinak mas pravdu v tom, ze se UVAZUJE o zuzeni Veletrzni a Korunovacni. Nastesti tomu ale ma predchazet posouzeni o kolik % realne doprava v oblasti poklesla a co by zuzeni techto komunikaci s dopravou vlastne provedlo - taky s prihlednutim k OC na spojnici Veletrzni a Strojnicke, ktere bylo tento tyden po letech boju schvaleno.

Upraveno uživatelem Medvěd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...