Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nelze točit více než 3000 otáček, benzín 1.4, r.v. 1997


Pabouk

Recommended Posts

Dobrý den,

už asi měsíc máme s autem doma problém - auto bylo v servisu, kde došlo k výměně rozvodů za nové. Ale při tom se stala věc, že motor nyní nedokáže točít více než 3000 otáček, potom začne "cukat"  a udržovat onu hladinu 3000 otáček (pokud je stále pod plynem). V autorizovaném servisu na diagnostine nepřišli na nic, že je pravděpodobně vadná řídící jednotka. Tu jsme tedy v jiném servisu zkoušeli vyměnit, leč to nepomohlo. Další nápad tedy směřoval na nějaký vadný kabel - opět v servise nic nenašli. Shodou okolností se poté pokazilo ještě el. ovládání okna spolujezdce, auto tedy putovalo k auto elektrikáři - ten sice okno opravil, avšak na vadný kabel, respektive nějakou vadnou elektroniku, co by způsobovala omezení otáček, nenarazil.

Suma sumárum: auto bylo snad měsíc v kuse u třech různých mechaniků a žádný z nich nepřišel na to, co by mohlo závadu nemožnosti točit více otáček způsobovat.

 

Nějaké rady, nápady, zkušenosti? Internet jsem prohledal křížem krážem, ale buď jsem to přehlédl, nebo jsem první s touto závadou. Děkuji za každou reakci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud už 3tí servis kontroloval rozvody ,tak tudy cesta nepovede.

 

vem kanystr a přemosti přívod paliva do motoru .hezky naprudko,bez filtrů ..na kolik se vytočí sleduj 

 

pokud se zakucká při 3 tis,kde začíná jít k maximu výkonu,tak změn cestu paliva , vzduchu a k tomu demontuj svod za motorem. Něco mu tam nejde dost nebo překáží na cestě ven.Průběh spalování bude asi nezměněn.A i kdyby ,což je nepravděpodobné,si to měl i blbě nastavené ,tak ten motor nějak vytočíš k nějakému limitu , a bude mít jen jiný průběh a líný jak šnek,ale to nehraje roli . .

Upraveno uživatelem myšut
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest minimaxa

O tom že 3x kontrolovali rozvody tam není ani čárka. Ale souhlasím, že to tím být nemusí. Nechal bych je ale zkouknout. S tím nedostatkem benzínu bych to zkusil.  :super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak update:

ad čerpadlo: to bylo zkontrolováno, je v pořádku, stejně tak jako rozvody, taky překontrolováno. K radě s přemostěním přívodu paliva: takhle napřímo to asi zkoušeno nebylo, ale filtry a tohle kontrolováno prý taky bylo, takže zde by opět problém být neměl. Diagnostika poví jen to, že je tam "nějaký" problém, ale nic konkrétního a na palubce svítí kontrolka "chyby" motoru, takže opět nic neříkající, no. Je to jedna velká záhada tohle...

Ještě nějaké možné nápady? ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...
  • O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...