Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jezdit na MOL?


Veverka

Recommended Posts

Ode dneška je Agip na MOL. Což mě mrzí, protože posledních 7 let jsem ke vší své spokojenosti jezdil na Agip DieselTECH. Žádné dodatečné přísady jsem nepoužíval.

 

Předpokládám, že MOL tuhle naftu mít nebude, nejspíš nějakou "svoji". A co jsem se dočetl, MOL bere od Slovnaftu. Jenže jsem laik. Takže máte někdo dlouhodobější zkušenosti s palivy MOL/Slovnaft? Nebo doporučíte jinou značku (aditivované) nafty - OMV, Benzina, EuroOil?

 

Byla tu sice témata typu "Jakou naftu/kde tankujete?" nebo "Přísady do nafty ano/ne" atd., ale poslední aktualizaci jednoho z těch vláken jsem našel z prosince 2013 a kostlivce se mi vytahovat nechtělo, nebo´T se logicky nedotýká MOLu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neptám se na příslušnost ke skupině, ale na konkrétní naftu ;)  Nepředpokládám, že MOL by dál dával DieselTECH a pokud by tu značku dál používal, že by to byla ta samá nafta jako dosud pod "Agip/Eni" :papa

Upraveno uživatelem Veverka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je to slovnaft. A ted otazka, opravdu si myslite, ze agip mel "lepsi" naftu nez shell treba? Vzdyt vsichni berou to same a max to nekdo naredi vic ci min... vse ostatni je jen marketing.......

mel jsem lukoil v HoPo a spokojenost, ted je tam Mol, cena vyssi, tak jezdim zase ke globusu a nebo na Ono do Sukorad..... auto motorka, pila, sekacka, vsechno zije a papa prevazne ono :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

přes 20 let jezdím na naftu ze superhyper, taky co kde příjde pod ruku :) , na Shell jsem zatím nebyl, jednou OMV myslím--a ještě se mi nestalo, že bych měl problémy s naftou, ale možná to jednou příjde...,jo--poslední roky přidávám poctivě VIF

 

edit-- kecám, na šelce jsem někde venku tankoval, bo nebylo zbytí..., ale v česku platí, co jsem napsal ;)

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já právě nevím, nakolik a které nafty jsou reálně jiné. Pravda je, že pocitově trochu lepší projev jsem měl u Agipu (DieselTECH) než u Benziny (nikoliv však VERVA). Asi dvakrát jsem tankoval u Shell (opět jen "standard" naftu) a ničím se to neodlišovalo... Mě jde taky o to, že mám svoje trasy naježděné ze zvyku podle pump Agip, teď už tedy vlastně MOL, a otázka je, co u nich vlastně natankuju :myslim A právě že VIF nebo jiná aditiva jsem doposud nedával.

Upraveno uživatelem Veverka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

I přes VIF mi nafta od Benziny dvakrát ucpala palivový filtr (odnesl to i DRV ventil). Poté jsem přešel k EuroOilu, asi už 3 roky tam beru. Údajně je nafta bez biosložky (není žlutá, je modrozelená), ale stále přidávám VIF. Pokud však jde o výkon, nemohu sloužit. Při mém stylu jízdy to nedokážu posoudit. 

Osobně bych se toho Slovnaftu nebál a premiovému palivu moc nevěřím...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja treba natankoval shell na tridvorske v koline a octavia jednickova sla okamzite do nouzaku a pak mi kamarad rekl, ze majitelem pumpy je jejich firma Spel, a at uz tam nikdy jindy pro naftu nejezdim. tankoval jsem do firemnich Agip nebo shell nebo i omv a dalsi premiovejsi znacky ale jen kvuli tomu, ze si to jejich provozovatel pral...... ale kdyz vidim na Onu v Sukoradech stat A8, GL, ML, 730 a dalsi premiovy kary, dokonce tam tankujou i Alfisti..... tak si rikam, proc ne :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už jsem to tu psal,soused má nějaký letadlo a přes ty všechny reklamy jim na kvalitu paliva přípis schell nevystaví. takže tam bere vervu. 

Ják říká ,já to nahoře na pangejt nepostavím.

Já beru euro optimal a brával jsem i ten dieseltech,docela byl v testech dobrý a otů na něj mělo 1kč dolů a další 3-4% byly z karty zpět.

Ted co jezdím bez dépéhá,tak neřeším.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V naftě rozdíl určitě je. Do motorů s rokem výroby do roku tak cca 1995 bych lil asi cokoli, ale do novějších aut mi to přijde jako zbytečné riziko jít jen po ceně. Tady v okolí žádné ONO nemáme, tak to posoudit nedokážu. Ale rozhodně jsem poznal, když jsem tu namachrovanou naftu na místně Shellce natankoval poprvé, ale je fakt, že se nejdnalo o HDI, ty na to možná háklivé nejsou. MOL tu máme, ale důležitější je frančízant, než síť pod kterou vystupuje. Podobné je to s pivem, z pivovaru vyjede v zásadě stejné na všechny světové strany, přesto nechutná v každé hospodě stejně ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlas, není pivo jako Pivo. A hospoda nemusí být Hospoda, i když obě točí Pivo. Takže znova, kterou naftu byste považovali za vhodnou použití (na místo Agip DieselTECH)? Nebo si snad myslíte, že by mohl MOL prodávat DieselTECH? Já tedy ne :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na nájemci pumpy záleží ale zas ne tolik protože všechno co je kolem phm si mateřská firma hlídá možná i víc než na sebou provozované pumpě. Podle mě dnes hodně záleží na tom kolik nafty vytočí za den. Jednou na školení jsme se dostali do debaty jak to s tou dnešní naftou je a kluk který dlouhý léta jezdil s kulatýma sajtnama  ( cisternou)  tvrdí že dnešní nafta z pumpy je skladovatelná max 7-8 týdnů potom začne "kvést" díky ekopřísadám. VIF jí dokáže prodloužit skladovatelnost o cca 2-3 týdny ale musí se přidat do čerstvé. Moc jsem tomuhle nevěřil že se dá skladovat jen v řádu týdnů. Ale  otec sháněl do práce do záložních agregátů naftu a jelikož tam mají nějakým předpisem stanoveno že nafta se "vyměňuje" jednou za rok tak se pídil po informacích jak to z naftou je a opravdu se od všech možných dodavatelů dozvěděl v podstatě to samé jak jsem psal výše možná že tam rozdíl byl ale v řádu dnů. Nakonec tam berou naftu od Čepra (Eurooilu) protože oni jsou jediní kdo dokáže dodat legálně naftu bez těch ekosrágor a tudíž ta nafta má podobné vlastnosti jako dříve.  Ale jinak si myslím že nafta je stejná na všech pumpách vždyť všichni ji stáčí v Kralupech nebo v Litvínově možná že až v posledním momentě před stočením do tankeru se aditivuje podle receptury té které sítě kam se to poveze. Jediný kdo vozil naftu svoji bylo OMV ale jestli si ji ještě vozí z venku nevím.   

    Takže pokud budeš brát Eurooil tak autu neublížíš. Pokud budeš brát jinde a dodáš VIF tak se taky nic nestane.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...