Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Tak jeden dotaz na začátek. Při zapůjčení náhradního vozidla v případě nezaviněné nehody pojišťovny v následném plnění jednak uznávají max. částku/den za zapůjčení stejného typu vozidla (ČP si odečítá i nějakou částku za stáří vozidla :bojim), tomu rozumím, že mi např. neproplatí půjčovné nové Audiny za Fabii. Ale od této částky odečítají ještě tzv. pevné náklady. Mají to být náklady, které bych hradil při používání svého auta pokud bych ho neměl po dobu opravy v servisu. Lze tuto položku nějak zpochybnit pokud s tím nesouhlasím, aby jí pojišťovna doplatila? Protože v případě zapůjčení Octavie dělala tato položka cca 1800,- za cca ujetých 900 km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj toto dělá většina pojišťoven. Výši této "srážky stanovuje znalecký standart, budeš to znát jako pevné náklady na provoz vozidla. Točí se na tom že kromě spotřebování paliva dochází i k opotřebení vozidla, které by si platil i na svém vozidle. Teoreticky se to dá možná vysoudit, ale je to jedna z věcí kde se pojištovna nezalekne možnosti soudního sporu a případně si za tím bude stát i soudu. Je na tobě zda to má smysl nebo ne.. Upřímně v tomto případě doporučuji využívat půjčovny kterou nabídne pojišťovna - tam je to jenom za pohonné hmoty a hlavně pojišťovna "nabídne" že uhradí i delší půjčovné než u nesmluvní půjčovny.. 

 

Jinak řekl bych že půjčovna je ještě jediný byznys kde se dá na pojišťovně vytřískat nějaký peníze. Tipl bych že tak cca 50% všeho půjčovného jsou fiktivní faktury.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...