Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Klady a zápory Peugeotu 2008


Maxik70

Recommended Posts

Zdravím všechny majitele, či řidiče, kteří toto krásné auto mají, či vyzkoušeli. Moje stávájící auto už pomalu, ale jistě dosluhuje a 2008 mě velmi zaujala, proto zakládám toto téma, není nad vlastní (vaše) zkušenosti  :) 

Co se Vám na autě líbí? Co nelíbí? Co by jste udělali jinak? Co vám tam chybí? Jaké máte pocity z jízdy? Pište vše, co vás napadne, s čím jste se setkali, co vás naštvalo,

co potěšilo............moc díky

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám 2008 v bílé perleťové barvě rok výroby 2014 motor 1,2Vti tříválec benzín.Koupil jsem ho minulý rok v srpnu.Najeto mám 5 tisíc km,průměrná spotřeba 6,3l/100km.Jezdím většinou krátké trasy po městě,ale párkrát jsem jel i po dálnici.Po dálnici ve 130km točí 3800 otáček a spotřeba kolem 7l/100km.Ale jel jsem trasu Most-Ústí nad Labem a zpět za 4,9l/100km.Ale styl lehká noha a dle předpisů.Auto táhne od rozjezdu jako ďas,ale na dálnici to na nějaké velké předjíždění není.Ale normální dálniční jízdu zvládne v poho.Zkoušel jsem na dálnici kolik to jede-dostal jsem se na 160Km/h,pak už jsem měl strach.Pojistka havarijní dojede a už jsem si zařídil u České pojišťovny jen zákonné-1680Kč a to jsou pojištení i spolujezdci a je v tom i asistenční služba.Na garanční prohlídku jsem nejel přímo k Peugeotu,ale jeden chlapík má licenci a dělá už 20 let PSA,tak jsem si přivezl olej a filtr a platil jsem 300Kč(ve značkovém chtějí kolem 4000Kč)S autem jsem moc spokojený,je tiché,malá spotřeba,pěkný design.Jen rádio nic moc,dal jsem si do kufru subwoofer a je to lepší.A ještě na garančce mi chlapík poradil,kde je Peugeot 2008 náchylný ke korozi.Na spodku pod kufrem,před rezervou je místo,kde je jen plech.Tak jsem si koupil 3 spreye na ochranu podvozků(jeden stojí 110Kč),vlezl pod auto a nastříkal.A také vepředu tyče řízení hned zrezly,tak jsem je vzal také.Jinak posez v autě super,mám vyhřívané sedačky.Ve výbavě jsou zadní parkovací senzory,mlhovky,denní svícení,2zonová klima,tempomat.Střední 7palcový panel se ovládá dobře,volant je maličký,jsem zvyklý ho mít dost dole,tak na budíky vidím dobře.Řazení je dlouhé,ale přesné,nikdy jsem nešel přes zuby:)Jen s rozjezdy pořád bojuji,hlavně auto vyrazí jako býk na jedničku,někdy se auto rozjede v poho a někdy jakoby zacuká.Prý to je u 3válce normální.Tak už nevím,co bych napsal,to jsou mé zkušenosti s Peugeotem 2008.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1. dobrý kufor

2. dobrý posed (nemusí platiť pre každého)

3. Globálne na 2008 sú brzdové doštičky zadných bŕzd príliš blízko ku kotúču a počas vlhkého počasia ak človek zatiahne ručnú, nalepia sa doštičky na kotúče, odtrhnú sa niekedy pozvoľna, niekledy treba škubnúť. keď som to reklamoval servis to nechcel riešiť, vraj to nie je vada.

4. Brzdy pískajú, nerozumejú si doštičky s kotúčmi - servis to taktiež riešiť nechcel

5. Rádio tu a tam odsekne koniec pesničky podľa ľubovôle

6. na základných 195/60 R16 je príliš hlučný, mám zimné 195/65 R15 a auto je na nich oveľa tichšie

7. ak pôjdeš do benzínu, kúp určite 1.2T M6, nekupovať dosluhujúcu 1.6 VTi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jsou zajímavé postřehy, udivuje mě, že u nového auta za cca 300 - 350 tis. je třeba řešit špatně ošetřený podvozek, ale někde se musí šetřit :). Ty brzdy by podle mě měli řešit, to přece není normální u nového auta  :(. My jezdíme z 90% po městě cca 10km, jednou za čas delší jízda a 1x, jak se zadaří tak 2x do roka dovolená, máme 2 děti. Rozhodně 1.2 benzín, nafta manželce smrdí a do města se nehodí, navíc při té spotřebě 3 válce to nemá ani význam. Upřímě řečeno, zkoukli jsme více aut a zbyly nám poslední 2 favoriti, tento lvíček a hyundai ix20 1.6i 96kw. Mě se více líbí 2008 v bílé barvě, ženě hyundai, ještě jsme ani jedno neprojeli, jen důkladně prolezli s dětma  :).  V hyundai je více místa na šířku, trošku větší kufr, nastavitelné a posouvací zadní sedačky cca 13cm, silnější motor (papírově). V peugeotu více místa na délku, pravidelnější kufr, řekl bych lepší sedačky, je takový..... kvalitnější nebo spíše líbívější, teda na oko v interiéru, hezčí z venku a hlavně úspornější. Peugeot 1.2 Puretech 60kw ve výbavě Active 317 000Kč, hyundai 310 000Kč, momentálně v akci  a teď babo raď  :). Musíme obě vyzkoušet a rozhodnout, ale momentálně  :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám P2008 od mája s motorom 1,4 HDi.Plná spokojnosť. Jazdím pravidelne každý týždeň.Zatiaľ priem.spotreba po najazdení 3000 km je 4,2 litra  na 100 km.(1300 km na diaľnici).Skúsenosti s týmto motorom som už mal v P206 a potom v Suzuki-SX4,kde bol silnejší motor 1,6 Hdi.

U P2008 ma zaujali výborne tvarované sedačky ,malý volant ,super kufor(rovina bez hrany na začiatku i po sklop sedadiel), a šetrný motor 1,4 HDi.ktorého výroba bola ukončená v júni 2015.Kdo si servisuje auto sám, tak určite ocení dobrý prístup na všetky filtre(pal.,olejový , vzduchový a klímový).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mám 2008 1,4 Hdi od Jul 2013 a už viac ako 100 tis.km. Auto je super, zatiaľ len mením olej, ale prešiel som na interval 15 tis.km. po 100 tis.km som menil platničky, do predu keramické. Ani tie staré však nepiskali, boli v poho, len som ich zodral. Som spokojný aj s rídiom a audio, len som dal vytlmiť dvere skrz repro(robím to na každom aute). Spotreba cca 5l, čo je na moje jazdy super. Sedenie, výhľad, výkon, nemenil by som. Mal som pred tým Hyundai Ix 20. po dvoch rokoch som ho predal(horko  tazko) a už NIE viac. Ja som si teda s ním užil..... Tohto Peugeota som doporučil veľa známym a neľutujú ani ony. A na tie km čo mám najazdené...Ak by som zajtra kupoval, tak opäť toto isté. A aj moja polovička, ktorej sa na začiatku viac pačil hyundai by už Peugeota nevymenila. A to som spokojný...Aj peňaženka :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mám 2008 1,4 Hdi od Jul 2013 a už viac ako 100 tis.km. Auto je super, zatiaľ len mením olej, ale prešiel som na interval 15 tis.km. po 100 tis.km som menil platničky, do predu keramické. Ani tie staré však nepiskali, boli v poho, len som ich zodral. Som spokojný aj s rídiom a audio, len som dal vytlmiť dvere skrz repro(robím to na každom aute). Spotreba cca 5l, čo je na moje jazdy super. Sedenie, výhľad, výkon, nemenil by som. Mal som pred tým Hyundai Ix 20. po dvoch rokoch som ho predal(horko  tazko) a už NIE viac. Ja som si teda s ním užil.....

Vy jste měl přesně obě auta, které zůstaly v mém hledáčku, mohl by jste upřesnit, v čem Vás Hyudai ix20 zklamal?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem velmi spokojený. Mám sice vyšší motorizaci než uvažujete, jezdím delší vzdálenosti. Plně mi vyhovuje. Je pohodlné, vyšší posez, malý volant, vcelku velmi slušná výbava. Nízká spotřeba. Vychytávky jako parkovací senzory, deštový i světelný senzor, vyhřívané sedačky. Velmi se mi líbí stop x start systém a nesmím zapomenout vyhřívané sedačky a sklopná zrcátka...nevím, ale myslím, že je to stále v akci za "pouhých " 10.000" navíc. Najeto mám za rok 25000 km a jezdím v průměru za 4,5 l. Kdo musí telefonovat jistě mu přijde vhod Bluetooth, perfektně fungující s ovládaním na volantu i přes dotykový displej. Jediné, co mi vadilo bylo dokoupení středové loketní opěrky, která nebyla ve standartu.

Co se týká I20, je to velmi hezké auto, uvažoval jsem o její koupi pro dceru. Nakonec jsme se rozhodli pro Renault Clio. Super výbava za bezkonkurenčí cenu. Hyundai mi připadá v základu velmi ořezaný. Po motorické stránce nevím, máme však I40 a tam vládne nekonečná spokojenost, se vším.

Zkus nakouknout na Hyundai forum, co si o tomto autu myslí skuteční majitelé.

Zde:

http://www.peugeot-club.com/topic/87664-co-nove-2008-ckari/page-4

tonyj s ním moc spokojený asi nebyl

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, ja som mal H Ix20 24 mesiacov a 32x som bol v servise.2x robene brzdy, 2x tlmice tiekli, vrzgalo, vymeneny plynovy pedal, nemohol som dat pneu zo zadu do predu, lebo hucali a boli nerovnomerne opotrebovane(robili stuple), podvozok skakal, tempomat v teplote nad 20 stupnov nedrzal, motor stracal vykon, vysoka spotreba. Na môj styyl jazdy spotreba o 2 litre vyssia, ako Peugeoot.... a nehovorim drahy servis... Na fore najdes malo chvaly, najma kritiku na podvozok. Vybava bola v poho, ale tie starosti okolo. Viem, ze I40 je v poho, ale ja uz som NIE...Uz radsej FIAT... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro zadavatele tématu :

Ať koukám, jak koukám do ceníku Peugeot, tak žádná 2008 není ve výše uváděné cenové relaci. Nemáte čistě náhodou na mysli 208, poněvadž my píšeme o crossoveru 2008 ?

Ani Hyundai nemá v ceníku nikde uvedenou cenu pro I20?

Já jezdím povětšinou sám a 2008 mne uchvátila....neměnil bych, ale jelikož budeme kupovat další vozítko, Rozhodl jsem se pro Renault Clio (Grandtour). Vyhrál mezi auty : I20, 208, Yaris, Corsa, Fabia. Za cenu co mají v nabídce je nadstandartně vybaven 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vesměs samá chvála, je to možné :) . "Tonyj" to jste teda měl extra pech na auto, tolik věcí na novém autě to ku...nasere :( . To auto museli skládat v pátek odpoledne, jinak si to neumím vysvětlit. Od té doby už utekl ale nějaký čas a mouchy už jsou snad vychytané. Hyundai fórum mám přelouskané a je tam toho dost.....ale upřímně řečeno, většinou píšeme na fórum, když máme nějaký problém, proto tam toho je tolik a ix20 se už dělá snad 6 let. Ale i tak je toho možná přílíš  :myslim  . Teď jsem se na ix20 zaměřil a vidím je všude, proti tomu 2008 opravdu jen vyjímečně.

"petkep" ne, nespletl jsem se mluvím, či píšu o 2008, neboli městský crossrover, jak je nazýván. Tak samozřejmě to nejsou ceny ceníkové, nýbrž jsem již navštívil autosalony a takové ceny po chvilce povídání mi nabídli. Samozřejmě jsem se nezlobil, spíše naopak :-). Stále nevím, jak se rozhodnout, tak jsem si domluvil půjčení nové ix20 z autosalonu (byl jsem překvapen, že to jde, ale když nabídli ;) ) trošku ji otestuji, zajedu s ní do peugeotu, projedu se v 2008 a není možné, aby jsme se nějak nerozhodli :D

Upraveno uživatelem Maxik70
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...