Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Klidovy odber z baterie


Freeman

Recommended Posts

Ahoj,

stalo se mi, ze jsem dlouho nejel autem. Odesla totalne baterka. Vcera jsem ji tam nabitou dal zpatky a zkusil zmerit odber v klidu. Je to 65mA .. takze tak do mesice se totalne sama vybije. Je to Peugeot 306, s centralem, autoradiem a hodinami. Zda se mi to trochu moc velky odber .. co myslite vy? Da se vypnout IR cast centralu (stejne mi nefunguje :( ) tak, aby ale centralni odemykani/zamykani klickem fungovalo dal?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Baterie je OK, to vim urcite. Ten odber byl meren pri cerstve nabite baterii.

Jestli neco neni OK, pak je to mozna central meho auta .. jak jsem rikal, IR cast nefunguje (coz mi neva), ale mozna prave proto treba zere vic nez je zdravo ..

BTW, hlavne nekdo nezkousejte zamknout dvere, kdyz merite ten odber .. spickove je tam dost Amper .. ja si takto odpalil pojistku v meraku .. o tom, ze startovat se taky nesmi, snad mluvit nemusim !! :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A máš v tom rádio originál peugeot? Totiž můj známej má taky 306 sedan a má v tom sony, ne zrovna nový ale celkem slušný, a když nechce aby mu vybilo baterku sundavá přední panel. Tak možná chyba v rádiu. Ten dálkáč myslym stačí odpojit jen tim, že jak máš v interiéru světlo, tak pod tim plastovym krytem vytahni konektor k dálkovýmu přijímači, a centrál klíčkem Ti bude fungovat dál. a nebo pak jedině že máš někde zkrat, ale ten by byl malinkej, když se vybije až po měsíci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prosba - nemohl by nekdo z vas, co ma ampermetr (spis miliampermetr) zkusit zmerit odber zamknute 306-ky?

Postup doporucuju tak, ze pripojite pri zapojene baterii ampermetr mezi + na baterii a + na kabelu a pak kabel odpojite od baterie - proud potece pres merak. Pokud byste baterii rozpojili a pak teprve pripojili merak, muzou se dobijet kondenzatory apod. - proud spickove vzroste.

Hlavne pak nezkousejte cokoliv s motorky (dvere, okynka) o startovani nemluve - ty proudy jsou pak dost velky na normalni meraky.

Diky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 roky později...

Mám úplně holou 205ku a mám klidový odběr z akumulátoru 1.5 mA. Samovybíjecí proud akumulátoru je tuším podobný. Čím více elektroniky, tím vyšší odběr. To s autorádiem je pravda - např. Pioneer bere s panelem 50mA, bez něj 10x méně (je téměř nutností tato rádia připojovat tak, aby fungovala jen s klíčkem v zapalování - nebo použít bistabilní relé, které se napojí na centrální zamykání a bude tak s každým otevřením auta rádio ready :o)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...