Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

"Lucifer a.k.a Silent Killer" 3.0 V6 140kW Sedan // po viac, ako 4 rokoch a 70.000km OFF


t0m@s

Recommended Posts

Predchádzajúce vozidlo: 406 1.9TD "Black Onyx"

Po dlhom rozmýšľaní som došiel k tomu, že sa vrhnem do výmeny vozidla. Nakoľko som nemal veľký ročný nájazd a moje srdce a niečo v hĺbke mojej duše kričalo po niečom... viac zábavnejšom, tak som myslel na niaky ten benzín. Tak som začal obzerať (samozrejme po 406-tkách :D ) najprv v 2.0 benzíne. Požiadavky boli jednoduché - 2.0 benzín, 4x elektrické okná, digi klíma, poprípade vyhrievané sedadlá aby som nemal toľko práce pri menení interiéru za kožený, a prijateľný technický stav, aspoň teda oproti stavu mojej čiernej 406-tky keď som ju kupoval. Zameriaval som sa na starý model kvôli všetkým drobnostiam ktoré som k nej mal. Po precestovaní polky republiky a návšteve štyroch kusov 2.0 benzín som bol sklamaný - jedno horšie ako druhé, a nemal som náladu znova začínať s polorozpadnutým autom o ktoré viditeľne nebol prejavený dostatok starostlivosti...

Takže veci sa udiali inak......... 

Cez víkend strávený v Dunajskej Strede pri priateľke som objavil inzerát ktorý ponúkal červenú 406-tku neďaleko od DS. Bol to faceliftový model, ktorý som nechcel kvôli nekompatibilite dielov, no to neplatilo pri plných výbavách nakoľko do toho už dorábať nič netreba :D Tak som si povedal, že za tých 20 minút cesty to stojí, takže som sa s priateľkou chytili, a išlo sa na výlet. A stal som sa majiteľom 3.0 V6 Facelift..... ;)

 

A teraz trochu k téme:
Dátum výroby 7.7.1999, patrí medzi prvé faceliftové 406tky. 

Motor 3.0 V6 24V 140kW (152kW verzie som sa obával ešte viac ako tejto :D ), samozrejme s manuálnou prevodovkou.

Plná výbava, vrátane tempomatu, monochromatického spätného, príklopu zrkadiel, ... (jediné dve veci čo nemá je displej "C" s navigáciou a JBL zosík, no ani jedno mi nechýba)

Červená farba "Lucifer"

Nájazd je dosť vysoký, 375.000km (bez stáčania podľa internetu a VIN čísla), no po osobnom prezretí a skúšobnej jazde, plus rozprávaní sa s predajcom som sa do toho nakoniec vrhol.

Auto bolo priperane živé (hlavne po 1.9TD :D ), krásny zvuk, bez klepotania či už v motore alebo na podvozku, olej podľa farby nový, nové filtre, nové sviečky, stabilizačné tyčky, čerstvá STK a EK......

Predávajúci bol servisákom v bratislavskom Peugeote, takže technicky bolo auto fakt na skvelej úrovni aj napriek jeho veku aj nájazdu.

Samozrejme našli sa aj nejaké tie chyby. Predchádzajúci majiteľ (nie predajca) bol vraj starší pán, ktorý auto s každou maličkou chybou bral do autorizovaného servisu. V zime sa mu podarilo šmyknúť sa do jarku, a tak je predný nárazník inej farby - nevyzerá to esteticky pekne (zatiaľ :P ). Auto však tvrdý náraz nedostalo, nie sú ohnuté nosníky ani nič podobné... Ďalšia odlišnosť je kapota - menená bola s dôvodu prehnitia na prednej časti, je však bordovej farby a nie "hriešnej červenej". Ďalšia viditeľná chyba je diera na pravom prahu pri zadnom kolese. 

Vizuálne auto momentálne nevyzerá najkrajšie, no myslím si že sa jedná o drobnosti, ktoré však budú musieť počkať minimálne do septembra, minuli sa mi momentálne financie na "čačkanie" auta a čaká ma (znova) robota v Írsku.

 

Pridávam niake tie fotky. Na prvej sú na aute elektróny s ktorými som auto kupoval, boli na nich zimné pneu, takže som na auto nahodil elektróny ktoré som plánoval pre 1.9TD (čierna v pozadí :P ) aj s novými pneu (najazdené na nich približne 500km). Sú síce menšie ako by mali byť, no je ich škoda si myslím.

image.jpg  image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg

image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg

 

Chyby vozidla + veci ktoré by som rád spravil:

- rozvody - spravené pri 425tisíc km

- olej a filre (pre istotu) (vymenené všetky filtre okrem palivového + olej Total Quartz 7000 10W40)

- predný nárazník (hotovo)

- pravý prah

- výmena PP svetla (svetlo je z pravostranného riadenia, svetelný lúč láme naopak ako má) (hotovo)

- bliká kontrolka bočných airbagov (vyriešené - zlý kontakt pod sedačkou vodiča)

- pri zatiahnutej ručnej brzde preblikuje hláška "Brake Fluid Level Low", aj keď je kvapaliny dostatok (hotovo - vymenený spínač ručnej)

- obšitie volantu (375tisíc km má svoj efekt)

- podsvietená páka radenia (tiež zdevasovaná koža) - bude originálna obšitá kožou

- vôľa v páke radenia

- nefunkčné samostmievacie spätné zrkadlo (vymenené, ešte neodskúšané poriadne)

- fólie s certifikátom na zadné okná

- K&N športová vložka do originálneho airboxu - bude "carbon airbox"

- nahodiť cúvací senzor (hotovo)

- číre bočné smerovky (hotovo)

- vymeniť rádio za moje Sony MEX-N5000BT + poriešiť ovládanie pod volantom (hotovo)

- zapojenie zosilovača + subwoofera (hotovo)

- malý decentný spojler, niečo podobné ako na starom modely (žiadne krídla z lietadla) (máme :) )

- biely LED pásik do kufra (hotovo)

- natrieť ramená stieračov (hotovo)

- poriešiť sklápanie vodičovho spätného zrkadla (hotovo, plus prepojené na sklápanie spolu s centrálom)

- zápis väčších kolies do TP - nepokročil som, vraj sa na 140kW verziu facelift sedanu nedá zapísať nič väčšie

- nahodiť rozperu z Coupe (hotovo)

 

S autom som najazdil momentálne okolo 1250km, obával som sa spotreby a hlavne po viac ako roku a pol používania diesla, ale som zatiaľ dosť spokojný. Podľa palubného PC 8,6L/100, podľa spotreba.sk 8,69 takže  :super zatiaľ (jazdil som okresky, dialnice, v meste maximálne tak 100km)

Upraveno uživatelem t0m@s
Aktualizácia názvu témy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dve-tri drobnosti som už spravil, no zatiaľ nič moc:

- umytie zvonka / čistenie zvnútra

- nahradil som staré ostrekovače predného skla za tie novšie, rozprašovacie

- do stropných svetiel som dal LEDky

- osvetlenie ŠPZ - LEDky

- nahradil som starý zadný znak za nový (zásoby ešte od veľkej odjednávky ktorú viedol @John)

image.jpg image.jpg

 

- vymenil som štít budíkov za štít z Coupe (ďakujem @EMiX-ovi)

image.jpg image.jpg image.jpg

 

- spojazdnil som automatické rozsvecovanie svetiel nahradením dvoch bočníkov za relátka

 

 

To je zatiaľ všetko čo viem dodať, momentálne som zaľúbený (znova  :D ). Mám trocha obavy ohľadom údržby, no dúfam, že sa nič vážne nepo... a že sa potom nebudem preklínať  :D ale fakt, som plne spokojný zatiaľ   :cool:

Upraveno uživatelem t0m@s
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Auto pěkný, ale jak píšeš o té díře v prahu, tak to byl důvod, proč jsem se zbavil svého milovaného chrochtadla 2,1TD... Ono totiž po širším obhledání vozu se zjistilo, že je děravý jako řešeto :( No, ať tě to nepotká a užíváš si třílitránek

 

 

Apropo, měněnej nárazník, měněná kapota a světo z anglána? Fakt to nedostalo pecku?

 

Blikající kontrolka bočních bagů není nic jiného než ta zpropadená spojka pod sedačkou (modrá jsou myslím bagy, hnědá pyropatrona pásu) Vede do ní slaboučký oranžový drátek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obdivujem Ta. Btw tiez som pozeral po tejto 406, myslim ze bola dost dlho na predaj. Potrvá to mrte času a hlavne námahy, kým to dáš do stavu, akého chceš :) každopádne to bude krásny kúsok ak to dáš dokopy, ale ja osobne po skúsenosti s mojou 406 by som nato už asi nervy nemal, jedine keby som mal fakt čas a hlavne miesto kde robiť auto, pred bytovkou to nie bohviečo... Prajem Ti pevné nervy, a veľa km bez nejakej nehody atp :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi, ďakujem všetkým za dobré priania :) práce na tom síce bude, ale isto menej ako na druhom aute keď som ho kúpil. Ako som pozeral, tak do tohto sa nikto nevŕtal, rádio som prvýkrát vybral ja podľa prachu a stavu konektorov vzadu, tapacír dverí dole ešte nebol (čistil som prepínače el.okien lebo nereagovala automatika na vodičovom okne)... Takže žiadny "experti" a dorábanie všetkého možného.

 

Almanil - tu na inzercí to nebolo, chlapík nie je členom peugeot clubu (asi len zatiaľ, vraj ide namiesto tohto kupovať 406 Coupe tiež v 3.0 :)

punkac - pod auto som si aj ľahol, na svoj vek a najazdené kilometre som bol prekvapený v akom peknom stave je zospodu. Takže verím v to že je to fakt len ten prah :) pecku to nemalo, nosníky sú v poriadku, nepoohýbané, vnútorné blatníky tiež, myslím si že svetlo menili kvôli polámaným úchytom vtedy keď blatník, kapotu už menil chlapík od ktorého som auto kupoval, takže to bolo neskôr. Nevyzerá to tak že by to bola taká riadna pecka, verím v tú story s járkom :) ďakujem za ujistenie, mal som taký pocit že to bude ono :D

KapriQ - hej, pár mesiacov sa na nete váľala, pozeral som ju už keď ma len tak napadlo že po koľko idú benziňáky. Myslím že tam každého odradzoval ten nájazd a ten predok... Do stavu akého chcem-vieš ako to ide, stále sa nájde niečo čo nevyhovuje :D Miesto našťastie je pred domom alebo na dvore, času až tak veľa nieje :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes som mal pár minút pozrieť sa na tú blikajúcu, presnejšie povedanú svietiacu kontrolku bočných bagov - na vine bol modrý konektor pod vodičovou sedačkou, dostal trocha očisty a kontoxu, uvidíme dokedy sa mu bude chcieť slúžiť. Jednou cestou som prečistil aj konektor pod spolujazdcom, len tak pre istotu, a momentálne kontrolka po štarte zhasína tak ako má :) takže o drobnosť menej :)

 

Cez víkend idem auto trocha prevetrať k priateľom do Komárna a okolia, uvidíme čo to spraví so spotrebou :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc pěkná 406tá. Sedánek je rarita, určitě origo stav, jednou to bude dost cenné auto :papa Uvaž Bremba, KNko tady ve vyšších otáčkách trošku pomáhá, ale dal bych Purflux (tenhle motor je dost citlivý na olej, nečistoty v něm). Z mého pohledu hodně slušný základ na skvělý youngtimer... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ďakujem chlapi ešte raz ;)

rootsky - na brembá som myslel, no to budem musieť zohnať aj niake disky/elektróny, obidve sady čo mám sú 15tky a pod to Brembá nedostanem :/ raz sa však k tomu dúfam dostanem :P Nečistôt sa zatiaľ nebojím, chlapík od ktorého som to kupoval pretesnil aj olejovú vaňu t.z. že ju aj komplet vyčistil od usadenín a špiny samozrejme :) ale ďakujem, poobzerám aj tie Purfluxy :)

btw - auto absolvovalo víkend v poriadku, po 570km ukazuje palubák spotrebu 9,1 , priatelia boli prekvapený že to ide celkom pekne :D tak dúfam že autíčko bude poslúchať takto ďalej a bude mi spôsobovať len radosť (alebo teda viac radosti ako smútku :D ), a môžem sa mu potom odvďačiť ako sa patrí :)
Pridávam foto osvetlenia ŠPZ aby bola aspoň predstava ako to svieti :)

post-38343-0-21477200-1433953763_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Tak, pridávam malý post... 

Momentálne pracujem v Írsku, zbieram peniažky na opravy + niake drobnostné úpravy. Autíčko dovtedy oddychuje pod dohľadom známych, no takto po mesiaci mi už chýba ten jeho zvuk :) ešte mám mesiac, a potom sa začnem trocha autíčku venovať, prvé budú rozvody + oleje a potom pôjdem zaradom ako ma čo napadne a na čo bude čas a financie. :)

Pridávam foto po poslednej jazde ešte v júli :)

 
post-38343-0-79529100-1440723761_thumb.j

 

+ pridávam link na galériu fotiek, ktoré vznikli keď si známy prišiel po staršiu 406-tku, ktorú má pri sebe na užívanie do konca leta. Dúfam že fotky potešia :)
http://1drv.ms/1UivzAf

Upraveno uživatelem t0m@$
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 6 měsíců později...

Táák, po dlhej-dlhej neaktivite na fóre sa znova objavujem s novinkami ohľadom malého Lucifera :) samozrejme postup bude chronologický :)
 
- po vrátení sa z Írska som nahodil komplet audio techniku ktorú auto zdedilo zo starého modelu - t.z. Sony MEX-N5000BT, zosík Crunch GTI-2100 (200W RMS v brigde móde) a sub Crunch DTS-12 (300W RMS). Káblový set som kupoval nový, 10mm2 by na tých 200W malo v pohode stačiť. Z ebayu som si ešte do Írska objednal krabičku na ovládanie pod volantom, vyšlo ma to na 30€ aj s poštou do Írska. Disko na pol ulice z toho nieje, no o to mi ani nešlo. V aute je hudba o kategóriu lepšia :) repro vo dverách, palubovke a plate zostáva pôvodné, rozmýšľam ešte nad výtlmom predných dverí + poprípade aj plata a kufrových dverí. Po nahodení som interiér poctivo vyčistil.
WP_20150905_13_25_28_Pro.jpg WP_20150906_18_57_34_Rich.jpg WP_20150907_12_11_46_Rich.jpg
 
- kufor dostal biely LED pásik, dosť často nakladám batožinu večer a ten jeden malý lampáš čo tam bol nenarobil veľa svetla. 
WP_20151005_13_17_50_Pro.jpg WP_20151005_19_51_01_Pro.jpg
 
- prebehla výmena spínača ručnej brzdy, už mi to neustále pípanie liezlo na nerv :D 8 eur v Peugeote + približne pol hodinka roboty a je po probléme :)
WP_20160122_16_13_36_Pro.jpg
 
- výmena oleja + filtra + vzduchový filter (peľový som menil ešte po lete). Dokúpil som aj "Injector Cleaner" , ale niaky rozdiel som si nevšimol. Za skúšku to stálo :)
WP_20160126_13_53_23_Rich.jpg
 
- nahodil som si cúvací senzor Keetek BS150 (tiež zdedené s predošlého autíčka)
WP_20160130_12_05_54_Rich.jpg
 
- vymenené pôvodné bočné smerovky za chrómové, cena 8€, samozrejme s vyrazeným E-čkom, myslím že vypadajú krajšie :) + vymenené žiarovky v hmlovkách za Valeo AquaVision, majú žltkastý odtieň tak uvidíme ako to bude v daždi a večer respektíve v hmle pôsobiť :)
WP_20160204_15_09_39_Rich.jpg WP_20160207_18_29_21_Rich.jpg
 
 
To je zatiaľ všetko, samozrejme som upravil aj prvý príspevok s opravenými chybami a postupom. Čakám na balík s funkčným spätným zrkadlom, a na druhý s rozperou z coupe, respektíve musím zohnať sťahovák lebo neviem dať dole ramená strieračov aby som ich prečistil a nastriekal :) samozrejme s ďalším postupom sa budem hlásiť, ďakujem za pozornosť a Pug-u zdar  :papa

Upraveno uživatelem t0m@s
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ešte dve drobnosti, na ktoré som zabudol :)
Pokoril som svoj osobný rekord ohľadom spotreby. Ako vidíte spotreba po 615km miešaných ciest, aj mesto, aj dialnice, aj mimo mesta.
WP_20151206_21_57_40_Rich.jpg WP_20151206_21_57_50_Rich.jpg 

 

 

 

Prosím bez reklamy, v referendu jsme si ji zakázali. Dík, Péťa

Upraveno uživatelem t0m@s
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pardon za "reklamu", nevedel som že sa nesmie :) aj keď aspoň foto ste mi tam nechať mohli :D
 

Menší update, 

tento týždeň som nahodil nové stierače Bosch AR801S (25€), dúfam že vydržia viac ako čína ktorá sa kupuje na benzinkách.
WP_20160204_17_10_29_Rich.jpg WP_20160211_17_05_55_Rich.jpg

 

a dnes som nahodil rozperu z Coupe, uvidíme či to fakt niečo pomôže :) (áno, viem, motor je špinavý :D )
WP_20160212_15_39_54_Rich.jpg WP_20160212_16_07_39_Rich.jpg

 

ešte som dnes natrel ramená stieračov matnou čiernou farbou (pôvodne som ich chcel dať dole, očistiť a nastriekať, lenže hrdza od r.99 nedovolila, takže som ich namaľoval štetcom priamo na aute). Došlo mi aj druhé samostmievacie spätné, vymenil som ho, trošku sa zatmavuje ako som ho vedel "odskúšať", no asi by to malo zatmamovať viac :/

 

Upraveno uživatelem t0m@s
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takisto ako John... Nevadi, kaslite na to, to by ste mi este vela obrazkov museli mazat kebyze pridavam z kazdeho zrazu :) je to dobre tak ako je...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...