Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 307 - klepání PP kolo


Honzajs

Recommended Posts

Zdar kluci, jsem mezi Peugeoťáky, s 307 5dvéřkem, r.v. 2005, 1.4HDi... Řeším takové tupé klepání u PP kola, pouze při přejíždění nerovností, zatáčení doprava - kočičí hlavy, pravotočivá zatáčka, jsou to fakt celkem rány, srovnatelné zvukově s prasklou pružinou, ale ta je OK, tlumiče komplet nový všechny, silentbloky, stailizátory také, četl jsem verzi uvolněné nádobky na ostřikovače, důležité je zmínit, že každé ráno couvám s volantem doprava, následně točím doleva a rozjíždím se a pod autem zůstane čára tyrkysové barvy - voda do ostřikovačů? Tu mám zimní už smíchanou s letní - modrá + žlutá, na olej to nevypadá, zápach nic. Nevylučuju ani, že by tlumič byl KO, ložisko... Napadá někoho něco? Servis teprv navštívím, ale potřebuju, aby Pegin ještě chvíli vydržel. :) Díky. :) Hans

 

P.S. Jinak jestli jsem nedodržel nějaké pravidlo fóra, založil něco, co už existuje atd., dopříště napravím, tak mě neukamenujte kluci. :)

Upraveno uživatelem Honzajs
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pegin vydrží, neboj.

 

Ohni se a prozkoumej tu tekutinu, asi to bude z posilovače řízení??? nebo se prostě pořádně koukni s baterkou, odkud to teče.

Klepání: je to v rytmu otáčení kola? Pak by to byl homokineťák anebo prasklý kotouč. Pokud to puká při točení volantem, tak horní uložení. Pokud to klepe v rytmu pérování, tak tyčky stabilizátoru, spodní čep, silentbloky ramene, uložení stabilizátoru, nebo snad i horní uložení.

 

Anebo ti vyklouzlo čerpadlo ostřikovače, klepe a teče.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, dej auto na zvedák odmontuj pravé kolo sundej plastový podblatník, drží to na třech nýtech plus jedna nebo dvě matice m10 spojeno s krytem pod motorem. Tak se dostaneš k nádržce ostřikovačů na které je i čerpadlo. Ta kapalina bude odtud asi vypadené čerpadlo nebo uvolněná nádržka, pokud jsi vše vyměnil, jak píšeš, tak bude ten problém možná tam. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...