Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Výměna chladiče klimatizace a doplnění


Loshon

Recommended Posts

Ahoj ve spolek,

po dvou letech jsem dnes zavítal do Peugeot servisu pro opětovné doplnění klimatizace, ale bohužel výsledek je, že je prý proděravělý i chladič kl.. Cena za výměnu 1k, materiál 8k, doplnění 2k ... = 11k. Uf.

 

Proto zvažuju, zda má cenu si výměnu provést sám (cena chladiče je cca 3,5k v AutoKelly a podobné), nebo to celé (výměna, kontrola, doplnění, zprovoznění) svěřit někomu šikovnému, kdo s tím má zkušenost a jehož cena bude reálná.

 

Budu rád za vaše rady, co neopomenout, když si to budu měnit sám, u koho si to nechat pak doplnit, atd. Případně pokud by měl někdo zájem o kšeft (Praha, Praha-východ/západ), budu rád za kontakt.

 

Předem děkuju za odpovědi.

 

P807, 2007, 2.0 HDI, 100kW

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pri troške šikovnosti chladič vymeníš aj sám,doplniť musíš dať do servisu + olej,keď to bolo vyfučané.

Chladič vyhnije za ventilátorom,zberá sa tam bordel a soľ v zime. Odporúčam do mriežky domontovať sito z ťahokovu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pozor, stejné auto, stejný motor, stejný problém a pokus o stejné řešení, ale....

 

Koupě chladiče v AutoKelly, ale nepasoval tam, připevňovací body neseděly o pár milimetrů, takže vratka a koupě originálu za 11 litrů bez práce.

Tak opatrně při tom.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem objednal ten chladič (za cca 2,4k), který dnes dorazil. Koukám, jak to vyměnit a zatim moc nevim jak k tomu, nejsem serviceman. (ServiceBox mi zrovna přestal na kompu fungovat, to je zákon.)

 

Neporadíte někdo?

 

Musí dolu maska (i se světlama?) nebo by to mělo jít zevnitř, kde by se asi musel nejprve vyndat vzduchovej filtr, pak povysunout normální chladič a nakonec vyšoupnout ten chladič klimatizace? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Ahoj,

ano podařilo. 

 

Vymontoval jsem vzduchový filtr, držák na hever a po vypuštění chladící kapaliny i normální chladič. (Trochu překážela i tlustá hadice od intercooleru, ale tu jsem tam nakonec nechal a nějak to přes ní vyšachoval.) Bordel pod chladiči byl neskutečný.

 

Zkusil jsem natlakovat ten starý chladič a co myslíte ... žádnou díru jsem nenašel (možná jsem jen špatně hledal, ale), takže můj názor na originál Peugeot servis jsem si nemusel poupravovat. Nicméně když už jsem měl nový, tak jsem ho tam dal. 

 

Za 800,- jsem nechal doplnit chladivo (600g a 30ml oleje pokud si pamatuju), což se povedlo, žádná velká netěsnost, a klimoška teď funguje. Tak uvidím, za jak dlouho uteče.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To samozřejmě ne. :mrk   Z mého laického pohledu ale v kovu buď díra je nebo není. Za dva roky budu moudřejší, když bude klima bez úniku, bude jasný, že to bylo opravu tím chladičem. Pak si budu moct myslet něco lepšího o praktikách servisu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

staci 5-10 bar, realny pracovny tlak je okolo 12-13 bar

v horsom pripade zistis ze ti to fucalo niekde inde :)

na tieto veci pouzivam "cuchacku" detektor F plynov

 

neviem ako dlho bol system otvoreny, ale dehydrator "vysusac" tiez vytrpel svoje, ak bol system otvoreny niekolko hodin, odporuca sa vymena za novy.

Upraveno uživatelem Marcel00
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dehydrator - diky za tip, tahle soucastka je pro me novinka. Uplne otevreny system jsem mel jen chvilku (hadice ven, psouk zbytku plynu, novy chladic, hadice zpet a pri plneni se nejprve vakuovalo, pokud to na to ma taky vliv?!).

 

Jak slozity je vymenit ten dehydrator? Kde ho najdu? Musi se vyprazdnovat klima (chladivo)? (To jen kdyby mi to zacalo blbnout, jak popisujete napr. zde.)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Je to tam už jen na gumičkách. Já vzal kovovou část trubky do sikovek a jemně s tim lomcoval sem a tam, taky se tomu nechtělo, tak jsem za to bral víc a víc, pak to vylezlo. Pozor, pokud tam je ještě nějaký tlak, tak to malinko vystřelí (a pšoukne náplň), tak radši jen těma sikovkama a dál od obličeje (a očí).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...