Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Automatické stěrače a jedno setření - zůstávají viset


enikybeniky

Recommended Posts

Zdravím vás,

 

čím by mohlo být, že jednou za několik setření nebo i skoro každé, jak automatické na senzor nebo páčkou dolů jedno setření, zůstanou stěrače viset ne v dolní poloze a třeba o něco výš, uprostřed, na kraji, zrovna jak to vyjde? U další rychlejší polohy se mi to zatím nestalo. Je to relé stěračů?

Pokud ano, kde ho v serviceboxu najdu?

 

Díky za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to nikdy neřešil, jen jsem o tom tady někde kdysi četl. To by mělo stačit jen rozebrat a očistit kontakt :myslim

http://www.peugeot-club.com/topic/65561-nevraceji-se-sterace-opraveno/#entry1003015 

Upraveno uživatelem MJSytic
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono to môžu byť ťažko pohyblivé stierače!Pri väčšej rýchlosti dobehnú až ku koncovému spínaču,ale pri menšej nestihnú,ak idú ťažko zastaví ich prúdová ochrana a ostanú stáť hocikde.Možno by stačilo premazať hriadeľky ramienok stieračov.Za to nič nedáš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok, díky za tipy, tak to stejně půjde do servisu na kontrolu a pročištění. Za deště teda nic moc....

 

Tak jsem se na to byl mrknout svým laickým okem a u levýho stěrače byl teda neskutečnej nábal sajrajtu. Tak zatím provizorně očištěno prstem a prostříkáno silikonovým olejem, uvidíme, jak se to bude chovat.

Upraveno uživatelem enikybeniky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

chce to vyndat celej mechanismus steracu, promazat vsechny klouby a preventivne se podivat i do prevodovky moturku, kde budou nejspis spinavy dojezdovy kontakty od stare ztvrdle vazeliny. Vse ocistit a namazat znovu. Da se to udelat i venku na parkovisti, sice trochu drbacka, ale nehrozi, ze by neco nekde vyskocilo nebo tak, proste jen jednoducha rozborka a sborka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skoro bych si tipl ze za "rozborku" v servisu a zpetnou montaz vysolis vic nez kdybys sehnal motorek z vrakace jak ti tu radi a vymenil sam... Stejne ti mozna nakonec reknou ze to je na vymenu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak objednanej jsem na středu, tak uvidím, s nějakou tou sumou musím počítat, když nejsem schopnej si to rozebrat sám, tak holt musím platit. :) Vtipný, že od tý doby se to zatím nestalo, i když zrovna moc nepršelo. Ale zkusit jsem to zkouše a zatím pohoda, přinejhorším preventivním vyčištěním nic snad nezkazím. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže podle informace servisáka je motůrek zalepenej do nějaký pryskyřice, nebo co, takže to nechtěl nějak poškodit a do motůrku se nedostal. Takže zatím pouze prostříkáno, zatím se ty stěrače už od minulýho týdne drží, tak uvidím. Pokud jednou zaváhají, tak se motůrek vymění...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neco takoveho jsem cekal, kdyz jsi napsal, ze to das do servisu. Evidentne se mu s tim spise nechce drbat. Do moturku se neleze a ani neni treba, pac tam nic nenajde. Leze se do prevodovky a ta ma prisroubovan kryt na tri sroubky s hlavickou 8. Jenze se musi sundat sterace, pak plastovy kryt pod nimi, pak demontovat celek mechanismu steracu, potom sundat moturek z toho mechanismu a nakonec se da dostat do te prevodovky. Takze radsi rekne, ze je moturek zalitej v plastu a nejde rozebrat :D (z cehoz je evidentni, ze se na nej na tom aute ani nepodival)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 měsíce později...

Aha, díky za info, při problému tedy předám. No a když bych teda koupil jinej motůrek, tak to problém vyřeší nebo ne? Jinak na motůrek se podíval, mám i fotky, co fotil, aby mi to ukázal, jak a kde je to zalitý a číslo na motůrku...

 

Tak to vydrželo jenom pár měsíců a je to tu zpět snad ještě horší. Tudíž koupím jiný motorek. Byl stejný motorek pro všechny 406 nový model? Děkuji.

A či si s tým urobil? Info si nedal,iba to že to vydržalo pár mesiacov :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No právě že to jenom pročistil, prostříkal a světe div se, ono to od května nějak fungovalo. Ale teď už to bylo dost neúnosný, nepříjemný za deště na dálnici, když se pomalu každé setření zastavilo nahoře. Motůrek mi příjde, tak půjde na výměnu a bude snad klid. Pak do toho starýho snad nakouknu, jak na tom byly kontakty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...