Přejít na obsah

Spiroextra

Uživatel
  • Počet příspěvků

    26
  • Registrace

O uživateli Spiroextra

  • Datum narození 24.4.1983

Spiroextra's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Spiroextra

    Partner vs Berlingo

    Ahoj. Potrebujem poradiť. Mám Berlingo ale má kované predné ramená. Je ich možné zameniť za peugeot? Peugeot ramená sú lacnejšie. Prípadne je možné kované ramená nahradiť plechovými? V servise mi tvrdili že nie, pretože je tam trochu iný odklon a dralo by mi gumy, nemám chuť ale každých 60 tisíc km meniť celé kované ramená. Pritom na ten istý typ motora je v autokelly v ponuke aj plech aj kované. Vopred ďakujem, už v tom mám guláš.
  2. Mne tiež triaslo auto pri tejto rýchlosti. Potom som šiel na geometriu a bola to hrôza, tak mi to nastavili a ešte som aj kupoval gumy. Tie staré vyzerali na prvý pohľad OK, ale pravdepodobne už mali popraskaný kord. No a odvtedy netrasie.
  3. Hoj. Ja som mal podobný problém. Vybral som motorček, ide to aj na parkovisku, len si musíš ku autu ľahnúť. Najlepšie bude očistiť kontakty a skúsiť motorček napojiť na batériu. Pozor, neskúšaj to na kadejaké domáce trafká na 12V, nepotiahnu to. Ak motorček pobeží, skús odmerať, či ide napätie z páčky. Ak motorček nejde, skús dať dole kryt motorčeka, kde sú kontakta a vyčistiť komutátor, býva to tam riadne zasr.... Ja som dal dole kryt pomocou noža a trochu snahy, len ho neodrež brutálne jedným šmahom, lebo kryt už asi neprilepíš naspäť. No a najlepšie asi bude, ak zistíš, že motorček to vzdal, kúpiť nový. Stojí síce strašne veľa, tuším som zaň dával 1000 Sk lebo je dvojcestný, ale máš záruku, že nejakú dobu pobeží, kdežto ten z vrakáča môže zdochnúť o týždeň. Toť môj názor. Nech sa dielo podarí.
  4. Spiroextra

    trasenie zadnej nápravy

    Nič nové sa neudialo, nevedel som tú maticu povoliť, takže to neviem odkontrolovať, mechanik poradil, že to môže byť ešte niečo s pakňami. Pôjdem s tým za doktorom a keď to nepomôže, vymením silentbloky.
  5. Spiroextra

    trasenie zadnej nápravy

    jj, presne ako hovori Capy, iba veeeeľká centrálna matica, skúsim to pozrieť v nedeľu, ak to vôbec v garáži budem vedieť povoliť.
  6. Spiroextra

    trasenie zadnej nápravy

    Bubon drží jedna veeeľka matica, pakne sú nové, skúsim sa na to mrknúť cez víkend, ale nemám odchýlkomer, neviem ako zmerať hádzavosť bubna. Tak isto nemám kus na porovnanie:nevim
  7. Spiroextra

    trasenie zadnej nápravy

    Prečítal som to, ale prišiel na to, že má krivé bubny, ja mám už hádam všetko nové, okrem samotného auta a robí to pravá brzda.
  8. Ahojte. Mám dlhodobý problém a už som z neho na mraky. Pred rokom v zime som si všimol jemne trasenie auta pri brzdení. Tak som vtedy kupoval nové disky R15 + pneu a auto triaslo ešte viac. Išiel som na geometriu, samozrejme rozhodené ako sviňa. Geometria spravená, pri brzdení stále trasie. Obúvam nové R13 papuče na zimu, auto trasie menej (myslím, že to tlmila pneu) Zistené, že trasie aj pri zatiahnutí ručnej brzdy za jazdy, takže problém je vzadu. Dávam urobiť komplet zadnú nápravu (bubny, ložiská, pakne, valčeky) Autí akurát lepšie brzdí, trasenie nie je cítiť. Prezúvam na leto, brzdím a zase to trasie, už menej, ale stále vzadu. Mechanik povedal, že jeden bubon hádzal. Myslel som, že je to poriešené, ale nie. Keď som zdvihol auto a jemne pritiahol ručku, ľavá strana pribrzdená, koleso sa dá rovnomernou silou pretáčať. Pravá strana sa pri pretáčaní tvári ako \"stisnem, povolím\", proste nebrzdí rovnomerne. Napadá ma už iba posledná vec, niečo bude ohnuté, štít kde sú upevnené pakne, alebo samotná osa kolesa? Pred poldruha rokom som sa šmykol do poľa, našťastie sme išli pomaly a autu sa nič nestalo, alebo žeby som niečo ohol vtedy? Skúste mi dať nejaký tajný tip, ako to skontrolovať, resp. vyriešiť, prípadne vymeniť rameno?
  9. Spiroextra

    Montáž mlhovek

    Ahoj Ja som to riešil na mojom pažroute takto: hmlovky sa dajú nastaviť aj do strán aj výškovo, akurát na fotkách to ešte nie je nastavené, teraz svietia super, som spokojný. Teoreticky by to uchytenie mohlo byť aj zvnútra.
  10. Spiroextra

    Jaký olej do 306?

    ja dávam Bixol od OMV a som spokojny:super
  11. Netvrdím, že nebrzdí, ani že to tečie. Ale kvapalina bola menená neviem kedy naposledy a mám pocit, že je pedál trochu mäkký. Myslím, že brzdy treba mať v poriadku, takže to chcem dať dokopy čím skôr.
  12. Tak ďakujem veľmi pekne za rady, ešte keby niekto skúsil tú chémiu, čo sa vám osvedčilo, keď skrutky bojujú a nechcú pustiť, nemusia byť len na brzdách, nejaký fígel sa každému zíde...
  13. OK, tak to skúsim nejakou chémiou uvoľniť a vybrať, i keď ten vyťahovák je dosť krehký. Pri vŕtaní tých 8mičkových dier nie je problém s kužeľom? Nevytvára sa tam tesniaca plocha?
  14. Hoj, o tom vyťahobáku viem, lenže potrebujem nejako vymyslieť, ako uvoľniť tú skrutku v závite. Pretože ak sa tam zlomí aj ten vyťahovák, tak to už neodvŕtam a môžem zháňať nové čeľuste. Napadá vás nejaká chémia? (okrem WD40) Poprípade skúsiť pred vyťahovaním nahriať plameňom?
  15. Ahoj. Potreboval by som poradiť ako na strhnuté odvzdušňovacie skrutky na predných brzdách. Menil som kotúče aj platničky a chcelo by to odvzdušniť. Lenže môj Peugeot je taký zapečený, ako by bol z jedného kusu. Ešte aj pri výmene kotúčov som musel odvŕtavať skrutky. No a stala sa taká vec, že to vzdali aj odvzdušňováky. Dá sa to nejako opatrne vybrať, alebo si mám začať zháňať na vrakáči druhé čeľuste? Trošku som z toho nervózny, auto potrebujem takmer denne. :nevimMám 306, 1.4/55kW, r.v. 1995
×
×
  • Vytvořit...