Přejít na obsah

Ricky001

Uživatel
  • Počet příspěvků

    82
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 106

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Litomyšl
  • Stát
    Česká republika

Ricky001's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Ricky001

    Jaký motor vybrat pro 406?

    Takže, 2.0T těch je jako šafránu. Vím, že ani HDi nebude nic extra a bude záležet na stavu daného kousku, ale oproti 2.1 TD nemá čerpadlo Lucas Epic. Pořád se bavíme se o autě starém 9-13 let. 2.2 HDi mě vždy lákalo, ale má zřejmě FAP a stejně jako 3.0 v sedanu jich je minimum, respektive není z čeho vybírat. Ohledně LPG, přečetl jsem toho spousty, názory pro a proti, ale není nad osobní zkušenost. Ve Foresteru mám LPG Lovato Magic III za 24000,- . Funguje slušně a jednoduchý počty: s nájezdem 20-30 tis/rok a je docela rozdíl, jestli bude auto jezdit za 9.5l ben/100km při ceně cca 35Kč/l, nebo 11l LPG/100 za 17kč/l. Do roka je investice zpět a vzhledem k zůstatkové ceně auta i kdyby motor vydržel jen dalších 100 tis. na LPG, rozdím je veliký. Jediný co mi vadí je, že konfort cestování není takový jak v 406 a proti silné naftě je dynamika podčtvercového motoru někde jinde. Co mě ale zaráží, je zmínka kobliha69 o korozi, žil jsem v domění, že tady na tom bude francouz líp než konkurence, neboť na mé bývalé byla koroze neznámý pojem...
  2. Zdravím, před 3 lety jsem prodal po mnou najetých 150 000km s minimem řešených závad svoji 406 2.1 TD s 300tkm na tachometru a přešel k Subaru. Nyní bych si chtěl opět pořídit nějakou zachovalou 406 (chybí mi pohodlí a svižné svezení :-)) a přemýšlím nad motorizací. Karoserie je jasně dána - sedan. Z benzínových motorů by v úvahu připadal 2.0, nebo 3.0 s úpravou na LPG (nechal bych namontovat nové). V případě nafty 2.1 TD, ale dnes už bude většina kousků mít svoje za sebou, 2,2 HDi - těch je velmi málo, takže zbývá snad 2.0 HDi? Auto bude používáno denně pro trasy 40-150km, tj cca 30tis km/rok. Poraďte, do čeho jít, nebo zapomenout na 406 a hledat jinde? Ještě upřesním, že servis není problém, spoustu věcí jsem schopný si udělat sám, nebo řešit s šikovným mechanikem. Děkuji za jakýkoliv objektivní názor.
  3. Myslel jsem všeobecně, zadní a přední.
  4. Potřeboval bych vědět, jestli pasují dveře za starého modelu 406 na nový, popř. je-li rozdíl ve verzi sedan - kombi? Děkuji
  5. Ahoj, rád bych na sebe přepsal auto a chci se vyhnout zaplacení eko poplatku, není to sice hromada peněz, ale už z principu peníze se mají šetřit a ne utrácet za kraviny. Takže dotaz zní, máte s tím někdo praktické zkušenosti a jste ochotni se o ně podělit? Je-li někdo proti, nebo má-li někdo proti tomu morální zabrany ať do této diskuze svůj názor nepíše, neb mě nezajímá. Díky
  6. Ricky001

    čelní sklo-prasklé

    Sklo většinou nikdo vidět před pojištěním nechce. Doporučuji zjistit cenu nového skla včetně bausetu a práce a pojistit na částu o něco vyšší. Po připojištění skla běží ochranná lhůta tuším 6 měsíců, v táto době by byla vyžadována spoluúčast ve výši cca 2500 kč,-. Takže počkat a poté zdarma vyměnit na pojistku. Staré nedávat, je vyhřáté, důlky od kamínků apod. a může prasknout.
  7. Ricky001

    Akceleracny silentblok

    For Rico 1: jak jsi to ´vydloubal´ ven? Ta objímka silentbloku je kovová? Zdá se mi to tam dost na fest a každý mi tvrdí, že to bez lisu nepůjde.
  8. Ricky001

    Akceleracny silentblok

    Prosím víte někdo jaké bude číslo dílu (akcelerační silentblok) na 406 old model 2.1 TD??? Díky
  9. For Chepp: ´ano´ je odpověď na mojí první, nebo druhou otázku? Protože v mém případě se ´divný´ zvuk od zadního kola objevuje zcela náhodně, většinou při průjezdu zatáčky. Při malém přibrždění zmizí. Brzdy jsou v pořádku, měl jsem podezření na tepelný štít za kotoučem o který se kotouč viditelně na několika místech odíral.
  10. Pokud začne zlobit ložisko, hučí to stále? Může se to projevovat i tak, že chvilku hučí, chvilku klid, popř. při odlehčení kola při průjezdu zatáčkou se ozve a pak zase zklidní? Při zkoušce naprázdno u zvednutého auta nic..., myslím zadní ložisko.
  11. My co máme jen 406 už toho při rychlosti kolem 170 km/hod moc neslyšíme
  12. Ricky001

    Výměna tlumičů?

    Dnes jsem přezouval na nové pneu. Ty strarý byly rovnoměrně sjetý a neposkákaný. Jen na rozbitých silnicích to při plným naložení drncá.
  13. Pokud je to duplicitní, prosím o smazání. Dnes jsem si nechal tlumiče změřit (motor: 2.1 TD) a jsou - přední 51%, zadek 55%. Je to na výměnu? Pokud ano, do čeho jít? Podotýkám, že jsou na autě stále původní origo. Peugeot, takže vydržely 300 tis. km. Rád bych si zachoval jízdní komfotr. Díky
×
×
  • Vytvořit...