Přejít na obsah

Honza z Nera

Uživatel
  • Počet příspěvků

    1 425
  • Registrace

Vše od uživatele Honza z Nera

  1. Honza z Nera

    Partner tepee alias Šeďoch

    Buď zdráv. Ať slouží dlouho a pokud možno bez problémů.
  2. Odhlučnění mám požrané taky docela pěkně, ale nechal jsem ho tam. Jinak mám model 2009, a tak nějak jsem si myslel, že v těch prvních r.v. to prostě ještě neměli tak vychytané. Dneska bych spíš řekl, že když je to auto v podstatě v základu, tak i na hlukové izolaci se prostě šetřilo. Navíc mám model s 55kW, tedy výkon spíš do města. V podstatě do rychlosti 110km/h je to tak nějak ok, ale pokud už chci někam dojet a jedu těch 130 po dálnici, žádná paráda to teda není. A jak píše ozzy: na kolech opravdu záleží. Musím říct, že na zimních se mi jezdí od dost lépe - máme stejný rozměr, ale letní jsou u mě 17" liťáky a dle TP tam mám 215/45 R17 a fakt nic moc. A tím jak je tvrdé, tak dost všude drnčí.
  3. Ahoj. Ano, Partner nebo Berlingo prostě mlátí. Je to celkově špatnou konstrukcí podvozku - modely 2018 jsou dle info postavené už jinak. Kdysi dávno jsem uvažoval o odhlučnění - zde je člověk co si dal opravdu práci a celý proces odhlučnění Logana poslal na web http://logan.hantronix.net/odhluc.php Pročti si to. Je to opravdu zajímavé. Já jsem před lety nechal udělat podběhy Tlumexem nebo podobným bahnem a cestovní komfort se trochu zlepšil. Ale i tak to není kdoví co. Jinak pokud tam nemáš jinou mechanickou závadu, tak si časem zvykneš. V opačném případě tě to bude stát hoooodně peněz Koupil jsi prostě krabici, která má přednosti jinde . . . .
  4. Honza z Nera

    Hlásím přestup mezi Krabice

    K té výdrži spotřebních věcí: Mám stále origo komplet výfuk, spojku, turbo, vstřiky a třeba gumové koberce a jistě by se ještě něco našlo. Auto je rok 2009 a blížím se 200 000km. Ozzy, jestli budeš prodávat zase po pěti letech, tak bych se asi stejně ozval zda to nechceš prodat soukromě. Zájem bych měl Jo a mimochodem, někde jste, alespoň jako skicu viděli nástupce Partnera - Berlingo?? Ještě jsem na to nenarazil . . . .
  5. Jezdím Barumky. Jeden pár pneu to teď bude třetí zima, druhý pár pneu druhá zima a vše ok. Tyhle auta nejsou na rychlost. Je ale fakt, že rozměr zimních mám 195/65 R15 91T dle velkého TP - mám je zapsané jako alternativní pneu.
  6. Ahoj všem. Jelikož jsem divákem pořadu Garáž cz ( a asi zde na klubu nebudu sám ) a nerad bych o pořad přišel, rád bych ho tou to cestou podpořil. Dávám zde link, třeba se někdo ještě připojí a korunky se posypou rychleji. Díky https://startovac.cz/projekty/garaz/
  7. Ahoj. Ze spodu dveří je těsnění,které je zacvaknuté v jejich spodní části. Doporučuji odcvaknout s nechat jednu díru volnou aby voda volně odtékala. Mám to stejně.
  8. Honza z Nera

    Pozvání na kávu 2

    . . . před lety jsem ho dostal jako dárek k Vánocům a i když běhá myčkou jako divý, polepy stále drží . . .
  9. Zdar chlapci. Pokud sledujete pořad Garáž.cz, tak v jejich druhém díle o akci Legendy, který se jmenoval: Jak jsme přežili Legendy, máte docela pěknou, řekl bych skoro prezentaci klubu. Celé to začíná v 6:53 a končí v 7:12. Zdraví Honza
  10. Rakar doveze klidně i žabožrouta - jednal jsem s Majerem zhruba před rokem a problém by to nebyl. Akorát člověk čeká delší dobu, protože jejich sítě jsou rozhozeny hlavně mezi ty Fordy a VW.
  11. Ahoj Radime. A co to zkusit jinak a auto si nechat přivézt? Umí to třeba zde: http://www.rakar.cz/index.php nebo zde: http://www.rychlydovozaut.cz/default.php a jistě existuje i plno dalších. Nebo mít trpělivost a hledat auta přes společnosti jako ČSOB, Arval, Bussines Leas, ALD atd.jejich také plno. Občas se tam dá narazit i na Peugeota. Neříkám, že bude vše růžové, ale jistota historie vozu a nějaký celkový přehled oněm tam bude.
  12. Honza z Nera

    PEUGEOT EMOTION DAY 2017

    Tak jsem si dnes udělal radost a svezl se první den v Praze na Zličíně. Nejdřív jsem zkusil 3008 1,6 benzín, pak 5008 1,6 HDi a nakonec mého oblíbence Travellera. Všechna auta jedou opravdu dobře. Dle mého je trochu škoda, že všechna mají to nejlepší v dané výbavě, tzn.že vše bylo s automatem, ale proč ne. Řadí sametově a i při plném plynu nic necukalo. Osobně se mi lépe jelo s HDíčkem než benzínem, asi to dělá ten točivý moment. Trochu byla škoda, že zrovna Metropole Zličín je plná aut, a tak se vymotat z parkoviště byla ztráta času z vaší jízdy a myslím, že odpoledne to už asi stálo z toho to pohledu za prd. Ale jinak jsem byl spokojen.
  13. Honza z Nera

    Obnova záznamu na VHS

    FrantaCV: zkus se zeptat zde http://videoprepis.cz/, je to sice Praha, ale bere i věci poštou. Budu tam časem dávat taky něco na WHS, ale problém jako ty nemám.
  14. Ano to byla ona 406, myslím, že jsem ji kdysi viděl na nějaké Mikulášské v roce 2007 či 2008 v Praze Kobylisích.
  15. Honza z Nera

    Praha dopravní špička

    . . . . spíš všeobecní odpověď na dopravu po Praze: čím dříve pojedeš, tím lépe projedeš. Pokud tě navigace požene přes tunel Blanka, a tím pádem nahoru na Klíčov, počítej s tím, že zhruba od 6:50 se začínají tvořit kolony směr Holešovičky.
  16. Na stránkách Volvo klubu jsem narazil na toto: http://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?f=7&t=59736
  17. Honza z Nera

    PEUGEOT EMOTION DAY 2017

    . . . těším se, jistě si něco opět vyberu . . .
  18. Koupil jsi dobře. Zde je cena - užitná hodnota docela vyrovnaná, možná ta užitná hodnota je vyšší. Má to své mouchy, ale to časem zjistíš sám, a ten zbytek tě může spíš příjemně překvapit. Tak ať slouží. Ještě bych jen zmínil: čipovat bych to nenechal. Na rychlé vožení to chce jiné auto. Zde mi přijde, že je potenciálních problémů docela hodně, tak proč si to ještě zhoršovat. Hlavně nepřejížděj olej a dělej všechny filtry. Motor se ti poté odmění.
  19. Co jsem viděl, tak na jednodílná vrata to šlo - potkal jsem takové auto v kempu. Když jsem svého času hledal pro sebe - mám dvoudílné dveře, tak ta možnost byla taky. Já jsem ale nakonec zvolil variantu střecha, protože na nic jiného kouli nepotřebuji a hlavně tenkrát to stálo docela hodně.
  20. No, oloupaná madla měli některé kusy snad už v základní výbavě Ale jak šel čas, tak předpokládám, že toto bylo vylepšeno. K tomu bouchání od podvozku. Nenech se vycukat, sem tam jde rána od zadní nápravy, auto uskakuje na podélných nerovnostech. Toto vše mizí, jakmile auto naložíš. Ono prostě nerado jezdí prázdné. Myslím, že ve SM jsem četl, že později proběhla nějaká úprava a problém zmizel. Nicméně to se netýká mě a nevím jak to máš ty s r.v. 2010.
  21. Zdar. Dobrá volba. Nejsem si jist co mám přesně za motor já ve svém Tepee, ale je také bez FAPU a v mém případě i dvouhmoty, akorát pouze 1.6HDi 55kW, r.v. 2009. Aktuálně se můj nájezd blíží 180tis.km a motor šlape a dělá co má - olej + filtry měněny průměrně kolem 13tis.km. Já to tady píšu skoro vždy když se někdo ptá. Je to dodávka a s tím se musí počítat. U mě za tu dobu už dost drnčí vše možné. Auto má poddimenzovaný podvozek, a tak tě výměny různých tyček, kloubů aj.příslušenství na podvozku asi neminou. Přístup na některé věci v motorovém prostoru je dost příšerný. Ale píšeš, že auto je od známého a znáš ho. Jak jsi už četl, není asi nic lepšího. Jinak ten nápis holiday značí v té době limitovanou edici, která měla výhodnou cenu + něco navíc do výbavy. S ložisky dveří ti neporadím, třeba to mám taky a je fakt, že dveře jsou při zavírání hlučnější, ale neřešil jsem to. Ale všeobecně, zrovna dveře jsou u Tepee docela chváleny pro svou lehkost při zavírání - otevírání a solidním pojezdem v kolejnici. Tak zdar a přeji plno klidných kilometrů.
  22. Honza z Nera

    Auto roku v ČR - kodiaq

    Nechci Škodu obhajovat, ale . . . . Kodiaq byl nakreslen, navrhnut, postaven a na dále montován v ČR, to že Seat byl první je asi ústupek či dohoda uvnitř skupiny VW kdy Seat nemá dlouhodobě dobré prodeje - o ČR ani nemluvě, a tak byl zvolen tento postup . . . je to prostě politika a s tím obyčejný zákazník, sympatizant nebo třeba odpůrce neudělá nic A že jsi jsou auta podobná? Mimochodem víte, že PSA bude mít za nějakou dobu stejnou podvozkovou platformu právě s VW?? To jsem koukal jak tele na nový vrata . . . jojo globalizace a prachy.
  23. Honza z Nera

    Auto roku v ČR - kodiaq

    a proto jsem to česká napsal do uvozovek, nicméně kde by Škoda byla, pokud by jí vzal v roce 1991 Renault? od němců byla garance, že zde bude vývoj, vlastní koncepce a později i modely, což se myslím slušně daří. Renault toto zaručit nechtěl, byla by zde levná montovna třeba jako u Dacie.
  24. Honza z Nera

    Peugeot Traveller

    to auto je prostě krásný, mě nerozbuší srdce sporťák či něco podobnýho, ale toto ano . . . . ať slouží, a zkus se pak trochu rozepsat, dík.
  25. Honza z Nera

    Auto roku v ČR - kodiaq

    všeobecně ke Škodě: má mé sympatie, má dlouhou historii, je "česká", má zde vývoj, je solidní zaměstnavatel, slušně platí. Kodiag se mi nelíbí, Octavia ano, zbytek ujde . . . . .jo a proto jezdím předělanou dodávkou
×
×
  • Vytvořit...