Přejít na obsah

mca

Uživatel
  • Počet příspěvků

    11
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 307

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Kaplice
  • Stát
    Česká republika

mca's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. mca

    Ventily 205/1.4 benzin

    Ventily to nebyly, ale přesto jsem je přešel a doseřídil. Byl to karbec. vyčistil jsem ho, vyměnil podtlakové hadičky a taky dotáhl na něm šroubky, všechny byly dost volný. Hlavní problém byla asi přívěra obalená olejovým hnusem. Díky všem za ohlasy!
  2. mca

    Ventily 205/1.4 benzin

    Jsem si myslel, že třeba nedostatečně otvírá sací ventily, protože při vyšších otáčkách se chytnou všechny. V elektrice to není, jiskru to háže, pozoroval jsem to i v noci jestli někde neutíká jiskra a nic. Dostal jsem při vytahování VN kabelů nejednu ránu. Ještě vypucuju karbec a vyměním palivový filtr (jestli ho to má jako 106tka) a velfobin do nádrže. Jinak už nevím. Anebo lambda....???
  3. mca

    Střepy v lambdě???

    Co se tu řeší pořád dokola - kolísání otáček na volnoběh a chcípání motoru. Karburace se normálně zahltila, když jsem dal víc plynu.
  4. Po všech peripetiích jsem vyndal lambda sondu a chrastí a vevnitř jsou vydět střepy.............to asi není dobře???
  5. Zdar! Než to otevřu chci se zeptat jestli někdo ví zda-li má 205/1.4 benzín r.v.1989 samoštelovací, nebo klasický ventily. Už nevím co s tím. Svíčky jsem, kabely, víčko rozdělovače vyměnil a pořád to na volnoběh prdí na 3, pak na 2 a pak pomalu chcípne. Ale když mu dám kopr, tak se chytnou a na volnoběh chvíly běží normálně, pak na 3, na dva..... tr, tr, tr a hotovo. Poraďte!
  6. mca

    106/1,1i olej převodovky

    Zdar! Díky všem, olej jsem vyměnil a převodovka již tolik nehlučí. Starého oleje jsem vypustil cca. 0,5l!!!!! Starý model má také plastovou krytku na nálevce.
  7. Zdar! Vím, že už se to zde řešilo. Jde jistě o váhu vzduchu, ale na co konkrétně bych se měl zaměřit? Klapku jsem opucoval a ramínko přívěry jsem namáznul aby se nepřidíralo. Výsledek ovšem žádný. Poraďte prosím a díky předem!
  8. mca

    Víčko nádrže

    Dík za odezvu. Zjistil jsem to totiž tak, že když jsem tam lil velfobin, tak mi to chcalo částečně ven po blatníku ven. Tak koukám a teklo to pod tou kovovou přírubou za kterou se zahákne víčko. A ta příruba je přišroubovaná k blatníku, ale pod ní zůstal jeden šroub čímž vznikla mezera a to si myslím že asi nemá být, ne???
  9. Zdravím všechny a chci se zeptat, zda-li má být v nádrži u 106/1,1i podtlak, nebo má víčko propouštět vzduch. Motor si totiž na volnoběh libovolně mění otáčky a zjistil jsem, že příruba víčka na nádrži netěsní (tuning předchozího majitele - umělce). Domnívám se tedy, že tato netěsnost může mít souvislost s kolísáním otáček a potažmo s podtlakem v nádrži. Budu rád za každý Váš názor. Díky předem mca !
  10. mca

    106/1,1i olej převodovky

    Díky za info. Lehnul jsem pod to bez heveru a žádnýho výpušťáku jsem si nevšiml, tak pokus na nájezdech snad klapne podle tvého návodu. Ještě jednou dík!!!
  11. Zdar! Zakoupil jsem 106/1,1i r.v.92 a mám strach o převodovku. Chtěl bych tam dát nový olej, pokud tam starý ještě nějaký je. Zejména při zpátečce docela dost kvílí na můj vkus. Poradí někdo kudy vypustit a kudy nalít olej??? V manuálu píšou, že se tam vejdou 2l. Neviděl jsem žádný výpustný šroub, snad zespodu diferáku??? Díky za každé info!!!
×
×
  • Vytvořit...