Přejít na obsah

Stifler

Člen klubu
  • Počet příspěvků

    5 320
  • Registrace

  • Poslední návštěva

1 Sledující

Věci klubové

  • Auto
    Jiné...
  • Rok výroby
    2006

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Titul
    Mgr.
  • Město
    _______________________
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

2 863 zobrazení profilu

Stifler's Achievements

Inventář Peugeot-clubu

Inventář Peugeot-clubu (6/6)

96

Popularita

  1. Stifler

    Potkal jsem klubáka...

    Po hodně dlouhé době jsem zahlédl klubáka... Bylo to včera v půl jedné odpoledne (foceno ve 12:33) v Praze na Jižní spojce směrem na Štěrboholy - černá 406 po faceliftu a klubová doména na zadním skle, RZ začíná 8A9. Řidič mi nebyl nijak povědomý, ale to se ani není čemu divit. Dneska už bych skoro nikoho z členů nepoznal.
  2. Já s tím na autě nebo bagru povoloval kde co, ono se to fakt hodí na všechno. Jediné, s čím si twin hammer bez pomoci neporadil (Performance aku jsem v té době ještě neměl, ale taky by to nedal), byl šroub na náboji zadního kola (tisícihran XZN M18). Pokud třeba kolem auta děláš víc než jen přezouvání, tak ho určitě oceníš. Jinak samozřejmě je to "rázový utahovák", ale používá se v podstatě jen jako povolovák a na dotahování momenťák, jak je tu už psáno Radkem. Jestli myslíš ty nejvýkonnější verze, tak ty se nelámou kvůli síle, ale v podstatě všichni, kterým se to zlomilo, přiznali, že jim upadl z různé výšky na tvrdou podložku. To tyhle utahováky prostě nevydrží. Obzvlášť ta nejvýkonnější performance nemá šanci vzhledem k tomu, jak je těžká (i bez baterky).
  3. @sitler já osobně bych raději bral ten aku. Pokud jde o Parkside, tak mám tu nejvýkonnější Performance řadu a jediná nevýhoda je to, že je to těžké. Ale zase výhoda je ta, že nejsem v podstatě ničím limitovaný, takže to zvládá i velká kola na mém bagru (ořech 32), což by třeba takovýto elektrický určitě nedokázal. Za další vidím jako nevýhodu, že musíš mít tu elektrickou zásuvku v dosahu, nebo budeš furt přepojovat do nějaké bližší zásuvky, když budeš obcházet auto a kabel nedosáhne. Navíc já pracuju nejčastěji i před garáží, na bagru kdekoliv na pozemku a tahat buben s elektrikou by mě štvalo víc než pořízení akumulátoru. Případně furt lepší než elektrický mám i pneumatický utahovák s funkcí Twin Hammer s prakticky stejnými parametry jako je ten mnou zmíněný Performance aku od Parksidu. Na všestrannost použití bych volil tu aku variantu (bez uhlíků), komu nevadí tahat kabel, tak raděj tahat vzduchovou hadici, než elektrický kabel. Toť můj názor a zkušenosti.
  4. Jinak ještě k tomu utahováku s příslušenstvím v akci: Utahovák je výroby 06/2021 (netuším, zda je to zrovna šarže náchylná k rozpadu), smart akumulátor 8Ah je výroby 03/2022... Neví někdo, jestli je nějak možné spárovat čísla výrobků z faktury (9 číslic) a IAN kódy na krabicích výrobků (6 číslic, popř. "6 číslic_4číslice")? Jen abych věděl, že souhlasí to, co bylo objednáno, s tím, co bylo dodáno.
  5. @VojtouNerCZ Jo, to máš pravdu, že se to nemusí týkat celé řady A2, však čísel výrobků mají více u stejné řady. Uvidím, jak se bude dařit tomu mému kusu. @ozzy56 Ano, to mohu potvrdit. Naposledy nyní. Vznesl jsem dotaz, proč mi v poškozené krabici přišla flexa (nepoškozená), u které chyběly náhradní uhlíky. Po přesměrování mého dotazu na partnera (jakási firma Grizzly v Německu) mi odepsali, že posílají nový kus a starý nepožadují zpět. Takže namísto odpovědi, kam se mohly zatoulat náhradní uhlíky k jinak funkční flexe, jsem obdržel druhou flexu s kompletním příslušenstvím, tedy i s uhlíky zdarma - dneska přišla, byť ne v originální Parkside krabici, ale to je úplně šuma fuk. Před pár měsíci reklamována wapka 170ka po cca 2,5 roce od koupě a vyměněna za novou bez debat (dodal Hecht), všechny předchozí reklamace také vyřízeny vždy buď vrácením peněz nebo novým strojem, takže já na Lidl a jeho styl vyřizování reklamací nemohu říct jediného špatného slova.
  6. Sakra, to je blbá zpráva. Já se zrovna nechal nalákat na akci tohoto velkého utahováku v sadě s nabíječkou a 8Ah aku. Jinak nejsem zastánce aku nářadí z Lidlu. Tak snad mě nepotká stejná smůla.
  7. Stifler

    Kamera do auta

    @Rikic339 Díky za vysvětlení, aspoň mi nebude líto, že jsem to nevyzkoušel - ušetřil jsi mi čas.
  8. Stifler

    Kamera do auta

    @chuck11 Netvrdím, že se mi na ní něco nelíbí. Jen jsem si chtěl původně vyzkoušet funkci ADAS, ale nakonec jsem se rozhodl, že experimentovat nebudu. @Péťa Pojem "rozumná cena" je dost subjektivní. Záleží na tom, co je ještě považováno za rozumné, a co už nikoliv. Protože já zase nejsem z těch, co by prodávali pod cenou jen proto, aby to už bylo pryč.
  9. Stifler

    Kamera do auta

    Jo, přesně tu 70mai A800S v setu se zadní kamerou jsem teď pořídil taky, ale nakonec zůstávám u svého současného setu, takže půjde dál do světa.
  10. Stifler

    je to radar?

    Ono je to s těmi pokutami za rychlost trošku složitější. Pokuta za 55 km/h neznamená, že tam člověk skutečně tolik vědomě jel, resp. že na takové číslo musel koukat na tachometru. Pokud chce úřad dát pokutu za rychlost, tak od naměřené rychlosti musí odečíst 3 km/h (u rychlosti do 100 km/h) nebo 10% (u rychlosti nad 100 km/h) kvůli odchylkám tachometrů v autech, případně jiným okolnostem majícím na výpočet rychlosti vliv (např. obvod použité pneumatiky). Určitě jste si všimli, že v každém autě (značka, typ) ukazuje tachometr trošku odlišně a někdy ta odezva na sešlápnutí plynového pedálu, resp. frekvence obnovení údaje za jednotku času taky není nějak rychlá a přesná. U některých starších aut se ručička třeba i houpala, ačkoliv jelo auto konstantní rychlostí. Navíc udržet nohou na plynovém pedálu stálou rychlost s přesností na 1 km/h bez ohledu na terén a povětrnostní podmínky prostě nejde (samozřejmě tempomat to umí). Mnohá auta z výroby taky na tachometru záměrně kecají (ukazují trochu vyšší rychlost, než je ta reálná). Takže pokud jsem dostal pokutu za 55 km/h, tak jsem na tachometru mohl mít klidně 62 km/h (v průměru za celý měřený úsek u úsekového radaru) a to je už "jiné kafe". K tomu výpočtu: Na tachometru mám 62 km/h, můj tachometr (ano, v mém autě to tak je) od výroby proměřuje o +4 km/h, takže reálně (např. podle GPS) jedu 58 km/h, úřad mi musí odečíst toleranci 3 km/h a pak už mě smí pokutovat za oněch 55 km/h, které jsou prostě neoddiskutovatelné bez ohledu na to, na jaké číslo se dívám na budíkách (nebo dneska moderněji na displeji). To je prostě taková pomyslná hranice, u které nemůže být sporu o tom, jestli to auto tolik jelo či nikoliv a jestli řidič toto vědět (vidět na přístrojích) měl a mohl. Takže pokuta za 55 km/h není v mých očích (někdo to třeba vidí jinak) tak bagatelní, jak může dle čísla zdánlivě vypadat. Toť můj názor.
  11. Stifler

    je to radar?

    @Radek Hurvajz v databázi čeho? Radarů? No, nevím, jak moc spolehlivá taková databáze může být, ale u nás v obci Horní Jirčany na pomezí okresů Praha-východ a Praha-západ je na výjezdu ve směru na Hlubočinku dvojce semaforů na přechodu pro chodce a na oba směry jsou namířeny kamery s infrablesky a v navigacích se to zobrazuje jako radar (např. Mapy.cz to zobrazují správně, ale mám za to, že minimálně u TomTomu jsem viděl, že to ukazuje rychlostní radar). Jsem si stopro jistý, že to radar není, ale je to jen foťák na průjezdy na červenou. Tak by mě zajímalo, kdo rozhoduje o umístění a popis radaru do databáze. @Pepito dovolím si svůj sourkomý názor - jakýkoliv radar, který Tobě ukazuje rychlost nebo třeba i RZV, není způsobilý měřit rychlost za účelem získání důkazu pro správní řízení. Nemá na to potřebnou kalibraci a "licenci". Takže takové radary jsou a budou vždycky jen informační pro řidiče, aby si mohl srovnat rychlost. Ve správním řízení by to jako důkaz neuspělo, resp. jakýkoliv právník by ten důkaz rozbil, ale nemám žádné informace, že by se to někde v praxi uplatňovalo. Ohledně těch radarů, resp. kamer bez namalovaných čar na silnici si nejsem jistý právní průchodností takového řešení. Že by to technicky udělat šlo, to je mi jasné, ale aby to šlo ustát i ve správním řízení...tím bych si tak jistý nebyl. Zaprvé - virtuální čáru si může každý "namalovat" v Photoshopu na fotku, kam chce. To bych určitě jako hříšník napadl v řízení. Za druhé - řidič by měl vždycky vědět, že vjíždí do měřeného úseku. Tu čáru (ať už přes celý jízdní pruh nebo jen malé na krajích) by prostě měl vidět a vědět, kde začíná a kde končí měřený úsek, aby mohla být naplněna jedna z podmínek skutkové podstaty přestupku. Ale je to jen moje domněnka a určitě bych se na to odkazoval a klidně nechal zjudikovat formou řádných a mimořádných opravných prostředků, pokud se to už v minulosti někde neřešilo.
  12. Stifler

    je to radar?

    @petrinza Obec z toho nemá nic. Zmínil to i starosta v obecním zpravodaji. Na to jsem ve zmíněné skupině na FCB také odpovídal jednomu členovi, co psal, že nám to tam "cpou ze Říčan". Zde přepis mého příspěvku: Oni to nikam necpou, na to nemají právo. Ale pokud Kamenice jako obec touží po usměrnění provozu a nemá vlastní obecní policii, která jako jediná je ze zákona (kromě PČR) oprávněna měření provádět, pokud mi neutekla nějaká změna legislativy, tak musí uzavřít nějakou smlouvu s někým, kdo má zájem služby obci poskytovat. Samozřejmě ta smlouva musí být pro poskytovatele výhodná. Pokud se Kamenice zavázala dodržovat uzavřenou smlouvu například ve smyslu, že: 1) obec Kamenice nebude nikomu nic za službu platit 2) obec Kamenice nebude pořizovat měřicí zařízení ze svého rozpočtu 3) Říčany si koupí měřicí zařízení a budou zajišťovat jeho pravidelný servis a údržbu na své náklady 4) výměnou za to Kamenice nedostane do rozpočtu ani korunu, ale veškreré příjmy z vybraných pokut půjdou do pokladny Říčan 5) Říčany nebudou platit dodanou elektřinu pro provoz zařízení či instalace ramen stojanů, 6) .... mohou následovat další podmínky, tak potom chápu, že taková smlouva je pro Kamenici vlastně výhodná. Nemusí se o nic starat, nic platit (kromě instalace stojanů a elektřiny na provoz), ale zase kromě té klidnější dopravy a přízně místních spoluobčanů ( = voličů) za vyslyšení jejich proseb nic nezíská (ve smyslu finance do rozpočtu obce). Říčanům se taková smlouva taky vyplatí, protože si nákup radarů mohou ze svého rozpočtu dovolit a zároveň vědí, že i při nějaké ceně servisu se jim to pořád finančně vyplatí, aniž by museli vynakládat nějaké zvláštní úsilí a denně posílat výjezd strážníků s mobilním radarem do Kamenice. Říčany mají jistě (na rozdíl od Kamenice) dost slušně personálně zajištěný správní odbor, resp. odbor dopravy, který dokáže rozeslat potřebný počet dopisů "hříšným" řidičům. Opět připomínám, že se jedná jen o můj soukromý názor, který nemusí mít s pravdou nic společného.
  13. Dobrá. Chápu tedy, že je to změna, se kterou se nedá nic dělat. Děkuji.
  14. tak to odpřísáhnu, že není možné, protože mi to fungovalo a že se do toho mailu přihlašuji denně, jinak by mě to nedávno tolik nepřekvapilo.
  15. Mám jen dotaz k emailu na službě Roundcube Webmail (vím, že téma je pro poštovní klienty, ale téma pro Roundcube jsem nenašel). Dříve mi šlo do pole jména zadat jen přezdívku a pak heslo, po nějakém posledním upgradu (asi pár měsíců zpátky) už musím zadávat celé jméno včetně domény a přezdívka nestačí. Je to tak schválně nebo dá se to někde nastavit, abych nemusel pokaždé psát celou emailovou adresu do loginu? Je to věcí služby jako takové (provozovatele) nebo s tím může něco dělat sám Peugeot-Club (klient)?
×
×
  • Vytvořit...