Přejít na obsah

loque

Uživatel
  • Počet příspěvků

    744
  • Registrace

O uživateli loque

  • Datum narození 4.9.1983

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 508
  • Rok výroby
    2011

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Šurany
  • Stát
    Slovenská republika

Návštěvy profilu

3 317 zobrazení profilu

loque's Achievements

Kecka

Kecka (4/6)

169

Popularita

  1. Po objavení sa tej hlášky o nízkom tlaku oleja som s autom prešiel tak 200-300m a zastavil. Pokračovalo sa na odťahovke. Zatiaľ sme od opravy najazdili cca 2000km, ale v každom prípade dobrá poznámka, budem priebežne kontrolovať hladinu oleja.
  2. Tak mňa cca mesiac dozadu postihla táto "choroba". Asi 2 týždne pred udalosťou som opticky kontroloval remeň cez dolievací otvor a všimol som si praskliny. Chystal som sa ho dať vymeniť, no nestihol som. Jedného dňa, samozrejme keď sa to najmenej hodí (vezieme syna na dlho plánované vyšetrenia do nemocnice) po asi 3/4 hodine jazdy som vyšiel na diaľnicu, pričom motor takmer hneď spadol do núdzového režimu s výstrahou "Tlak oleja", ledva som sa dotackal na 1. prevod. stupni asi o 300m, kde už neboli zvodidlá a vedel som odstaviť bezpečnejšie auto a vyhnať posádku do bezpečia. Nasledoval odťah do autorizáku, cestu sme úspešne dokončili s požičaným vozidlom za zvýhodnenú cenu. Diagnóza mi bola jasná vopred a servis ju potvrdil. Auto už mimo záruky, na tachometri cca 72.000km. Importér sa k tomu ale postavil zodpovedne, všetok materiál, vrátane preplachu oleja, novej náplne, olejovej vane a všetkého predpísaného uhradil. Mne servis vyúčtoval iba prácu, 230€ čo v konečnom dôsledku za nové rozvody, s novým modifikovaným remeňom, ktorý sa dáva od polovice r.2022 a výmenou oleja nie je až taká hrozná suma, ak samozrejme nerátam vzniknuté komplikácie a stres... Zaujímavosť je, že olej som dával meniť v autoriz. servise v januári, je možné že vtedy by si nič nevšimli a za 3 mesiace by remeň zdregradoval tak že by upchal mazanie? Alebo sa na jeho kontrolu vy*****. Tá posledná výmena ale nebola robená v servise, kde chodím pravidelne. Olej som inak menil vždy max po 10.000km (1x ročne autorizák + medziinterval doma sám), moc to teda nepomohlo. Čo som si všimol teraz pri tom servise mi tam naliali olej špecifikácie 0W20, zmenil výrobca špecifikáciu? Pretože pôvodne sa tam lial 0W30.
  3. Tak ja som dal do našej 3008 tieto repro a ... osobne nie som vôbec spokojný. Prvá etapa bolo vytlmenie predných aj zadných dverí, obrovský rozdiel zvuku k lepšiemu, nedalo sa to zrovnať s pôvodným zvukom bez vytlmenia. Potom som ale vymenil v predu origo repro za tieto a: Basy sú super, tam došlo k ďalšiemu zlepšeniu, výšky sú OK, ale čo je uplne v pr*eli sú stredy, tie repro jednoducho nezahrajú. Neviem či je problém vo výhybkách že to tak utlmia alebo v samotných repro, chystám sa to vyskúšať tak, že cez výhybku pošlem iba výšky. Len celé to zase rozoberať...
  4. loque

    Zadný bezpečnostný pás

    508 (aspoň 1.gen) nemá na zadných sedadlách detekciu sediacej osoby. Má detekciu odopnutia pásu v zámku bezpečnostného pásu a teda detekuje iba situáciu, keď počas jazdy človek odopne bezpečnostný pás. Z toho vyplýva, že blbne to čidlo v zámku pásu, pravdepodobne sa falošne zopne na chvíľku.
  5. Ahojte, už dlhšiu dobu sledujem na mojej 508, že sa kúrenie správa zvláštne. Mám 4-zónovú klimatizáciu. Ak nastavím režim MONO (všade rovnaká teplota) tak napr. pri nastavenej teplote 23 na šoféra slabulčko fúka teplý vzduch, kdežto na spolujazdca pomerne silno studený vzduch. Aby išiel na obe strany cca rovnaký vzduch, musím na šoféra nastaviť cca 22 a na spolujazdca až 25. Pokiaľ nastavím LO (najnižšia teplota) tak na obe strany fúka odhadom rovnako studený vzduch, ak HI tak na obe horúci ale na strane šoféra je o niečo viac horúci. Viem že napr. 407 mala problém s klapkami, ale tu regulácia teploty evidentne funguje, skôr ako keby blblo snímanie teploty v kabíne - neviem kde (a či vôbec) sú niekde nejaké snímače teploty. Vedel by niekto v tomto poradiť?
  6. loque

    Závada motora 2.0 HDI 120kW

    No tak to som nemenil, iba to čo je na obrázku. Môžem poprosiť referencie dielov, ktoré je ešte vhodné vymeniť? Aj tak mi nejde do hlavy, ako cez podtlakové potrubie môže prísť k poškodeniu membrány Ďakujem.
  7. loque

    Závada motora 2.0 HDI 120kW

    Tak pridám aj riešenie problému, možno to niekomu do budúcna pomôže: Chybná bola škrtiaca klapka Valeo ref. 700440, resp. jej podtlaková membrána. Prístup k nej je naozaj jednoduchý, vybral som ju a ústami som skúsil vytvoriť podtlak, do cca 70% sa uzatvorila v poriadku, ale potom som už cítil že prepúšťa vzduch a nevedel som vytvoriť podtlak pre väčšie uzatvorenie. Nová klapka sa takto dala uzatvoriť úplne bez úniku. Ten únik vzduchu pravdepodobne potom spôsoboval aj problém s turbom pri nízkych otáčkach, nakoľko asi pri privretej klapke bol veľký únik a nedalo sa riadne ovládať aj turbo… Po výmene zatiaľ všetko ok, urobil som aj načítanie novej klapky cez diagbox a test akčných členov dopadol v poriadku, so starou to vyhadzovalo niečo ako test predčasne ukončený.
  8. loque

    Výměna motorového oleje.

    Tak ja netvrdím v žiadnom prípade že to odsávanie je lepšie ako klasické vypúšťanie (možno s výnimkou nemodifikovanej 1.6 hdi) ale je to praktické a pokiaľ sa spojí s častejšou výmenou oleja, tak v tom nevidím problém. Pri puretech 1.2 to už až tak výhodne nevychádza, nakoľko tam treba ísť pod auto tak či tak, kvôli olejovému filtru.
  9. loque

    Závada motora 2.0 HDI 120kW

    To by dávalo zmysel, ešte keby viem že ako vyzerá. Ale skúsim to pozrieť, v každom prípade ďakujem.
  10. loque

    Výměna motorového oleje.

    Z mojej skúsenosti ide z tohto motora olej odsať odsávačkou veľmi dobre. Robím to tak pravidelne, interval 10-15.000km. Určite lepšie ako ho tam nechať 20.000+ km a meniť akýmkoľvek spôsobom. Napr. v 1.2 puretech mi ide odsať podstatne horšie, tam to zďaleka nie je také ideálne, napriek tomu to ale robím aj tam takto, nakoľko auto je ešte v záruke a pravidelný servis má, ja ale v rámci prevencie skracujem pri tom puretech interval na max 10.000km.
  11. Zdravím, V poslednej dobe bojujem so závadou, ktorá sa objavuje pri pomalej ustálenej jazde okolo 40-50km/h. Objaví sa hláška Engine failure, repair needed ale bez problémov motor funguje naďalej s plným výkonom. Na diagnostike sú tieto závady: P1497 - Variable resistance turbocharger (Position incorrect relative to requirement, not enough turbo), P0487 - Air mixer (position incorrect (too open)) a P1499 - Air mixer (position incorrect (too open) (after sales)). Turbo mi dávali na repas, zrejme mu ale ani nič nebolo, po repse bez zmeny. Nemám moc chuť pokračovať systémom pokus-omyl. Čo som si ale všimol, dávnejšie, keď sa vypol motor, bolo počuť klepkanie z motorového priestoru, kdesi som čítal že to je “oklepávanie” egr ventilu. Teraz to už nie je počuť vôbec, keď som ale cez diagnostiku skúšal dávať test EGR ventilu, výsledok bol OK, ale nebolo počuť nič. Bol by som veľmi rád, keby ste ma vedeli naviesť, na ktoré časti sa zamerať, čo riešiť ako prvé. Ďakujem
  12. loque

    Head-up sa neotvára

    O head-up je tu toho popísané celkom dosť, treba pohladať. V skratke: treba skúsiť manuálne vysunúť dvojitým stlačením mesiačika dole pod volantom, ak nezaberie tak potom jedine cez origo diag cez riadiacu jednotku had-up a test akčných členov ju dať vysunúť.
  13. Na otváranie aj zatváranie používam dvojklik na mesiačik. Tiež to občas zblbne, vačšinou sa nevysunie ale stalo sa už aj že sa vysunul ale nezaplo sa zobrazovanie. Je to mechanická závada, ale neprišiel som na to, čo ju spôsobuje, vyskytuje sa aj cez zimu aj v lete.
  14. loque

    Nejde zamknout auto

    Tie zámky... kolegovi na C4 picasso odišiel zámok tak, že sa nedali ani dvere zatvoriť, nedržal a robilo to cez leto keď na tie dvere svietilo slnko. Si predstavte jazdu s nezatvorenými dverami. Taktiež menili v rámci záruky.
  15. loque

    Rádio s androidom do 508

    Zo stredového panelu treba demontovať najskôr tú ozdobnú lištu, potom idú dole tie výduchy klimy, tam sa na nový rámik premontovávajú samotné mriežky výduchov, ktoré sú ale v povodnom rámiku zatavené, chce to trošku práce ale ide to dobre dole. Demontuje sa displej, prepojovací kábel medzi displejom a rádiom v spodnej časti. Z dola sa po demontáži tlačidlového panelu vyberie rádio, tam zostane prázdny priestor (pre káble). Parkovacie senzory fungujú normálne, bez potreby čokoľvek nastavovať. Ovládanie na volante je zachované, aj na stredovej konzole. Je ale treba povedať, že niektoré tlačidlá (väčšinou blbosti ako band, ta a pod., ktoré som ani nepoužíval majú teraz inú funkciu) Zvuk je výrazne lepší, výkon zosilňovača je vyšší, v predu mám 2Ohm JBL repro, trochu som sa obával ale zosilňovač, ktorý rádio používa podporuje aj 2Ohm záťaž a vie do nej dodať celkom slušný výkon. Príjem rádia je mierne horší, mám už kúpenú inú anténu, ale nemal som ešte čas to riešiť, keď ju zapojím, dám vedieť. Cúvacij kameru som zatiaľ nezapájal, netuším, kam by som ju na sedane dal aby to nebolo ako päsť na oko.
×
×
  • Vytvořit...