Přejít na obsah

raves

Uživatel
  • Počet příspěvků

    6
  • Registrace

O uživateli raves

  • Datum narození 7.1.1979

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 807

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Třebíč
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

raves's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

0

Popularita

  1. raves

    Neví někdo o jakou závadu jde?

    Jakou používá diagnostiku netuším. Poptám se. Každopádně když to měl servisák připíchlý na diagnostice, tak mu to nikdy neudělalo, takže neměla co zaznamenat. Imobilizer normálně funguje. Teď si ale vzpomínám, že teď naposledy, když jsem seděl za volantem, zkusil jsem zamknout imobilizerem auto a žena normálně zvenku otevřela dveře, což by asi taky nemělo být...?
  2. Zdravím. Mám opakující se problém s Peugeot 807 2.2 HDi, 2005. Čas od času mi sám vypne během jízdy motor. Veškerá elektrika funguje dál (světla, rádio, apod.). Měl jsem auto už 3x v servisu, ale jim to nikdy neudělalo a údajně s tím najezdili celkem dost km. Takže nemají co opravit, diagnostika nic neukázala. Mě se to stává na delších trasách, vždycky šel motor ale znova nakopnout ještě během jízdy. Naposledy ne. Ženě se to stává i na krátkých jízdách např. přes město, apod. Po nějaké době (je to různé od pár minut až po třeba půl hodinu), pak auto normálně nastartuje a jede se dál. Naštěstí mi to udělalo vždycky na rovince nebo mírné zatáčce, takže se mi nezamkne volant, ale i tak je to nepříjemné. Zvlášť, když vezu někam celou rodinu. Takže se snažím teď radši moc nejezdit a čekám na další - už třetí servis. V předchozím servisu vyměnili čidlo otáček motoru, ale dělá to pořád. Napadlo mě, jestli s tím už někdo neměl podobnou zkušenost. Na palubovce to hlásí snad pokaždé něco jiného, většinou cosi s imobilizérem, ale to mi servisák vyvrátil, že imobilizer nevypne motor. Zkusil jsem natočit krátké video, viz. niže:
  3. raves

    Odešlo turbo?

    Díky za reakce. Předpokládám, že tyhle měření by neměl být problém, chtít po servisu, pokud už to sami nedělali. Každopádně za zeptání nic nedám. Takže díky za podněty. Zkusím to řešit dál.
  4. raves

    Odešlo turbo?

    Já jsem spíš bohužel uživatel, takže na to nemám ani vybavení. A sám bych tohle ani nezvádl. Po delších tahanicích se servisem jsem zjistil, že nemám ani repasované turbo, jak nám zpočátku tvrdili, ale opravovali to naše původní a podle mého názoru se právě toto moc nepovedlo. Takže zítra jedu s autem zpět do servisu, kde vyndají turbo a pošlou ho zpět tam, kde ho opravovali-upravovali. Tak jsem v očekávání. Prý máme atypické turbo, že je problém to někde sehnat, ale před časem jsem na ně narážel na netu v bazarech celkem běžně. Tak nevím, jeslti to je neochota, nebo prostě nemají zdroje. Každopádně už s tím mám něco naježděno a na dvojku turbo sepne po nějakých 5-6 sekundách když mám nohu až na podlaze. Ale na 3. a 4. stupeň můžu nohou provalit plech a turbo prostě nesepne. Takže auto musím pomalu vytáčet do vysokých otáček,abych se vysápal na kopec a to pro diesel není nic moc. Každopádně výše uvedné použiju jako argument, až mi servisák zase bude tvrdit, že už neví co s tím
  5. raves

    Odešlo turbo?

    Tak se potvrdila dražší varianta, turbo. Nicméně od opravy je auto strašně lenivé. Předtím, když jsem sešlápl pedál a seplo turbo, tak mě to zatlačilo do sedačky a cítil jsem, že auto má sílu. Od opravy musím auto pod kopcem rozjet, aby to vylezlo až nahoru. Docela hrůza. 2x jsem to reklamoval, ale vždy stejná odpověď, že auto je sice lenivější, ale diagnostika ukazuje vše v pořádku. Ano, auto jezdí, doveze nás kam potřebujeme, ale na předjíždění už to bohužel není. Nemá s tím někdo zkušenost? Příp. radu jak postupovat dál? Přemýšlím, že zajedu do jiného servisu a nechám si udělat jiný posudek, protože se nechci smířit s tím, že to nechám v tomhle stavu. Zvlášť, když mám srovnání s tím, jak skvěle auto jezdilo před umřením původního turba.
  6. Zdravím. Jsem zde nový a nenašel jsem nikde odpověď na můj problém. Nejsem co se týče motorů žádný přeborník, ale snad mi někdo poradí než zajedu do servisu. Mám Peugeot 807 2.2 HDi, 96 kw, r.v. 2005. Doteď šlapal jak hodinky, ale dnes mi při cestě spadl výkon motoru. Resp. mám pocit, jakoby odešlo turbo. Auto maximálně lenvé, v podstaě se s ním dalo jet jen na rovince nebo z kopce. Do kopečků hrůza. Auto v otáčkách a nemělo sílu. Navíc v otáčkách, kdy se spouští turbo se ozýval zvuk jak z vysavače. Na palubovce mi pak začala svítit kontrolka autodiagnostiky motoru (našel jsem v manuálu). jen svítila, žádná výstražná signalizace. Motor pokud jsem jel po rovince nebo z kopce běžel jako normálně jak výkonem, tak zvukem. Měl někdo stejný problém? Za případné podněty děkuji. Petr
×
×
  • Vytvořit...