Přejít na obsah

Pajtyi

Uživatel
  • Počet příspěvků

    69
  • Registrace

1 Sledující

O uživateli Pajtyi

  • Datum narození 17.1.1983

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 607

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Andovce
  • Stát
    Slovenská republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Pajtyi's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

4

Popularita

  1. Chlapi dakujem za odpovede. Viem ze je vymena s preplachom urcite lepsia ale ja som sa nie to pytal. Na druhom fore som dostal odpovede na moje otazky. Doplnim to aj sem ak by si tiez niekto chcel menit sam olej v automate. Takze ano olej sa meni postupom ktory som napisal. Olej mi bol doporuceny Ravenol ATF T-WS Lifetime a na jednu vymenu ide zneho nieco cez 3litre. Odporuca sa kupit aj nove tesnenia O-kruzky v autorizaku. Cena je okolo 5 eur. Cisla tesnenia su 220953 a 220945. Dotahovacie momenty su nasledovne. Sifon 35NM a mala skrutka 8NM.
  2. Zdravim. Potreboval by som poradit ako vymenit olej v automate v domacich podmienkach. Mam P308II T9, 1,6 bluehdi, 88kw, rok 2017, 6 stupnovy automat. Oznacenie na stitku ma Aisin BVA_AX6III_CEMO. Co som pozeral servisy tak s preplachom pytaju okolo 340eur co sa mi zda byt prehnane. Bez preplachu by tam mali ist 3litre oleja. Zatial na rychlo som nasiel Total Fluidmatic LV MV za 7eur liter. Je vhodny tento olej alebo by ste mi doporucili iny? Kedze by som to robil bez preplachu tak by som vymenil 2 alebo 3krat zasebou. Mam momentalne nabehane 65tis km. Potom by som menil kazdych cca 20-30tis km lebo taham aj karavan. Postup pri vymene je rovnaky ako pri starsich Aisinoch? Cize vypustim stary olej. Nalejem 3litre noveho oleja. Pri nastartovanom motore zaradim vsetky prevodove stupne a pripadne sa aj preveziem aby sa olej zohrial. Potom sledujem cez diagnostiku teplotu oleja a ked dosiahne 60stupnov tak pri nastartovanom motore a zaradenom P vyskrutkujem kontrolnu skrutku a odpustim olej do spravnej hladiny. Plati tento postup vymeny pre tuto prevodovku? Dakujem
  3. Pajtyi

    Problém s ADBlue

    Ja myslim ze pokial nehadze do nudzoveho rezimu a neodratava kilometre do posledneho startovania tak mozes jazdit kym sa nedostanes na tu diagnostiku. Len sa obavam ze zase bude zla nadrzka s cerpadlom na adblue
  4. Pajtyi

    Problém s ADBlue

    Ja som mal prasknuty vyfuk par centimetrov za vstrekovacom ako je spoj na vyfukovom potrubi. Odtial mi vyfukovalo a tvorila sa struska na kryte pod motorom.
  5. Pajtyi

    Problém s ADBlue

    Ja na 1,6 bluehdi mam vstrekovac adblue za fap filtrom. Skôr scr katalyzator je za vstrekovacom
  6. Pajtyi

    Problém s ADBlue

    Marc159: prva nadrz odisla pri 21700km po troch rokoch a druha nadrz odisla po 2rokoch pri 53000km. Za prvu vymenu mi dali platit v peugeote 40 eur za diagnostiku+100eur za vymenu. Druha nadrz sa pokazila zahadne priamo v autorizaku. Bola zvolavacia akcia a menili mi katalyzator. Po prevzati auta zo servisu po ceste domov po 5km vyskocila hlaska na pristrojovke. Vratil som sa a potvrdili ze zase nadrzka je zla.
  7. Pajtyi

    Problém s ADBlue

    Mne to aditivum nepomohlo. Po vymene prvej nadrze som daval to aditivum. Prva nadrz bez aditiva vydrzala 20tis km a druha nadrz s aditivom vydrzala 30tis km
  8. Pajtyi

    Problém s ADBlue

    Viete dat kontakt na tu turbotech firmu alebo aspon ze kde sidlia? Mne internet vyhodilo ze na slovensku v Ziline. Je to ono?
  9. Pajtyi

    Problém s ADBlue

    Uz davaju inovovane? Pred 2,5rokom mi menili a vtedy hovorili ze niesu inovovane. Aj sa mi znovu pokazila nadrzka.
  10. Pajtyi

    Problém s ADBlue

    Ja som po vymene prvej nadrze tiez daval adblue rescue a doplnoval len z bandasky kupovanej na slovnafte a aj tak sa pokazila aj druha nadrzka po 30tis km
  11. Pajtyi

    Problém s ADBlue

    Nevie niekto ze ak sa system odstavi ci to neak ublizuje katalyzatoru?vstrekovac to ma namontovane na vystupe z katalyzatora. Davam dokopy plusy a minusy. Ak to poskodzuje katalyzator tak by ho bola skoda kedze je novy.
  12. Pajtyi

    Problém s ADBlue

    Takze dnes bolo auto v servise na vymenu katalyzatora preto lebo praskaju a vymenili to zadarmo v ramci zvolavacej akcie. Zadrhel je tam ze pridem si prevziat auto a po par minutach jazdy sa objavi kontrolka zavada motora,service a urea. Hned som sa vratil a potvrdili ze sa pokazila nadrzka adblue. Prvy krat sa menila pri 21tis km a teraz ma auto 51tis km. Som neskutocne sklamany z peugeotu a v zivote si ho viac nekupim. Uvazujem nad odstavenim celeho adblue systemu. Nebavi ma aby som daval kazde 2roky menit nadrzku adblue. Ponukli mi ju za 570eur+praca.
  13. Pajtyi

    Problém s ADBlue

    Toto som nevedel presne kedy zamrza. Tak teoreticky by sa v lete dalo jazdit s destilovanou vodou a potom nadrz vyprazdnit a na zimu naliat ad blue s prisadou
  14. Pajtyi

    Problém s ADBlue

    Na emisnej kontrole by stym nemal byt problem nakolko sa u dizlov meria dymivost a nie NOx. Skor aby nebola zaznamenana chyba v riadiacej jednotke motora okolo emisii. V mrazoch by tiez nemal byt problem nakolko ak sa nemylim tak v nadrzi je vyhrievanie ktore sa zapina same pod neakou teplotou. Po jazde po vypnuti motora sa odsaje mocovina z potrubi a vstrekovaca. Mocovina nieje nemrznuca. Len neviem ci ma nizsi bod tuhnutia ako voda.
  15. Pajtyi

    Problém s ADBlue

    Mne odisla nadrz pri 21000km bez prisady. Hned od vymeny pridavam prisadu a odvtedy som najazdil 30000km a zatial to slape.
×
×
  • Vytvořit...