Přejít na obsah

semiis

Uživatel
  • Počet příspěvků

    17
  • Registrace

O uživateli semiis

  • Datum narození 1. leden

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 607

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Harrachov
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

semiis's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

3

Popularita

  1. semiis

    Peugeot 607 PZ okno

    Díky moc! Okno jsem koupil na r.v. 2000-2005 a sedí bezproblému na r.v. 2007.
  2. semiis

    Peugeot 607 PZ okno

    Mně přijde podle fotek, že by snad měly být stejné, ale tak nevim, jestli se ty dveře třeba krapet nezměnily, pak objednám okno a nebude tam sedět.
  3. Ahoj, nějaký parchant se mi pokusil vykrást P607. Alarm ho zahnal, takže si odnesl akorát podomácku dělanou 3D tiskárnu (hodnota pro zloděje nulová, pro mě k nezaplacení, achjo. Fakt bych chtěl vidět jak zdrhá s tou 15 kilovou taškou...). Rozbil pravé zadní okno na dveřích. Na netu se mi daří nalézt náhradní okna buď bez popisu, nebo pro 2000-2005 tedy před faceliftem. Prosímvás, netuší tady někdo, jestli se to okno před/po faceliftu nějak měnilo? Taky rozpáral černé kožené sedačky, když se snažil vytáhnout kolo, které tam nakonec kupodivu zůstalo. S těmi to asi bude úplně bez šance, že? Předem díky.
  4. semiis

    Omezovač otáček - Měření emisí

    Omlouvám se, že to po 2 týdnech oživuju, STK mi tedy zařídil známý mechanik, ale chtěl bych jen doplnit info pro případ, že by někdo řešil to samý. Z Federal Cars Praha jsem se dozvěděl, že tento motor žádný omezovač nemá a že se nejspíš jedná o nějakou závadu na motoru. Z Federal Cars Liberec jsem se zase pro změnu dozvěděl, a abych to špatně neinterpretoval, tak to ocituji: "výrobce udává z jakých důvodů jsou omezeny referenční otáčky motoru,ale neudává kterých motorů se to týká.Autorizovanou servisní diagnostikou toto omezení referenčních otáček nelze odblokovat.Bod 6 a 8 v metodickém postupu měření kouřivosti volnou akcelerací se dá vysvětlit i jinak a nebo dát dotaz na příslušnou instituci jak postupovat v tomto případě". Na další dotaz, zdali by bylo možné vystavit papír jako potvrzení, že otáčky omezené jsou, aby mi vrátili na emisích peníze, nepřišla žádná odpověď. Takže suma sumárum jsem z toho jelen a ztratil jsem jeden den ježděním na STK, kde jsem se nedozvěděl o žádné závadě, která by ohrožovala mě nebo ostatní účastníky provozu, ale přesto jsem nemohl projít. Instituce k ničemu, ale na to je náš stát zjevně expert.
  5. semiis

    Omezovač otáček - Měření emisí

    Byla to chyba s nízkým tlakem paliva. Kdysi jsem měl vodu v palivovym filtru. Vypustil jsem ho. Chybu smazal. I kdyby to bylo palivovým filtrem, což aspoň dává smysl, tak pořád nechápu, proč stojící auto udělá 4000 a auto jedoucí 10km/h udělá 5000 otáček...
  6. semiis

    Omezovač otáček - Měření emisí

    Dopoledne jsem psal mail do Federal Cars Lbc., nějaký pán mi odepsal, ať pošlu VIN, a od té doby (zatím) žádná odpověď. Žhavičky jsem nevyřešil. Po prvním vyhození z emisí a zprovoznění toho OBD2 zmetku jsem chybu smazal, ale cestou na úřad naskočila znova. Když jsem přišel z úřadu, nedalo mi to a smazal jsem jí ještě jednou a už se cestou domů neobjevila, tak jsem to vzal rovnou na STK s myšlenkou, že to při zahřátým motoru znovu nevyhodí a projdu. Na dia na emisích chybu neměl, ale motor vytočit nešel. Řikal jsem mu popravdě jak to je a shodli jsme se, že to žhavičkama na 99% nebude, protože nemaj co dělat s vysokejma otáčkama. Sám řikal, že se mu to ještě nikdy nestalo a že je to divný, mladej kluk. Takže jedině, že by ten motor byl v nějakým "supertajným" nouzovým režimu, kterej nerozsvítí kontrolku motoru ani nevyhodí chybu. Už takhle nechápu, proč mi nesvítila kontrolka motoru poprvý, když jsem tam ty chyby měl... Snad ten člověk ještě něco odepíše, jinak to vidím na cestu "stk od známého automechanika". Je to hnus a rád bych měl s tím omezovačem pravdu a mohl to nějak tomu technikovi na emisích dokázat. To víte, poctivej člověk, ten je všude váženej...
  7. semiis

    Omezovač otáček - Měření emisí

    Tak jsem volal na tu stk, pry 607 nic takoveho nema, ma to nejake bmw, fiat, mozna jeste neco. Pry tam musim mit budto nejakou chybu (pricemz zadnou nevycetl) a nebo upravenej sw motoru... Mam si zajet do autorizovanyho pezota, coz se mi nechce, protoze to bude mastny a kdo vi, jestli neco zjistej. Achjo.
  8. semiis

    Omezovač otáček - Měření emisí

    To potom vytočit jde, ale k čemu mi to bude na emisích? Bude za mnou běhat s tim vysavačem? :-)
  9. semiis

    Omezovač otáček - Měření emisí

    To mne taky, asi jsem mel napsat " ... 2 znami mechanici ze 3 rekli, ze je to vadna RJ, coz je PRY v Peugeotech bezne ..." :-). Nedari se mi o tom ale nic najit. Cesky nic, anglicky toho vseobecne clovek o pezotech moc nenajde, asi francouzska znacka v anglicky mluvicich zemich moc netahne. Francouzsky s pomocí google překladace jsem taky nepochodil, asi byl ten preklad spatnej, nevim, francouzsky neumim. Nasel jsem ale ze tuto vlastnost maji ruzna audi, bmw, nektera nejdou snad ani pres 2500 ot/min, kdyz se auto nehybe, tak preci nejde, aby ten program na emisich vyzadoval prebehove otacky, ktere to auto ale udela jen v pohybu!
  10. semiis

    Omezovač otáček - Měření emisí

    No nic, 2 znami mechanici ze 3 rekli, ze je to vadna RJ, coz je v Peugeotech bezne ... a ze technickou zaridi za odpovidajici sumu, ten treti, ze je to na autech (hlavne tech novejsich) byva kvuli ochrane turba a celkove motoru, a ze s tim programem technik akorat neumi. Zitra tam zavolam, prinejhorsim pozejtri dojedu a snad je presvedcim k nejake spolupraci, kdyz se ten omezovac neda nijak vypnout, tak co mam asi delat.
  11. semiis

    Omezovač otáček - Měření emisí

    Jo i kvalt i po nastartování jsem teď zkusil, nic
  12. semiis

    Omezovač otáček - Měření emisí

    Kazdopadne díky, ještě někdo nějaky napad dokud sedím v autě?
  13. semiis

    Omezovač otáček - Měření emisí

    To taky nepomohlo
  14. semiis

    Omezovač otáček - Měření emisí

    Ano, někde od těch 10km/h, když jen pustím brzdu i ručku a auto popojíždí krokem, tak ne.
  15. semiis

    Omezovač otáček - Měření emisí

    Teď sedím v autě, šel jsem to zkusit, a spojka ani kvalt nepomáhají... Zajímavý ale je, že při zařazeny zpatecce to omezí na 2500! Takže to asi nějakej omezovac má. Netusite někdo jak to obejít?
×
×
  • Vytvořit...