Přejít na obsah

Rud

Uživatel
  • Počet příspěvků

    14
  • Registrace

Rud's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Rud

    Porucha centrálneho uzamykania P206

    Páni, ďakujem všetkým, čo sa k problému zapojili do diskusie, problém je odstránený ! Po vybratí tapacíru sa dostanete už celkom ľahko k mechanizmu, ktorý sprostredkúva prevod od tlačítka dverí k motorčeku. Mechanizmus má zopár skrutiek, ktoré boli na mieste bližšie k motorčeku úplne uvoľnené ! Po dotiahnutí všetkých dostupných skrutiek a prestriekaní mechanizmov jemným čistiacim a mazacím olejčekom všetko funguje ako ruské hodinky !!! Kto by to bol povedal ... Vďaka
  2. Rud

    Porucha centrálneho uzamykania P206

    Vďaka páni, tapacírum som síce ešte nerozoberal, ale skúsim to, myslím, že som aj tu kdesi vo fóre videl návod. Pôvodne som tiež predpokladal hneď na prvý šup zámok, keďže práve pred pár dňami, keď som si to všimol boli veľké mrazy. Ale teraz mrazy povolili, teda aspoň nie sú až také ako predtým, a problém pretrváva. Skúsim teda závadu identifikovať, ale neviem, či si nebudem musieť pohľadať aj pomocníka. Naozaj vďaka !
  3. Rud

    Porucha centrálneho uzamykania P206

    Nevšimol som si, aby zámok vydával nejaké zvuky. Ešte musím doplniť, že ak stlačím mechanicky tlačítko uzavretia tých dverí a potom ich pribuchnem, následne stlačím ovládač centrálu, všetky dvere sa uzamknú, aj tie problematické. Ak to neurobím, tak tie ľavé zadné ostanú odomknuté. Podotýkam, že mechanicky sa tlačítko uzavretia dverí nedá celkom zatlačiť, ako keby pružilo, ale aj to stačí, že sa dvere potom spolu s ostatnými uzamknú. Ďalším stlačením ovládača sa všetky dvere, aj tie problematické odomknú (potom to zrejme kábel nebude?)
  4. Rud

    Porucha centrálneho uzamykania P206

    Hnusoba, vďaka, ale keď som napísal \"Dá sa s tým niečo robiť svojpomocne ?\", tak som predpokladal, že ak niekto zareaguje, tak napíše niečo aj o tom, ako na to ... - ak je pokazený zámok, tak čo v tomto prípade považovať za zámok a ako to zistiť ? - ak je snáď prerušený kábel, kde je ten kábel a ako to zistiť ? Ďakujem tebe, ale čakám aj rady od iných a možno aj takých, ktorý s problémom majú svoje podobné skúsenosti ...
  5. Na moje veľké prekvapenie som teraz zistil, že centrálne uzamykanie na mojom P206 pomocou ovládača neuzamyká ľavé zadné dvere! Následne som zistil, že - asi samozrejme - to nefunguje ani vtedy, keď na uzamknutie použijem klasický spôsob zasunutím a otočením kľúča v zámku ! Keď si pomyslím na to, ktovie akú dlhú dobu to už trvá a ja vlastne ponechávam auto neuzamknuté ... ! Prosím vás, čo s tým ? Dá sa s tým niečo robiť svojpomocne ? Vďaka !
  6. http://automix.centrum.sk/tuning/clanek.phtml?id=100000858
  7. Rud

    Nabíjanie batérie v aute

    Ďakujem, tú matičku neskôr určite vymením, len k tomu bude treba čas, určité náradie a možno aj pomocníka. Veľmi dobrá rada aj k spôsobu a dobe nabíjania ! Skratkou ŘJ zrejme myslíte riadiacu jednotku. Auto je benzín, motor 1.1, palubný počítač ani žiadne iné zariadenia nemám, len základná výbava.
  8. Rud

    Nabíjanie batérie v aute

    V servisnej knihe sa píše : Nenabíjajte batériu bez odpojenia svoriek pólov - práve preto som mal obavy. Ale praktické skúsenosti majstrov sú praktické skúsenosti, a vlastne aj na základe mojich skromných vedomostí som predpokladal, že by sa vlastne nič nemalo stať. Nabíjačka je staršia, a mám ju už zapojenú na pomalšie nabíjanie pri odpojenom plus-póle z okruhu asi od 10.00 hod. (ukazovateľ kolíše medzi 1,5 - 2). Zatiaľ v pohode, vďaka !
  9. Strhol som hrany matičky na mínus póle batérie (P206). Batériu potrebujem dobiť, môžem ju dobiť pripojenú ? Resp. dobiť tak, že odpojím plus, pripojím na bat. nabíjací kábel a mínus nechám pripojené a pripojím tam nabíjací kábel ?! Môže sa stať niečo mimoriadne ? Palubný počítač nemám, kľúč samozrejme nezapnem ... Prosím o skorú odpoveď.
  10. Rud

    Klepanie prednej nápravy

    Pozdravujem. V období sviatkov som akosi nemal čas sa ozvať, ale predsa reagujem teraz na posledný príspevok-Escaper. Ono teoreticky by naozaj šlo vymeniť stabilizátory svojpomocne, ale záleží na tom, aké vybavenie je k dispozícii. Napríklad u mňa pri prvej výmene bolo potrebné nahrievať skrutky, nakoľko hrozilo ulomenie-a teda ďalší problém. V servise by mali pri výmene tiež skontrolovať a nastaviť čo je potrebné. Pokiaľ ide o tie podivné zvuky, pripomínajúce cinkot, to teda neviem, čo môže byť, ale ak by šlo skôr o čosi pripomínajúce jemné vrzganie, mohli by byť už porušené spomínané silend bloky, minimálne jeden.
  11. Rud

    Klepanie prednej nápravy

    Pozdravujem. Tak predsa-po najazdení iba cca 5000 km od predchádzajúcej výmeny to bola znova ľavá tyč stabilizátora !!! Je toto možné ??? Ani vo sne by ma to nebolo napadlo. Teraz to už neklepe, ale zistili sme, že zakrátko bude treba vymeniť aj silend-bloky ... Nezdá sa vám, že sú to akési nepodarky ? Predtým som mal VAZ 2101 a potom Favorit 136L, ale do 100 tis. km som o čapoch, stabilizátoroch alebo silend blokoch ani nepočul ...
  12. Rud

    Klepanie prednej nápravy

    Páni, ono mi to robí práve len pri prechádzaní nerovností, resp. na horšej ceste (v zatáčkach som si to vôbec nevšimol) a len pri menšej rýchlosti. Zistil som, že ak chytím napríklad ľavé predné koleso hore, na vrchole, samozrejme na stojacom vozidle, a snažím sa ním zakývať od seba a k sebe, vtedy nič nepočuť. Ale ak chytím koleso rukami vpravo a vľavo, a snažím sa ním kmitať (akoby som chcel prostredníctvom kolesa vytočiť volant), vtedy sa kdesi akoby v strede vozu ozývali tie divné zvuky. Inak, samozrejme, zájdem s tým niekam, aby mi to presne diagnostikovali, ale myslel som, že to niekto snáď už riešil. Chcel som vedieť, ako dopadol, resp. aké sú iné možné príčiny ak to nie sú stabilizátory, a tiež možnosti riešenia.
  13. Mám podobný problém, aký tu bol spomínaní tuším 14.1. Na mojom P206 r.v. 2002 mi asi pred rokom a pol začalo niečo klepať v prednej náprave-najazdených cca 33 tis. km. Vymenili mi tyčky stabilizátora a klepanie prestalo. Odvtedy som najazdil cca 5 000 km a klepanie sa prejavuje znova. Bol som teda vec reklamovať. Po prekontrolovaní v tom servise tvrdia, že tyčky, včítane uchytenia sú v poriadku, teda-žiadna reklamácia. Ale klepanie pokračuje ..., pri väčšej rýchlosti - nad cca 60 km/h sa prevažne stráca. Strašia ma, že by mohlo ísť o závadu v riadení (oprava cca 20 000.-Sk !) ale to by predsa pri celkom najazdených 39 tis. km muselo ísť o výrobnú závadu, nie ? Predsa s tým neoriem ani nejazdím po poli ... Poradí niekto, o čo by teda mohlo ísť a čo s tým ? P.s. najbližší značkový servis má mimoriadne prehnané ceny ... Vďaka !
×
×
  • Vytvořit...