Přejít na obsah

hojirik

Uživatel
  • Počet příspěvků

    22
  • Registrace

O uživateli hojirik

  • Datum narození 12.3.1960

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 307
  • Rok výroby
    2004

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Milovice
  • Stát
    Česká republika

Kontakty

  • Veřejný E-mail
    hojirik@centrum.cz
  • Facebook
    jiri.horak.5203
  • Skype
    peugeotik

Návštěvy profilu

1 125 zobrazení profilu

hojirik's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

15

Popularita

  1. hojirik

    307 SW HDi 135 thorr001

    Jukni sem
  2. hojirik

    307 Break 1.6 16V BENZIN 11/2005

    Hezká práce
  3. hojirik

    Náš nový lvíček

    Tak jsem se sem zase po delší době dostal něco napsat. Začátkem března jsme s kamarádem lvíčkovi vyměnili všechny filtry a olej. Taky jsem opravil (zatím jen "emerickou" páskou) prasklinu na hadici co vede od víka ventilů. Motor totiž nějak divně šlapal, občas úplně spadly otáčky, neměl správný záběr a taky spotřeba mi nějak narostla. Po zalepení praskliny pohoda. Není to sice moc "košer" ale účel to splnilo. Sehnat ji byť i bazarovou je totiž dost oříšek. Chtěli jsem udělat i rozvody, ale složitost a pracnost tohoto úkonu nás odradila. Bohužel u Pežotka je k nim doslova katastrofální přístup a taky se nám už nějak nedostávalo času. Raději jsem to odložil a přenechal odborníkovi. Ten mi je udělal o tomto víkendu. Takže teď mám jistotu, že jsou v pořádku . Ještě mě tedy čeká výměna žhavičů a uložení, čepů a tyček na přední nápravě (už se trochu cuká). Běhen 14 ti dnů bych chtěl zatlumit a ozvučit ještě zadní dveře, ať je audio komplet. No a pak se chci pustit do "totálního" odhlučnění celého lvíčka - podlaha, zavazadlový prostor, podběhy, přední část pod palubovkou, motorový prostor, kapota ... Ale to bude slušný zářez do "kapesného" i do času potřebného na realizaci, takže termín si dám do léta.
  4. hojirik

    P 307 sw - "Fantastická čtyřka"

    Pěkný lvíček. Přeju spokojenost a hodně šťastných kilometrů.
  5. Jukni sem : https://autodilos.cz/autodily/peugeot/307/2-0-hdi-90-66kw/zapalovani-zhavici-zarizeni/zhavici-svicka
  6. Kucííí tady ->>> http://www.primafiltry.cz/f/peugeot/307/2-0-hdi/
  7. hojirik

    Náš nový lvíček

    Po delší době jsem tu. Konečně jsem si "odtrhl od huby" a objednal si nové rádio namísto originální RD3. Řádí teď různé slevy, tak jsem do toho šel. V úterý mi ho přivezli - Kenwood KMM-303BT. Za ty prašule, co jsem za něj dal, naprostá bomba. Těšil jsem se na něj jako malý kluk, takže jen co odjel kurýr, vrhl jsem se na montáž do lvíčka. Ovládání na volantu jsem zatím odložil, není to až tak důležité. Ale bohužel jsem si zapomněl objednat redukci na anténu ... takže tu tam šoupnu pravděpodobně v sobotu ráno. Pánové (a dámy), se zvukem se začaly dít skoro zázraky. Vystřelilo ho to opravdu o několik levelů výš. Troufám si říct, že spíš o světelný rok ... Prostě paráda. Šoupnul jsem pod něj do kastlíku přenosný 30GB SSD, takže zásoba pořádné muziky dostatečná. Komunikace s BT a Androidem v mobilu parádní, volání i příjem hovorů špica. O nastavení všemožných parametrů zvuku ani nemluvě. Někdy se mi nechce zpoza volantu ani vylézt. Užívám si Teď už jenom někdy na jaře zatlumit zadní dveře, osadit i tam nové repra a mělo by to být kompletní ... subwoofer se jeví jako naprostá zbytečnost. Jak mi zbude chvilka času, pokusím se pořídit kvalitní ukázku a šoupnu ji sem.
  8. https://www.aliexpress.com/store/product/2X-T10-194-168-W5W-COB-8-SMD-1W-80Lumen-Silica-Super-Bright-LED-Turn-Side/1425141_32721692316.html
  9. hojirik

    Náš nový lvíček

    Ten pravý s poškozeným ložiskem potřeboval stahovák, ale šlo to s ním lehce. Zbytek ložiska taky stahovákem ale v pohodě. Rez je sviňa Ale jemný šmirglík to spravil ... Levý krásně ručně
  10. hojirik

    Náš nový lvíček

    Tak mi asi před 14 ti dny začalo v autě něco hučet. Všechno napovídalo tomu, že to bude pravé zadní ložisko - hluk šel jakoby odzadu, hučení sílilo při zatáčení doleva, sláblo, až docela mizelo při zatáčení doprava ... Auto šlo na zvedák a při otáčení kolem tam byl ... ten nepříjemný zvuk. Odhad byl naprosto správný, pravé zadní ložisko total kaput. Takže následovala objednávka nových zadních kotoučů s ložisky ATE a včera výměna. Při sundávání toho pravého se ložisko doslova rozpadlo, takže bylo opravdu za 5 minut 12... nakonec i to levé bylo taky malinko hlučnější. Zvládli jsme to s kamarádem doslova nachlup, sotva jsme auto sundali ze zvedáku, začalo pršet . Suma sumárum: kotouče s ložisky ATE 3485,- včetně dopravy práce (v klídku) cca 1,5 hodiny A ve lvíčkovi je najednou boží klid
  11. hojirik

    307 SW 2.0 HDi 100kw

    Hezký lvíček (a těch 136 koníků je znát), tak ať ti dobře slouží
  12. hojirik

    Náš nový lvíček

    Výškáče přišroubované na vrchní část tapecírunku u zpětných zrcátek, natočené směrem na střed auta. Repra připojené na výhybky s útlumem 12dB/okt. Tapecírunk osazený zpět (poškozené celkem 4 klipy doplněny). No a pak kontrola výsledného zvuku .... Bomba, nesrovnatelný rozdíl a to i s původním origoš rádiem (časem ho ještě vyměním za něco solidnějšího, ale i tak velká spokojenost). Suma sumárum: finanční náklady cca 3.500,-Kč reproduktory MAC AUDIO AMP FIRE 2.16 .......... 1.490,-/pár 2 ks dvoupásmové výhybky Ampire FW-SK .......... 276,-/ks 7 ks tlumící materiál Automotive Vibrofiltr Green .......... 170,-/ks (500x700x1,5) 10 m bitumenová páska Aurora 75 .......... 195,-/ks, akrylátový tmel, nějaké vruty, repro dvoulinka, 2x5 cm kroužky z vyhozené vodovodní roury průmer 160 mm a cca 15 hodin práce.
  13. hojirik

    Náš nový lvíček

    Počasí sice nic moc, ale nakonec se vše povedlo dotáhnout ke zdárnému konci. Dveře odvrtané pro osazení repráků, vytlumené jak huvnitř, tak ze strany tapecírunku. 5 cm kroužky ze 160 mm vodovodní roury, taky řádně olepené tlumícím materiálem, přišroubované pomocí malých úhelníčků, osazené středobasy a řádně vyspárované akrylátem.
  14. hojirik

    Náš nový lvíček

    Tak brzdy mám hotové (omlouvám se badisakovi, že jsem nenakoupil u něj, ale našel jsem levnější zdroj). Měnili jsme přední kotouče + destičky (ATE) a vzadu jen destičky (ATE), kotouče jsou v pohodě. Suma sumárum 3353,- včetně dopravy a 3 hodinky práce u kamaráda včetně kafča.
  15. hojirik

    Náš nový lvíček

    Zatím předky - tapecírunk (napřed zalepeno co se dalo pistolí s tavným lepidlem) - ten jsem zmáknul dnes, dveře huvnitř, dveře na straně tapecu dobře utěsnit. Repráky půjdou do dveří přes mezikruží z plastové roury polepené bitumen.páskou - bude to jednodušší a nesrovnatelně levnější než předražené MDF podložky - a předpokládám se stejným výsledkem. Díru do plechu odvrtám. Výškáče půjdou do krytek zrcátek. Zadky přijdou na řadu po příští výplatě :-). Ještě mě čekají brzdy ... No a celého lvíčka bych rád zatlumil na jaře, uvidíme.
×
×
  • Vytvořit...