Přejít na obsah

Jicha

Uživatel
  • Počet příspěvků

    9
  • Registrace

O uživateli Jicha

  • Datum narození 24.3.1958

Věci klubové

  • Auto
    Citroën
  • Rok výroby
    2012

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Rebešovice
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

776 zobrazení profilu

Jicha's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

3

Popularita

  1. Jicha

    Fiat Ulysse 2004...světla

    Ad tempomat: Pokud ho zapneš, rozsvítí se kontrolka a za chvilku zhasne, u mne to bylo vysunutým spínačem na spojce. Zasunul jsem ho tak, aby sepnul/rozepnul při sešlápnutí o pár cm, ne úplně nahoře... a tempomat byl opraven (nefungoval ani po dvou návštěvách servisu, asi dva měsíce, než jsem se naštval a posvítil jsem si na pedály.)
  2. Jicha

    Poistky C8

    Jak psal ferinko2, na http://public.servicebox.peugeot.com/ddb/ vyber Slovenštinu, potom 807 a ročník (i měsíc ) a je to slovensky!
  3. Jicha

    Napájení ventilátoru topení

    Relé i patice vyměněny, zapojeno dle obr 2. Otestováno. Při plném výkonu ventilátoru jsou dráty z přidané montáže znatelně teplé, včetně všech konektorů v cestě. Kde asi udělali soudruzi z NDR chybu? a) běžná auto relé přepínací mají označení 20/30A - těch 20A je pro kontakt sepnutý v klidu. (kterým dle obr. 2 teče max. proud ventilátoru - určitě přes 20A) b) 6mm vodič i originální konektor jsou studené, slabší černý i červený vodič a 6,3 fastony citelně hřejí - oteplení je kolem 30-40 stupňů (nechci vědět, jak to bude v parném létě) Závěr: Relé K3 by mělo být 40/50A ( Relé z GM ), vodič od přerušení k relé a zpět 6mm, fastony 9,5mm... nenašel jsem patici na tahle relé, takže nutno dobře označit...
  4. Jicha

    Napájení ventilátoru topení

    No toho jsem se bál... 20/30A relé podle obr. 1 má smysl, protože ventilátor jede jen na malý výkon. ale podle obr. 2 přes to relé jde celý proud při plném výkonu... relé GR je originální na 40A a s 8mm kontakty, což je OK. Relé K3 by mělo být to stejné a byl by klid. To zase někdo v sadě za x tisíc ušetřil pár desítek korun. A já teď taky, protože už jsem 20/30A relé i s paticí objednal... No co, časem na to kouknu a když tak to pak udělám pořádně. Ono kdyby to nevyhořelo, ani bych nevěděl, že tam mám nezávislé s telestartem. Místo hodinek jsem na volný konektor připojil dálkové za 200,- z Ebaye a funguje to! (hodinky spínají +12 na černý drát). Podle zákona schválnosti tímto zima definitivně skončila.
  5. Jicha

    Napájení ventilátoru topení

    Originál relé i s přívodem se opravilo rozebráním a složením BSM. To vsazené upečené jsem vyměnil za Bosch 20/30A (podle dokumentace Webasta), ale přijde mi to právě docela poddimenzované... To relé se rok nehýbalo a to možná je ten problém, spínáním se kontakty (slušných) relé čistí. Kolik vlastně žere ten ventilátor když jede naplno? Nemám stejnosměrný klešťák. nové relé i s paticí přijde v pondělí, ještě jsem to ani nezadekloval, ale topím i bez vytaženého drátu na palubce ;-) A teď....čučím do dokumentace Webasta, a nevěřím. Je to nějaké divné, ale celý proud (když není nezávislé zapnuté, by ani přes to relé jít neměl!!! Viz obrázek 1. V autě to ale je zapojeno podle obrázku 2. ! Dotaz: Může se stát, že bude sepnuté GR (řízeno z BSI vývod 40 černého 40 pin. konektoru) a přitom na napájecí sběrnici "15" nebude napětí? Pak by zapnutí nezávislého tu "15" propojilo s "30"... Důsledky? Kdy je na "15" v 807 napětí? A teď jsem našel ještě jiné schéma z druhého návodu od Webasta:
  6. Jicha

    Napájení ventilátoru topení

    Děkuji moc, po boji s BSM (někdo to zalepil, protože serval závity těch T20 šroubků) jsem zjistil, že do relé vede jen kabel přes pojistku, která je dobrá. Nikde nic ohořelého, vyhřátého, prostě to musí fungovat. Po složení už napětí na vstupu relé bylo, takže jsem si zazoufal, že kontakt u BSI, nebo vadná BSI. Jenže relé i spínalo a na jeho výstupu napětí bylo až k relé od přestavby Webasta na nezávislé. U tohoto relé jsem začal, takže to už bylo rychlé. Relé fungovalo (kontakt NC vedl), jen když jsem ho držel v ruce. Uvnitř bylo v pořádku, jen to napružení kontaktu bylo asi vyhřáté. Přece jen asi Hela nebude to pravé ořechové. Dva dny jsem mrznul, dva dny hledal chybu. Dnes se oteplilo, tak je to opravené. Vůbec ale nemám dobrý pocit z toho, že jsem nenašel žádný problém na cestě od hlavního přívodu k relé napájení ventilátoru. Všechny kontakty čisté a pružné, nic vyhřátého ani zaoxydovaného. Drát 6mm nepodezřívám. Druhá věc je originální přestavbová sada pro nezávislé topení. Vše sice made in germany, ale všechny kontakty v cestě pěkně vypečené, relé Bosch asi odešlo a někdo ho vyměnil za Hela. Tím to dorazil. Faston 6mm asi na těch 20A bude malý.
  7. Jicha

    Napájení ventilátoru topení

    Tak jsem se prokousal naskenovanou servisní dokumentací ve francouzštině, abych zjistil, že těch maxipojistek není šest, ale OSM. Trvalý proud do relé NEJDE. Resp. 12V do relé jde, ale na jinou nožičku (už druhá moje chyba při hledání). Pokoušel jsem se k těm ostatním maxipojistkám dostat, ale tam mé schopnosti nesahají. Žádný postup vytažení jsem nenašel, takže je to možná jednoduché. Potřebuji (asi, doufám) vyměnit pojistku MF8, totálně ukrytou v plastovém pouzdře BSM jednotky. Nějaký návod pro blbce, jak se k ní dostat bez flexky? Díky za nakopnutí.
  8. Dobrý den všem. Přestal se mi točit ventilátor topení. (Ráno -10, po 35km v autě už jen -2, jel jsem jako frajer s pootevřeným okénkem....). Prostudoval jsem vše, co se mi zdálo relevantní, díky marko306 jsem demontoval ventilátor, odzkoušel motor - OK, regulátor - OK, vyčistil, namazal ložiska, vrátil do auta, opravil vyhřáté konektory v okolí, nastartuji... a NIC. Naštěstí jsem při testování zjistil, že stačí zkratovat šroubovákem malé piny (po vytáhnutí konektoru z ventilátoru) a ten se musí plynule rozběhnout. Nerozeběhl. Nemohl, protože nedostával +12V. Dočetl jsem se tady, že +12V jde přes relé napájení ventilátoru, u pojistek v motoru, (je tam jen jedno, tak to snad bylo ono), relé je OK. Dál jsem skončil, protože dráty mizí někde a já nevím kde. Nemáte prosím někdo schéma, přes co jde napájení toho ventilátoru? (je to spínaných 12V, jen při nastartovaném motoru). Zatím jsem si vyvedl kabel ze stálého +12V, takže nezmrznu. Díky. VIN VF3EA4HWB13078690
  9. Jicha

    Navijeni pasu

    Vytáhnout na doraz, nasucho vytřít "švédskou mikro utěrkou" a pak silikonem lehce nastříkaným hadrem vytřít pás. Začít od toho zasunovaného konce, trochu potřít, zasunout, vytáhnout, potřít delší kus, zasunout, až bude otřená celá zasunovaná část (asi na 5 krát). Aplikováno i na úplně nezasouvací pásy ve dvou autech, chod je každým dne lepší, 100% úspěšnost. Jezdí jako nové. Nešpiní ani na bílém silonu, nemastí. Je důležitější nasilikonovat tu dráhu pásu, než promastit popruh. Biondi byl rychlejší...
×
×
  • Vytvořit...