Přejít na obsah

t152

Uživatel
  • Počet příspěvků

    52
  • Registrace

O uživateli t152

  • Datum narození 26.5.1975

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 307
  • Rok výroby
    2003

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Kroměříž
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

1 079 zobrazení profilu

t152's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

9

Popularita

  1. t152

    Problém s ADBlue

    Mě po 4 měsících po výměně vstřikovače adblue se znova v mrazech rozsvítila kontrolka urea,pak trojúhelník a druhý den i motor. Dolil jsem 6 litrů adblue,protože od poslední plné nádrže a dolití 6litrů destilky už najeto 23000km,tak jsem myslel,že je málo. Zhasly kontrolky až po 2dnech,ale pak se zase během týdne několikrát rozsvítily a zase pozhasínaly. Pak byl 14 dní klid a zase se rozsvítil motor. Uvidím až se oteplí co to bude dělat. Nádrž zatím původní.Teď jsem zkusil ELM327 vyčíst a ukazuje to P2207 NOx sensor heater control circuit high bank1 . Auto jede pořád stejně.
  2. t152

    Problém s ADBlue

    Tak skoro po více než 2 měsících od výměny vstřikovače adblue se to nějak ustálilo samo a už výfuk není bílý a kontrolka motoru ani urea se zatím nerozsvítila. Při regeneraci nebyl bílý kouř. Hlášky s dojezdem ani chyba P20E8 už nevyskočila,tak snad to bylo tím. Ani po delší jízdě přes 200km už žádné kontolky. Naštěstí mě nádrž minula a byl to jen vstřikovač.
  3. t152

    Problém s ADBlue

    hm a co je to tedy za pixlu hned u motoru ?
  4. t152

    Problém s ADBlue

    Vstřokovač je pod FAP.Nevím,jestli byl zaseklý nebo někdy zůstával zaseklý,ale asi někde i paskl a vytékalo nebo prolínalo to i venkem,když byla struska pod ním na krytu motoru a kolem vstřikovače. Když jsem ho vyndal,tak trysky byly čisté. S novým je ale při delší jízdě bílý výfuk a cítit čpavek ikdyž bílý kouř není vidět.
  5. t152

    Problém s ADBlue

    Tak jsem se vrátil z Turecka a auto skoro celou cestu ukazovalo odpočet km, svítil motor a trojúhelník. Po tankování nebo zastávkách urea někdy zhasla. Když jsem stál na křižovatce,tak jsem si všiml,že za mnou jde z výfuku bílý dým. Druhý den jsem se díval pod auto a pod vstřikovačem adblue byla hromádky strusky i v krytu motoru. ELM 327 jsem vyčetl tyto závady P16EA,P208E,P20E8,P20F6,P2204,P2A00. Vyměnil jsem druhý den vstřikovač za originální a smazal závady. Od té doby jsem sice najel jen asi 100km a jedna cesta byla 2x40km a nic se nerozsvítilo,ale bylo cítit po té delší cestě amoniak. Výfuk má bílý povlak,ale bílý kouř nešel,takže tam toho jde asi míň něž předtím? Musí se po výměně něco nastavit diagnostikou,případně jestli by byla zalepená i ta sonda NOX,že by blbě měřila? To budu muset ještě pohledat,kde se nachází a zkusit ji vytáhnout a zkontrolovat. Regenerage FAP dle dodělané kontrolky fungovaly. Při dálniční jízdě po cca 1500km a po horských cestách a šotolině,kdy se jelo do 40km/h tak i po 400km.
  6. t152

    Problém s ADBlue

    Takže jestli tomu dobře rozumím,tak jestli předchozí majitel s autem jezdil jen krátké pojížďky po městě a nebyl zahřátý motor,tak to adblue tam může být v nádrži nespotřebované několik let,protože se ten systém spouští jen při určitých podmínkách?Já měl za to,že to vstřikuje pořád?
  7. t152

    Problém s ADBlue

    No řeším už rok to samé. V lednu jsem dolil 5 nebo 6l destilky do nádrže a postupně hlášky začaly zhasínat. Jednou za měsíc se pak třeba rozsvítila urea a druhý den zahasla a byl zase pokoj. Jindy se rozsvítil motor nebo oboje. Ted je jak se oteplilo zase už přes měsíc klid. Jak to vyjezdím,tak zkusím dolít třeba 6l a nebudu dolévat až se rozsvítí dojezd,tak zese jen po 6l max,aby to nebylo staré a nekrystalizovalo. Možná by šlo to vypustit a propláchnout destilkou? Se smazáním chyby elm327 s mobilem to jde taky v nouzi,když by nezhaslo a ukazovalo malý dojezd třeba nějde v zahraničí.Horší by to bylo,kdyby se to rozsvítilo na měření emisí :-(
  8. t152

    Problém s ADBlue

    To ti ty rozvody dávaly zlaté? 3000euro? budu měnit rozvody na podzim a díval jsem se,že sada ina nebo skf stojí s vodní pumpou cca 2100kč. známý mi to přehodí za cca 2000kč. Baterka záleží na kapacitě,ale stojí tak 2000-2500kč jestli to není nějaká start-stop systém?
  9. t152

    Problém s ADBlue

    No mě řekly v servise Peugeot začátkem ledna ,že částečně peugeot přispívá a nádrž stojí 12000kč + práce,ale cenu za práci mě neřekly. Zatím jsem ji nemělil a nalil tam destilku a zředil roztok a jezdím zatím tak. Pokud to bude házet chyby,tak pak bych řešil nádrž. Je tedy lepší než repas vyměnit to v peugeotu?
  10. Mě to podle kontrolky do listopadu spouštělo regeneraci cca každých 450km+- a to jezdím hlavně po městě. Ted od listopadu se najednou interval natáhl na pravidelných cca 1000km+- a jezdím pořád stejně? Nevím co na to má vliv,jestli jiné složení zimní nafty? Nebo je nafta bez biosložky? Auto mám teprve od listopadu,tak to nemám odsledované při různých ročních obdobích?
  11. t152

    Problém s ADBlue

    Tak mechanik v servise řekl,že P20E8 je na výměnu nádrže
  12. t152

    Problém s ADBlue

    no je to zředěné a dost. Uvidím ještě po delší době.
  13. t152

    Problém s ADBlue

    Vracím se k mému pokusu po více jak měsíci a něco kolem 1000km. Zpočátku po cca týdnu se vždy rozsvítila kontolka urea nebo motoru,případně obě a druhý den zase zhasly. Jednou jsem to zkusil i smazat obyčejnou elm327 a ted už více jak 14 dní je klid i v mrazech i po ujetí delší vzdálenosti v kuse.Nic se nerozsvítilo.Můj provoz je hodně po městě se studeným motorem což tomu motoru moc neprospívá. Co jsem si všiml,tak po nastartování svítí kontrolka motoru ještě asi 4-5s a pak zhasne. Myslím,že předtím zhasínala hned,ale tím si nejsem jistý. Pokud to vydrží pár měsíců,tak pak po ujetí 10000km doleji 10l adblue a budu doplňovat jen jednou ročně 10l nebo až se ozve hlášení. Do plna to nalévat nebudu. Mylím,že nádrž je na 17l. To aditivum adrescue jsem zatím nekoupil,ale jak ho koupím,tak to budu tím aditivovat preventivně.
  14. t152

    Problém s ADBlue

    Tak může tam být ventil jen na nasávání vzduchu,ale na vyfukování nemusí. Tím pádem by se voda z toho odpařit neměla a zkondenzovaná by měla zůstávat v nádrži?
  15. t152

    Problém s ADBlue

    Právě je otázka na kolik se za ty roky zvedl poměr močoviny v nádrži,pokud se v létě více odpařuje voda? Nevím,jestli je to hermeticky uzavřené nebo odvětrané a odpařuje se,tak by se pak tvořily krystaly v nádrži a mohlo by se ucpávat nasávací sítko před čerpadlem? Když někdo jezdí hodně a doplňuje adblue několikrát ročně,tak to riziko asi tak nehrozí,ale jestli jednou za 2 roky se doplní adblue,tak pak už může nastávat problém. Proto je možné bud doplňovat jednou ročně při malém nájezdu třeba po 10l adblue at je to čerstvé nebo preventivně jednou ročně přidat 1l destilky na zředění? Budu průběžně dávat info co se děje.
×
×
  • Vytvořit...