Přejít na obsah

Robí

Uživatel
  • Počet příspěvků

    19
  • Registrace

O uživateli Robí

  • Datum narození 30.1.1995

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 405
  • Rok výroby
    1994

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Holice
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

547 zobrazení profilu

Robí's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. A že 405-ka měla tah to ti věřim. Já často se divim jakej má ta moje zápřah. Do práce mám cestou fakt krpál na který se najíždí od kruháče, takže člověk jede pomalu a se 405-kou to vytáhne klidně i 3 - ka, ale u Fabie 1.9 TDI 96 KW musim dát dvojku a v zimě jedničku a to samé pomalu s Passatem 2.0 TDI 125 KW. Prostě ty 405-ky byly hodně dobře udělané :-) Jak benzín tak nafta.
  2. Jo to je pochopitelné že když dvě odešly tak 3 nebyla síla. Jo je pravda že se stím musí umět jezdit. Já v té své 405 nemám ani posilovač řízení :-) Takže je to všechno taková paráda v zime :-) Ale zas na ledu ten posilovač není potřeba Fakt mě strašně baví a jsem za ní rad. A doufám že mi ještě dlouho vydrží. Myslim si že když se o ní budu pořádně starat tak ten klenůtek ještě zůstane klenůtkem :-)
  3. Robí

    Rádio ztrácí signál

    S tou anténou, když budeš měnit stropnici bych vyměnil rovnou celej kabel pro anténu. Když už to budeš mít dole tak to v klidu vyměníš a máš klid a hlavně bude mít lepší signál. Mužeš si tam pak nechat i vývod na nějakou novou anténu. A radio jak je již psáno, vyndat prozkoumat venku co stím je a uvidíš. Pokad se bude chytat je možné že to můžou být kontakty zkus contactní sprej. Někdy to stačí. Prostříkáš zapneš a mělo by fungovat. Pokad to bude něco spáleného tak to budeš muset rozebrat.
  4. To se ti nedivim :-) To já tu 405-ku beru občas na projíždku a do práce :-) Je to spíš že je to rodinný klenot, kterýho jak jsem psal máme od novoty a pravidelně vystříkáváne dutiny a natírán podvozek. Takže je fakt jak nová. 21 let garážována. Tedka akorát poslední půl rok stojí venku, protože jí mám u bytu. Ale zas se vrátí na zahradu do garáže. Mám dost aut takže není tolik čas na ní, ale pořád jí udržuju a uklízím a leštím :-) Ale mám 4 auta takže vše nestíhám To je člověk domeje 4-té auto a začíná s tím prvním Nedávno jsem měl i 307-čku, ale u té jsem se usvědčil že není Peugeot jako Peugeot. Před dvěma lety jsem měl 207 SW 1.6 HDI a u toho to samé. Poslední kvalitní peugeot i co mě říkali v peugeotu byla fakt 405-ka z těch větších a z menších 205 se stejným motorem. Za 4 roky jsem vystřídal asi 15 aut a vozil jsem i auta do zahraničí nové nebo roční vozy. A i na těch nových autech je strašně znát že to jde do kopru ta kvalita těch aut. Jako sednout do nového Superba jet s nim 3000 km tak jsem byl hodně zklamanej. Vrzaly plasty na novém autě a komfort ve 405 lepší teda sedačky co si budeme povídat :-)
  5. No nějaké ještě jsou, ale není toho už tolik. Dřív toho bylo fakt docela dost, ale ted málo kdo to má. Občas je vidět 405 v kombíku jako pracovní a to je děs co s nima dělají. Ale zas na druhou stranu pochopitelné. Někdo má rád 405 a někdo zas jiná auta, která my bereme jako pracovní.
  6. Jo jinak už jsem na té FB skupině :-) Docela dost příspěvků tam je. Já se bal že to nebude žít a je to super :-)
  7. Jsem tu od včerejška takže nebyl ještě čas na cokoliv. Dnes jsem měnil levé přední rameno. A mrknul jsem se na naftový filtr. To jsme ho měnili před třemi roky. Takže docela mazec co to udělalo viz foto. Ano volant je původní. Vše je původní :-) No řadičku budu muset někde sehnat. Zatím jsem byl jen na čtyřech vrakáčích takže jí určitě seženu. Ono to není zas tak dlouho co to mám takhle. I rameno jsem sehnal na vrakáči, protože originál se sehnat nedá a replika pouze od starline a to je lepší koupit pěkné na vrakáči. A já měl naštěstí štěstí že jsem sehnal jako nové. Takže si koupim ještě náhradní na pravou stranu kdyby náhodou. Viz foto co se stalo stářím. S těma budíkama ani nějak o to nestojím. Jsem rád že tam není otáčkoměr. Já jsem zvyklí řadit podle zvuku motoru. Stejně se ani v dalších autech nekoukám na otáčkoměr. A na hodnotě aby mu to přidalo nepotřebuju, jelikož ho prodávat nebudu. Nikdy !! :-) První dvě fotky jak vypadalo rameno předtím. A to jsem byl před měsícem na STK a bylo to v pohodě a pak najednou šup. A pak jak to vypadalo u filtru a pod ním. A to tankuji pouze OMW a benzinu a liju do toho aditiva aby se pěkně motor čistil. Jinak ted už je nádobka na filtr jako nová :-)
  8. Hlavně dej pozor aby jsi to pořádně namazal a potom utáhl. Oni ty cvoky na stažení povolujou. Záleží jakýho máš výrobce. My jsme pak museli dávat nový cvok, protože ten co k tomu byl povolil a vše se ztratilo.
  9. Robí

    ventilátor topení

    Nebo může být ucpaný. Nám strašně ztrácel výkon. Tak jsme ho vyndali vyfoukali. Byl plnej bordela a vystříkali kontakty kontakt sprejem a pak fakčil jak za mlada.
  10. Robí

    Záhadná kontrolka (oranžová)

    Pomáhá na něj i kontakt sprej. Taky se mě to stalo. Vystříkal jsem kontakt sprejem prdnul tam. A začalo to fungovat. Od té doby klid :-)
  11. Tady jedno foto interieru, akorát ted tam jsou tyhle koberečky protože látkové jsou vyprané. Tak aby tam něco bylo prozatim :-) Řadící páka jak jsem psal nám praskla tak aspon oblepená páskou. A momentálně vyndané repro, protože se bude dávat silnější. Tak byla potřeba udělat silnější kabeláž.
  12. Ahoj, 51 KW bez turba :-)
  13. Ty budíky jsme měnit nechtěly, jelikož chceme aby to bylo originál. Jediné co jsme měnily za modernější jsou reproduktory ve dveřích a radio :-) Alu kola jsme chtěli kupovat letos. Jenže má zimáky se 7mm a jsou už 6 let staré. Takže je chceme dojezdit a na příští sezonu koupit alu letní a pak na zimu nové zimáky. Nemáme to jako hlavní auto. Je spíš jako rezervní auto s tím že ho beru na výlety. Občas když mě to chytne tak se s ním jedu projet 200 km :-) Tak 2x do měsíce. Jinak jezdí každý tyden. Beru si jí občas do práce (50 km) Takže nestojí. Fotky interieru u sebe nemám. Budu muset nafotit.
  14. Tady nějaké fotky :-) Výbava je velmi strohá. Nemá posilovač řízení, ale za to má ostřikovač světlometů Nikdy jsem nepochopil proč to děda tak kupoval. Okénka všechna manuální a místo otáček hodiny. Jinak je to 405 po faceliftu. Novější vnitřek. Udivuje mě že i po tolika letech nevržou plasty jako u nových aut a na interieru není znát vůbec ten nájezd. Jediné co tak nám teď praskla hlavice řadící páky. Jinak je na autě akorát měněné zadní světlo. Jinak vše původní co se týče věcí co se nemění pravidelně. Udivovalo mě že nám vydržela původní autobaterie 13 let a od té doby mám už 3 Takže je vidět jak to v dnešní době jde s kvalitou dolů.
×
×
  • Vytvořit...