Přejít na obsah

Charlie Rose

Uživatel
  • Počet příspěvků

    75
  • Registrace

O uživateli Charlie Rose

  • Datum narození 17.8.1979

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 5008
  • Rok výroby
    2015

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Horažďovice
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

1 561 zobrazení profilu

Charlie Rose's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

14

Popularita

  1. Charlie Rose

    Problém s ADBlue

    Ahojky, ChouLu, ty víš čím to je, že jo?! A řekneš nám to? Prosím (ááááááááááááááá pěkně prosím) Jak jsi nadhodil to čidlo tlaku, není také součástí toho pekelce vloženého v nádrži AdBlue? Měří se při diagnostice i fyzicky tlak močoviny nějakým manometrem nebo se bere jenom co hlásí počítač? Nebo při této závadě se čerpadlo již nerozeběhne? Díky za odpověď, nádrž už jsem sice nevratně rozporcoval, ale docela by mne to zajímalo a myslím, že nejen mne
  2. Charlie Rose

    Problém s ADBlue

    Ahojky, na tom francouzském fóru je to jenom nějaký pokus, nedočetl jsem se, že to funguje. Trochu pochybuji, že systematická závada bude na té desce, pak by stačilo přeci měnit jenom onen tišťák za pár éček a neměnit celé půlauto - to by snad vyšlo levněni i koncernu než platit v záruce celou nádrž, navíc je to jednoduše vyměnitelné (ledaže výrobní cena komletní nádrže je zanedbatelná, což je vysoce pravděpodobné, a jenom zákazníkovi mimo záruku se počítá za pořádnou sumičku, protože bez tohoto komponentu to prostě legálně jezdit nebude - já na ní dostal bez jákýchkoliv okolků slevu 20% , možná jsem měl ještě smlouvat, ale oni by mi tu cenu zase dopočítali za práci, jako když mi počítali 1 litr močoviny za 100,- Kč !) Nějaká modifikace ale u nových nádrží asi bude, protože to čerpadýlko je fakt víc slyšet. Navíc tahle EKO sranda se kur.. snad na všech osobních i nákladních autech, kde je použita.
  3. Charlie Rose

    Problém s ADBlue

    Ahojky, tak se nám to také narodilo, čekali jsme to dýl a tajně doufali ,že to náš pažout neporodí, ale už je to tady - po šesti a půl letech života a 136 000 km z něj vypadla porucha P 20E8 - což už všichni majitelé aut s AdBlue vědí co znamená - Nedostatečný tlak v okruhu močoviny a všichni víme, co z toho plyne. Nezabránila tomu ani v roce 2017 výměna modifikovaného víčka na plnícím otvoru (95P23A + víčko: 1631999880), ani v roce 2019 preventivní přehrání softwaru dávkování AdBlue (95T33A) - vše při svolávacích akcích. Nejprve jsem chtěl objednat nádrž z Polska - https://eurofrance.cz/catalog/product/view/id/161232/category/311/ (O vyřazení AdBlue z činnosti jsem neuvažoval (ikdyž to hlavně u náklaďáků spousta lidí dělá), opětovné uvedení do provozu je pak kvůli degradaci zbytků močoviny v systému problematické a ještě dražší.) Nakonec jsem to nechal udělat v Peugeot autorizovaném servise, kde jsem auto kdysi kupoval - cenu nabídli podobnou, s prací za nějakých 19 239,- Kč včetně DPH Připojuji vám náhled vyúčtování faktury: Faktura.pdf Po výměně je vše plně funkční a je pravda, jak už tu někdo poznamenal, že nové čerpadýlko je daleko víc slyšet. Po zhasnutí motoru zřetelně slyšíte, jak se pár vteřin odčerpává močovina z vedení zpět do nádrže. U starého to bylo také slyšet, ale daleko míň, až to člověk skoro nezaznamenal. Starou nádrž jsem rozkuchal a žádnou zjevnou závadu jsem neobjevil. Vše uvnitř bylo perfektně čisté, žádná nečistota, oxidace ani krystalizovaná močovina. Zubové čerpadýlko se normálně točí na obě strany (na zubech žádné opotřebení), elektroventil normálně funguje. Na plošném spoji nic evidentně poškozeného (jeho funkčnost ale neověřím). Bohužel nedestruktivně se nechá vyjmout pouze blok s motorkem, ventily a elektronikou. Sací filtr a malá vyhřívaná nádržka s plovákem měření hladiny jsou zataveny plastem dovnitř bez jakékoliv možnosti výměny. Já jsem udělal díru do spodku, protože mne zajímal hlavně ten filtr. Po rozebrání jsem uviděl zase všechno čisté, včetně sacího filtru. Takže jsem laicky nepřišel na to, kde udělali soudruzi chybu. Pro představu připojuji pár fotek rozkuchané nádrže.
  4. Charlie Rose

    Svolávačka

    Ahojky, 1,6 BlueHDi má teď svolávačku, na kterou zvou autorizované servisy dopisem k co nejdřívější návštěvě . Uvádí se: (cituji) Výrobce vozidla nás požádal, abychom u Vašeho vozidla PEUGEOT 5008 provedli instalaci nového programu počítače řízení motoru, protože předchozí chybná kalibrace by mohla zapříčinit překročení stanovených mezí emisí NOx. Dnes jsem tam byl na tom nahrání nové verze programu. Auto jede potom pocitově stejně, až časem uvidím jestli třeba nezvyšovali dávkování AdBlue. Servisák k tomu žádné bližší informace nevěděl.
  5. Ahojky, zkouším různé alternativy. Při podřazování pomáhá předplyn jako na motorce, jindy se mi zdá, že pomůže i prošlápnutí plynu se zmáčknutou spojkou, během řazení, což samozřejmě není klasický meziplyn, ale pomáhá to. Nyní, jak je teplo, tak se řadí lépe, ale ........... bral bych do toho už jenom automat.
  6. Ahojky, mám 5008 1,6 HDI, 88kW od novoty (nyní najeto 80 000 km) s 6-ti rychlostním manuálem a nikdy to žádná hitparáda řazení nebyla. Hlavně v zimě se řadí poměrně blbě, někdy se převodovka úplně brání zařazení rychlosti. Pokud jedu svižně a vytáčím motor je to lepší, ale jak jedu na pohodu a motor moc netočím musím si kolikrát při řazení pomáhat lehkým meziplynem a to i při řazení nahoru. Spojku mám příjemně plynulou a lehkou. Když řazení v 5008 porovnám s druhými auty co mám: Citroen C5, r.v. 2003, 2,0 HDI, 80 kW, najeto cca 350 000 km, 5-ti kvalt manuál - spojka se setrvákem je původní, s lehkým krokem, řazení nemá tak přesné dráhy, ale rychlost tam jde vždy úplně bez problému, bez jakéhokoliv odporu. Toyota Corolla, r.v. 2018, 1,6 benzín, 6-ti kvalt manuál - má skoro vzorové řazení s lehkou spojkou (ikdyž je pravda, že tento motor má skoro poloviční točivý moment oproti 1,6 HDI) Projížděl jsem nové Berlingo s 1,5 HDI a 6-ti stupňovým manuálem a tady se mi zdálo řazení o dost lepší než v mém případě u mé 5008 Manuální řazení u mojí 5008 pro mne představuje asi největší zklamání u jinak docela dobrého auta i motoru.
  7. Ahojky, Agrafik, jo normálně to funguje. Nepamatuji si přesně všechny ty hlášky, ale na obrazovce navigace vyskočilo okno a tam se zobrazily informace o poruše snímače tlaku a nějaké další kecy. Ta po chvilce zmizela a informace o závadě jsi si dále vyvolal v seznamu výstrah, mezi budíkama svítila jenom kontrolka servis a kontrolka tlaku v pneu - mám jednodušší verzi přístrojovky. To je všechno v pořádku, nám šlo hlavně o obrazovku palubního počítače v zobrazovači navigace, kde se zobrazuje teplota chladící kapaliny, teplota motorového oleje a je tam nakresleno auto zhora a u každého kola svítí OK.
  8. Ahojky, tak jsem provedl ještě jeden test, namontoval jsem jedno kolo bez snímače tlaku (použil jsem z C5). Asi 8 kilometrů to nic nehlásilo, vše OK. Potom to začalo hlásit závadu na snímači tlaku, rozsvítil se service, ale na obrazovce navigace u všech kol stále OK. (po vrácení kola se snímačem závady zmizely). Z toho plyne, že tato obrazovka je v P 5008 prakticky zbytečná, proto je logicky originál i deaktivovaná. Navíc přínos zobrazení teploty oleje je v běžném provozu minimální. Jinak jsem si z Číny pořídil i Full Chip diagnostiku s programem diagbox a zkoušel i různá nastavení zobrazení tlaku v pneu, ale vše neúspěšně. Diagnostika tlaky načte, ale tento model auta je asi nijak neumí zobrazit. Zkoušel jsem i v diag nastavit tu ručku, ale také bez úspěchu. Možná je chyba v této zastaralé diag nebo mých chabých znalostech, nevím, ale už do toho raději vrtat nebudu.
  9. Charlie Rose

    Svolávačka

    Ahojky, také se to týká mého Pažouta, ale asi to tak důležité není. O této svolávačce jsem se dozvěděl, když jsem po přihlášení, svůj VIN zadal do service-citroen.com. Na hlavní stránce v pravém horním rohu blikal vykřičník, po kliku na něj se otevřela hláška ve francouzštině, kterou google přeložil takto: Na tomto vozidle musí být provedena poprodejní kampaň. Pozvat svého klienta, aby co nejdříve schválil schůzku v autorizované síti * * * *. Zjistil jsem to někdy v listopadu, kdy jsem hned volal do svého servisu (peugeot sám mne o této akci nijak nekontaktoval, ikdyž mám auto koupené nové v ČR u autorizovaného prodejce). Tam mi řekli, že se to týká katalyzátoru, ale že to počká klidně až půjdu na pravidelný servis, který mě čeká během dubna 2019. Dnes jsem zkoušel opět svůj VIN a vykřičník z hláškou je tam stále, tak uvidím po servisu, co s tím budou dělat a zda tuto akci potvrdí i v databázi citroenu a informace o svolávačce zmizí.
  10. Ahojky, já mám nižší výbavu a mám mezi budíkama jenom jednodušší zobrazení, ale mělo by mi to jít na obrazovce navigace. Každopádně jsem to přes diagnostiku nezkoušel (doma ji nemám) a když píšeš, thimlicek, že to funguje, tak to schválně u někoho na dig vyzkouším. Díky za info.
  11. Ahojky, takovým to postupem auto sice odbrzdím a vydrží odbržďené i po zamčení auta (to je obecně známé a stačí mi jenom jednou máčknout na tlačítko ručky), ale funkci automatického zatahování ručky tím nedeaktivuji, alespoň ne u mojí 5008. Po dalším startu a vypnutí vozidla se auto zase automaticky zabrzdí. U některých 5008 šlo v menu palubního PC tuto funkci deaktivovat a auto se potom po vypnutí motoru automaticky nezabrzdí. Mohl jste ho podle sebe sám zabrzdit. Viz.: můj desátý přispěvek na první straně, kde je položka na obrázku zvýrazněna
  12. Ahojky, u těch doplňkových funkcí RT6 je to asi i závislé na modelu auta a jeho původu do kterého státu bylo auto prvotně určeno. Já mám 5008 koupenou novou u nás. Některé věci mi jdou aktivovat (ty teploty a svítící OK u kol), ale jiné zase ne. I když jsem to v DATAEXPLORERU změnil (chtěl jsem do menu vypínání automatického zatahování ručky) a poté nahrál do auta, tak se to v autě nijak neprojevilo, ani to systém nerozhodilo.
  13. Charlie Rose

    Svolávačka?

    Ahojky, v prosinci 2017 mi při servise měnili víčko na nalévacím hrdle močoviny AdBlue - byla na to svolávácí akce HUH a týkala se samozřejmě jenom vozidel vyrobených po roce 2014 s naftovým motorem Blue HDi.
  14. Ahojky, MJSytic, asi je to jak říkáš, protože by bylo divné, že by to vzalo snímač na tu dálku. Je zajímavé, že únik tlaku to nahlasí okamžitě, nemusí ani běžet motor, stačí zapnutý klíček. A když dám kolo z dosahu auta, tak po zapnutí klíčku systém hlásí, jako že je všechno v pořáku (žádná varovná hláška, u všech kol svítí OK) Otestovat to v současné době tedy nemohu, páč mám všechny kola s funkčními snímači. (Leda bych tam dal kolo z druhého auta C5, ale jet s tím min 30 km by byla divočina)
  15. Ahojky, pavlii, u mé 5008 se to chová úplně stejně jak píšeš, i při poklesu tlaku pod 1,8 Atm, kdy mi skočí závada nízkého tlaku v pneu, svítí na té přidané stránce obrazovky všude OK. Dnes jsem to zkoušel znovu se stejným výsledkem. Ještě jsem zkoušel pneu úplně dostat pryč z dosahu auta. Sundal jsem jedno kolo a odnesl ho na druhou stranu zahrady, jenže auto si pravděpodobně načetlo chybějící gumu z mojí druhé sady letních pneu (i ze vzdálenosti 15 metrů a přes dvě zdi), protože auto se tvářilo jako, že je vše v pořádku. Tento test zatím odkládám na lepší počasí - chci zkusit jestli tam to OK bude, ikdyž bude snímač úplně chybět.
×
×
  • Vytvořit...