Přejít na obsah

Míla72

Člen klubu
  • Počet příspěvků

    226
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli Míla72

  • Datum narození 31.7.1972

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 5008
  • Rok výroby
    2014

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Benešov nad Ploučnicí
  • Stát
    Česká republika
  • Nálada
    život jde dál

Návštěvy profilu

3 216 zobrazení profilu

Míla72's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

58

Popularita

  1. Také se podělím. Vložím sem to, co jsem napsal jinde: Ahoj, zdravím všechny ve skupině. Mám 5008 r.v. 2014 a přestalo mi sklápět zrcátko řidiče úplně. Teda, dostane povel a hne se směrem ke karoserii tak 5 milimetrů a stopne. Zrcátko naklápí dle požadavku. Provedl jsem rozborku zrcátka, ale nedostal jsem se k onomu motoru, který sklápí. Důkladně jsem to pročistil čističem brzd, promazal, složil a výsledek je stejný. Dostal se někdo k motoru pohonu sklápění? Pokud ano, co tam hledat? Anebo, může bát problém ve svazku vodičů? Vzhledem k časové náročnosti zvažuji koupě nového zrcátka komplet. Ale nerad bych se unáhlil, chci mu dát šanci. Děkuji za reakce a zkušenosti kolegů. Závěr: Zrcátko jsem vyměnil komplet celé, za nové. Vůbec nevím, zda chci pitvat to staré, zda najdu problém v pohonu sklápění. Při demontáži byl jediný problém, a to ten, že svazek vodičů zrcátka je uložen ještě v očku ve tvaru U, žádné jištění, které je umístněno na kolejnici vedoucí okno. Snad ještě pozor na matici ze zrcátka, aby při demontáži nespadla do dutiny přímo pod koncem závitového trnu. Cvičně jsem si rozebral i pohon zrcadla zpětného zrcátka na pravé straně, řádně vyčistil a promazal. A to proto, protože pohon zrcadla se zablokovalo, patrně velkým odporem. Po demontáži, vyčistění, promazání jedou na pohodu. Byla tam vrstva tuku nabalená jemným prachem z ovzduší, vody ... a následné to působilo spíš asi jako lepidlo. Jen ta obava z pohonu sklápění ... Když odejde, nebudu pitvat, půjde rovnou nové. Je to opravdu ztráta času a pokud se povede, bude to dočasné. Tímto jěště jednou děkuji @ChouLu
  2. @ozzy56 Dobře, dám tomu 2 - 3 roky. Děkuji. @Vena garážmistr Ano, je to modrá. Počkám tedy jak píše kolega. Děkuji za postup. Ještě se zeptám, odvzdušňováky jsou dva? Termostat a u topení?
  3. Doplním své poznatky. Tak že, měnil jsem prolisovanou vanu za rovnou. Před výměnou jsem olej z motoru odsával. Po sundání vany konstatuji, že i po opakovaném odsávání zůstala ve vaně cca deci oleje, která pro kontaminaci nové náplně patrně stačí. Nicméně, vnitřek motoru vykazuje stále stopy znečištění. Sací koš krásně čistý. Po montáži nové vany, naplnění novou olejovou náplní musím konstatovat, že po prvních 100 km je na měrce poměrně čistý, oproti tomu, když jsem novou náplň prověřoval u staré vany také kolem 100 km. Vůz jsem kupoval ve 125 tis nájezdu a do 153 jsem nyní udělal pokaždé výplach před vypuštěním TEC 2000 a to třikrát, necelých 10tis km. Pokaždé olej jak holínka, téměř asfalt. Ale dolévat jsem nemusel ani jednou. Od výměny do výměny. Závěr, pokud to bude jen možné, budu vypouštět spodkem, rovná vana a dokud nebude olej do 1200km vyloženě špinit, půjde ven do 8tis km. Přijde mi, že v motoru zůstane mnoho spalin pro splnění EURO normy. EDIT: Při výměně oleje jsem odsával i starý olej v prostoru olejového filtru a v polovině proběhu měním olejový filtr. Měl jsem před tímto vozem 307 SW s 2,0 hdi 66 kw RHY, rovná vana, kdy se olej po výměně začal špinit kolem 600km. Po pravidelné výměně 10tis společně s TEC 2000 začal kolem páté výměně špinit až při oněch 1200 km. Tolik moje zkušenost "mladého amatéra" v Peugeotu.
  4. V létě jsem nechal dělat rozvody. Chladicí směs motoru je dle faktury G11/48. Dle doporučení se dočítám, že má být origo G 33. Současná směs mi nedává spát a tak prosím o radu, o jednoduchý postup výměny chladicí směsi na tomto motoru a na co si dát pozor. A je hodně špatné, že to od léta jezdí na toto? Je nutný výplach?
  5. Také bych se svěřil se svým názorem. Vlastním 1,6 hdi 84 kW. Jako vyučený mechanik motorář také ctím vypouštění kapalin na nejnižším možném místě. Zjistil jsem, že práve tohle u mé motorizace bohužel nejde. A to díky tomu, že závit výpustného šroubu je vlisován dovnitř motové vany pro olej. Toto řešení vany znamená, že po vypuštění oleje na nejnižším místě motoru zůstane ve vaně 0,3 až 0,5 litru starého oleje, který ihned kontaminuje po nalití nový, čerstvý olej. Zakoupil jsem novou vanu, rovnou. Jen u kroužku u závitu bude potřebovat udělat malinké drážky, pro co nejlepší odvod jetého oleje. Chystám se na to už od loňska, jen kamarád neměl čas. Snad se konečně zadaří a vanu konečně spolu vyměníme. A tak jsem pořídil 12 litrovou odsávačku, připojenou na kompresor. Vnímám to jako čistou věc, která vysaje více oleje z takové vany a navíc, mohu si odsát i olej kolem olejového filtru, kde se mi nedařilo loužičku vysušit. Olej vysaji do nádrže, ze které jej potom přetlačím do starého obalu na olej, který pak odevzdám k ekologické likvidaci. A protože mi ve starém 5 litrovém obalu zústává olej, naliju ho do motoru a po stečení a dalších vícepracích opět odsaji. Zvyšuje se záruka, že ve vaně nezůstane nijak velký starý zbytek a i starý nepoužitý olej je tak využit. Shrnuto, z důvodu kapacit musím dodělat resty: 1) sundat starou vanu a nahradit novou, rovnou. 2) v plastovém krytu pod motorem vyříznout otvor pro pokud možno pravidelnou, bezproblémovou výměnu oleje. Dovolím si dvě videa na toto téma. A ještě druhé důležité zde Nová vana Budu rád, když se na toto téma někdo vyjádří.
  6. Ahoj všem, prosím o radu, odkud začít. Vše tak nějak začalo v automyčce. Nechal jsem vyklopené zrcátka a nechal umýt auto. Stalo se to, že rám posuvu kartáčů brnknul o zrcátko a trošku posunul. Zrcátko vyklápělo/ zaklápělo nadále. Rovněž i nastavovalo polohu zrcátka od řidiče. Teď v mrazu jsem jednou zapoměl očistit klouby od zmrazků. Zrcátko překonalo zmrazky bez následků, vče chodilo dál. Ale cca před týdnem jsem chtěl couvat podél obrubníku a tak jsem si sklopil zrcátko, fungovalo. Po příchodu do vozu jsem chtěl zrcátko vrátit,ale už se nehlo, ani řidičovo. První jsem hledal pojistku, je v pořádku. Pomocí diagnostiky jsem načetl závady, které jsem odmáznul. Pár pohybů zrcátka zvládly a opět chyba, zrcátka jsou zablokovány. Viz foto diagnostiky. F9D8, F9C8. A tak se chystám na demontáž obou zrcátek, kontrolu vodičů, vyčistění, promazání. Vyklápění/ zaklápění funguje naprosto přesně. Prosím tímto o radu, nez začnu, čím začít. Bohužel, nenašel jsem nikde ani přibližný návod na demontáž a montáž zrcátek. Zda teda nějaký návod na postup zde existuje. Uživateli Ferinko moc děkuji za výpis ze servis boxu a schema prací. Potřeboval bych ještě více informací. Děkuji za případné informace.
  7. Rád se přidám, teké chci preventivně vyměnit olej v převodovce manual, 6 st. Peugeot 5008, rv 2014, 1,6 hdi, 84 kw, vin: VF30A9HD8ES107214 Děkuji.
  8. Míla72

    Neduhy 5008

    @pavelu96 Ptal jsem se i na jiné věci a na toto vlákno jsem narazil později. Bohužel, pardon.
  9. Míla72

    Neduhy 5008

    @ChouLu Ahoj, také se zeptám na jeden detail. Ptal jsem se už "vedle" na 1,6hdi ... Chci měnit vanu u motoru 1,6hdi, 84 kw, 2014 ... Můžeš mi prosím doporučit tmel, nebo silikon, kterým v servise lepíte vany, místo těsnění? Našel jsem Loctite 5926 Blue, ale nejsem si jist.
  10. Děkuji vám za info, kolegáčci. Ještě se prosím vrátím k tomu tmelu na lepení olejové vany. Čím konkretně ji podlepujete? Vana mi přišla, ale bez jakéhokoliv tmelu. Zamlouvá se mi Loctite SI 5926 BLUE. Vanu jsem vzal tuto, jen tam přibrousím lehce dva žlábky do toho prstence. Olej při koupi vozu a 120 tis. tam byl 0W30 Valvoline, tak jsem tam dal 0W30 Total. Plus ten výplach TEC 2000 před vypuštěním.
  11. Ahoj všem na peugeot clubu, udělali jsme si letos doma radost a pořídili si 5008, r.v. 2014 s motorem 1,6 HDI, 84 kW. První výměna proběhla ihned, za pomoci TEC 2000 na výplach motoru. Co mi vadí, jsou ty tři deci starého oleje, při vypouštění zátkou ve vaně. Objednal jsem si vanu, která má ploché dno, ale bude potřeba malinko přibrousit výpusť. Doposud až sem oki. Zeptám se, když sundáte olejovou vanu motoru, čím ji lepíte zpět, náhradou za těsnění? Samozřejmě chci detailně prohlédnout sací koš, pokud někdo doporučí nějakou radu, budu rád pánové. Máme ho od dubna a stále na něj nemám tolik času, abysme se lépe poznali. Jinak fakt super autíčko.
  12. Díky moc, filtr jde do sbírky
  13. Ahoj všem, ještě jednou děkuji za zjištění historie a výbavy vozu, které si zeťáček vyhlédl a také ho vzal. Velmi zajímavý kousek z Německa. Došlo na výměnu provozního materiálu. Zůstali jsme viset na jedné položce. A to je palivový filtr. Pomůže nám někdo najít palivový filtr pro tento vůz? VIN: VF33BRFNF83826686, rok výroby 2004, benzin 2.0, 16v 100 kw. Děkuji za rady.
  14. Ahoj, zdravím všechny. Zeťáček si chce pořídit hračku, poprosil bych o info : VF33BRFNF83826686 Děkuji.
  15. Díky, kouknu ... Jsem teď denně v práci a nezbývá čas na prolejzání. Ale super, číhnu.
×
×
  • Vytvořit...