Přejít na obsah

Gurmán

Uživatel
  • Počet příspěvků

    62
  • Registrace

O uživateli Gurmán

  • Datum narození 17.7.1994

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 405
  • Rok výroby
    1993

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Liberec
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

977 zobrazení profilu

Gurmán's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

1

Popularita

  1. comm: díky máš to tam mmartinkovic: Heled vadí mi to fakt hodne,to auto nemám na odjetí a hození do šrotu,chci si jí postupně dát jak se říká do Topu Prostě jedu,mám otevřený okno a z kopce pustím plyn se zařazenym kvaltem a už to jede,jak když by motor nýtoval než běžel,no strašný.. Jinak v Pežotu se ještě nějaké díly objednat dají..procházel jsem to v SB. Náhrady,no jinak to už nepude ale beru jen tu nej.kvalitu přecijen to dělám pro sebe..Ty hydra se zase alespon 100tis.km neozvou A vzhledem k tomu že už mě nebaví nic shánět po vrakovištích a domlouvat se tam většinou z dementama(čest vyjímkám) tak jsem pořídil ještě jedno celé auto na díly..takže mám postaráno minimálně o plechařinu..
  2. Ale né v pohodě,však já to nemyslel nijak zle..ale zatím bych rád dal dohromady ten původní
  3. ozzy56: Nějak nechápu odpověd myslím že ten motor se do sekce hodí,to že tluče v 605ce na tom nic nemění Proti 406ce nic nemám a to že má tohle najeto,to je tak po záběhu,tyhle motory při dobré údržbě natočí přes 800tis. A 605ku si udržuju jako srdeční záležitost,přes zimu nejezdí..proto bych rád udělal ten motor než vyjedu P607Olda: Já jí mám právě hrozně rád a když se něco vždycky po..re tak to s trpělivostí opravuji.. Rozvody a takovéhle operace včetně výměn motorů celkem pravidelně dělám a tohle nemůže být nic extra složitého jen právě potřebuji někoho kdo už tenhle motor třeba zná a má zkušenost.. Jezdit s ní dokud to jede,to né rád bych jí měl v top stavu,za to co pro mě udělala si to zaslouží..
  4. Ahoj,mám už tento dotaz v sekci 605 ale těmito auty už skoro nikdo nejezdí a pramálo lidí je dává dohromady tak to zkusím tady,vím že stejný motor 2.1td se dával i do 406ky a já tento motor budu ted dávat trochu dokupy na 605ce(mechanika Bosch) Je to teda XUD11ATE a budu dělat komplet rozvody,výměny náplní no když už budu v tom tak chci vyměnit i hydraulická zdvihátka ventilů protože po ohřátí hrozně cvakají a není to pěkné.Vše mám již připravené a potřebuji jen upřesnit pár detailů: Nějak nikde nemohu najít těsnění mezi domek vačkové hřídele a hlavu motoru ani v serviceboxu se mi to nedaří-je to vůbec nějak utěsněné příp.kde to sehnat. Jde ten domek vačky sundat aniž bych musel povolit hlavu? Musel bych pak totiž dělat i těsnění pod hlavou a to už se mi nechce,zkrátka jestli má domek vačky samostatné šrouby a není na tom závislá hlava,chci to totiž sundavat vyloženě jen kvuli těm hydroštelům,rovnou dám i nové gufero na vačku- využít toho že to bude rozhozené kuli rozvodum. A jde sundat řemenice co je na klice pod rozvodama nějak normálně? Na ní bych taky rád vyměnil gufero. Předem moc díky za pomoc
  5. Ahoj,je to teda asi dotaz pro někoho kdo už tenhle motor měl rozhozenej,mám ted tuhle carevničku zazimovanou a rád bych před jarem udělal menší generálku motorového prostoru,budu dělat komplet rozvody,výměny náplní no když už budu v tom tak chci vyměnit i hydraulická zdvihátka ventilů protože po ohřátí hrozně cvakají a není to pěkné.Vše mám již připravené a potřebuji jen upřesnit pár detailů: Nějak nikde nemohu najít těsnění mezi domek vačkové hřídele a hlavu motoru ani v serviceboxu se mi to nedaří-je to vůbec nějak utěsněné příp.kde to sehnat. Jde ten domek vačky sundat aniž bych musel povolit hlavu? Musel bych pak totiž dělat i těsnění pod hlavou a to už se mi nechce,zkrátka jestli má domek vačky samostatné šrouby a není na tom závislá hlava,chci to totiž sundavat vyloženě jen kvuli těm hydroštelům,rovnou dám i nové gufero na vačku- využít toho že to bude rozhozené kuli rozvodum. Jde sundat řemenice co je na klice pod rozvodama? Na ní bych taky rád vyměnil gufero. Jsou zátky na převodovce nějak normálně přístupné? Klidně sem pak dám obrázkový postup když bude zájem. Předem moc díky
  6. Gurmán

    Kolové šrouby na litá kola

    Hmm,díky za rady,na te strance autorozvody jsem teda nasel jen jeden typ s plochou za 85kč.Když jsem na auto ted koukal tak se mi to i celkem líbí jak vylézají(jsou chromové)-a není to moc,pár mm. takže bych je tam klidně i bral Potřeboval bych jich asi 7 kousků no.Ještě změřím kolik by mělo vystupovat závitu a asi se zajedu optat do Federalu.. Podložky bych bral ale myslím že už potom nebude stačit závit
  7. Čau,trochu to tady oživím,povedlo se mi sehnat po dlouhé době pěkná origo litá kola na 605 a mám problém s šrouby,na autě jsem měl hnusné AEZ kola která byla chycená normálně kuželovými šrouby ale tyhle originály potřebují rovnou dosedací plochu,nějaké jsem doma měl ale mají moc vysokou hlavu a vylézají z kol ven. Měl jsem takový nápad že bych ty kola nechal u soustružníka předělat na kužel a bylo by protože ty šrouby se blbě shánějí a když jsou tak je nový šroub i za 160kč Případně nemáte někdo tyhle šrouby doma navíc? klidně bych si je pak nechal nazinkovat.. Díky
  8. Gurmán

    Kožené sedačky

    Pokud by někdo chtěl,tak mám na zahradě na díly komplet 405ku/1993/1.9TD na díly s koženým introšem v černé barvě,kůže není prodřená ale zub času se už podepsal,přední jsou vyhřívané,řidičova topí krásně,spolujezdcova jen z cca.půlky..Kdyžtak dejte vědět. Ceny lidové..
  9. Tak paráda,budíky už zase svítí,měl jsem je vyndané i kvůli výměně lanka tachometru tak jsem rovnou vyměnil i všechny žárovky.Opravdu to bylo jen tím potenciometrem,myslel jsem že to bude trochu těžší ale jinak parádní jednoduchá oprava. O víkendu bych se měl jet podívat na jednu 605ku na díly tak bych jí rád o stmívač připravil..
  10. Gurmán

    budíky a páčka stěračů

    Tak lanko vyměněno,díky za radu.Sem si dost oddechl,to zničené vypadalo že bylo snad i původní
  11. Gurmán

    budíky a páčka stěračů

    Ok výborně díky ti,lanko bych měl mít už snad zítra,dost sem se obával že ho už neseženu ale naštěstí se v aftermarketu dělá,tak to nejprve zkusím třeba jenom na nájezdech a pak kdyžtak při nejhoršim zvedák.
  12. Ahoj,myslel jsem že radu potřebovat nebudu ale ted už nějak nevím,už od vánoc mi nejde osvětlení budíků a panelu klimatizace.Osvětlení kontrolek a varovné signalizace chodí jak má ale podsvětlení budíků nejde,všechny žárovky jsou nové.Nevíte jestli toto osvětlení je spínáno přes relé od světel? Případně kde bych ho našel ale při rosvícení světel není slyšet žádné cvaknutí a přitom by světla určitě přes relé jít měla. Není možné že by v tom mohl hrát roli stlumovač osvětlení vedle naklápění světel? protože přes něj by to jít taky mělo Když jsem auto kupoval tak to ještě šlapalo ale někdy v listopadu to začalo občas vypadávat a ted už osvětlení nejde vůbec.. Moc díky
  13. Gurmán

    budíky a páčka stěračů

    Pánové mám super problém,při demontáži budíků vzledem k nefunkčnosti jejich osvětlení sem při celkové nasranosti při jejich demontáži zlomil náhon tachometru a ještě si rozřízl celkem solidně ruku Tu ruku nepočítám,to se zahojí ale měnil jste už někdo to lanko? Bude asi lepší jet s autem na zvedák žejo?
  14. Jo tu 605 sem na bazoši viděl,vypadá pěkně ale pán je už asi dost zoufalej že ji nikdo nechce a tak trochu tuším že jí před cca. měsícem kupoval za 15 a pak se jí snažil otočit za 25 no a vydělávat na těhle autech je dnes už šílenost takže asi tak..tuhle motorizaci bych nebral poněvadž má celkem ubohej výkon na ten objem a ty motory měli problém se zadíráním hlav nebo vaček/nevim.Spíš bych si vyhlídl už tu 24v nebo nejlépe naftu,tu Frantíci uměj..
  15. Gurmán

    mix dielov

    No přední mi jdou taky pěkně ale nechapu to ,že když řidič nastupuje častěji tak proč je ten zamek v lepšim stavu než v zadních dveřích? Zadní se přece tolik neotevírají.Byl jsem se cca.před 3měsíci podívat na jednu 605 a tam ty zámky šli vzadu pěkně jako vpředu,nešlo by třeba sehnat zámky z vrakoviště které budou taky dobré,nechat je vylouhovat v oleji a vyměnit za stávající? Nebo to vůbec nejde vyměnit kus za kus?
×
×
  • Vytvořit...