Přejít na obsah

OldaK.

Uživatel
  • Počet příspěvků

    31
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 106
  • Rok výroby
    2002

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Praha 10
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

OldaK.'s Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

2

Popularita

  1. OldaK.

    Dělicí síť 407SW

    Ahoj dala by se od někoho půjčit kvůli STK? Praha a okolí. Díky moc
  2. Zdravím ve spolek, mám problém s hlášením chyby airbagu. Na diagnostice byla hláška chyba pyropatrony nebo tak nějak. Vše začalo přetržením pásku v páčkách, které jsem nechal přiletovat a poté co jsem vše otestoval (prozvonil) se v páčkách zdá vše OK. Chyba se na diagnostice ovšem po smazání zase vrací nějaká rada co zkontrolovat?
  3. OldaK.

    Cukání motoru

    Cukání motoru - stále nedořešeno. Seznam oprav: Vyměněny svíčky, zapalovací cívka, repase alternátoru a startéru + nový řemen, čištěna škrtící klapka i map senzor, nová vstřikovací rampa LPG. Toliko výčet provedených úkonů k nalezení zmíněného problému. Vím, že se nejedná o problém, který dokáže identifikovat diagnostika => 0 chyb Zkoušel jsem 3 servisy => 1) cukání prý neznatelné nechat až se pos.re úplně neví kde je chyba 2) výměna cívky > bez výsledku 3) prasklina na svodech > zavařeno bez výsledku Mám pocit když vypnu klimatizaci (ventilaci), že je cukání mírnější (né odstraněno). Stav je stejný se studeným i teplým motorem, při jízdě na LPG či benzín. Cukání se projevuje při stání i částečně za jízdy. Dotaz na vás je tu někdo kdo by uměl takto od stolu poradit? Eventuálně řekl kde by v Praze uměli toto dořešit k mé spokojenosti? díky
  4. tak mám vyřešeno - odvrtáno 7čkou vrtákem nýtek a pak šroub plus 2 matky a je ticho
  5. paráda ...díky za informaci
  6. ano to je správná otázka dá se demontovat?
  7. červeně zvýrazněno co mi drnčí s nýtem uprostřed když na něj přitlačím drnčení přestane http://oldaphoto.rajce.idnes.cz/20160316_Auto_-_opravy#2008_06_04_11_11_138917.jpg
  8. OldaK.

    Cuká, vyšší spotřeba

    vstřikovací rampa na LPG je vyměněná a tak se domnívám, že by na toto ten mechanik snad přišel když to montoval a měřil. Je možné aby cukání způsobovali rozvody? Při prodeji mi tvrdili, že jsou nově dělané od té doby mám 20tis.+ Samozřejmě jsem je tehdy nechával kontrolovat mechanikem a říkal, že se jeví jako nové. Ale dnes může být situace již jiná tak se ptám na názor ostatních.
  9. OldaK.

    Cuká, vyšší spotřeba

    tak jsem vyčistil klapku viz. http://oldaphoto.rajce.idnes.cz/20160316_Auto_-_opravy#DSC09371.jpg bohužel auto se stále trochu třese či poškubává. měnili se svíčky, zapalovací rampa. Dříve baterka, vstřikovací rampa LPG, repase startéru a alternátoru. - k té klapce musím říct, že mi stále přijde jako by se neuměla úplně uzavřít ...v okrajích je malá štěrbina. Zkusil jsem postup, který jsem někde vyčetl jak toto řešit bez resetu v diagnostice. Tedy odpojit baterii na hodinu potom nechat na volnoběh do ohřátí na provozní teplotu. Poté by se měla škrtící klapka přizpůsobit. Plus asi to chce i x KM jízdy. - nicméně ten pocit z né úplně plynulé jízdy mě štve. Těžko říct jestli je problém někde v elektrice, ale diagnostika nic nepíše. A na kabeláž budu muset někam asi do servisu. Tak jen pátrám co jsem ještě schopen zkontrolovat sám bez servisu. Abych neplatil za každou prkotinu. Páč u starého auta se může měnit vše, ale né vždy to v čem tkví ten problém v cukání. - zajímavé je, že se počkubávání projevuje čistě náhodně je jedno jestli je motor ještě studenej nebo po 1/2 hod jízdy. Zda mám přepnuto na benzín či LPG. Nejvíc to asi pociťuji když stojím někde na světlech. Tak mi přijde chvilku auto naprosto bez cukání a po chvíli to z ničeho nic začne. To poškubávání je cítit jak na pedálech tak i při sezení. Pokud by měl někdo nápad a radu co bych mohl ev. prověřit budu rád i z tak laických popisů. Nejsem automechanik tak se omlouvám za popis.
  10. tady je obrázek ve dveřích u řidiče kde je taky ta mřížka http://www.autohificlub.cz/forum/9-autohifi/903683-peugeot-307-instalacia-repro-do-dveri-+-tlmenie
  11. ahoj stejný problém jen u Peugeota 307 v předních dveřích u spolujezdce. Kde mi drnčí vpravo dole jakási plastová mřížka s nýtem uprostřed. Když na ten nýtek zatlačím drnčení přestane. Vůbec netuším k čemu tu ten plast je a zda se dá vůbec nějak vyndat ten plast je přímo přidělaný na plech uvnitř dveří.
  12. OldaK.

    Prasklinka na svodech

    Ahoj díky za přínosnou radu. Přiznám se, že jsem o tom dlouhou dobu nevěděl a ani někteří servismani netušili co to dělá. jeden vyměňoval ramcu s cívkami, druhý vstřikovač lpg, třetí zase svíčky. Takže tak, pokud se mi podaří sehnat svody tak je tam určitě vyměním. V tuto chvíli provizorně zkusím zavařit. Díky za zprávu.
  13. OldaK.

    Prasklinka na svodech

    Ahoj, když už to tu píšete, že to nevydrží. Kolik zhruba stojí výměna svodů na P307SW r.2002 díl + práce. Popř. máte nějaký oblíbený servis v Praze? díky za odpovědi.
  14. OldaK.

    Prasklinka na svodech

    Ahoj, mám stejný problém prasklina cca 3-4 cm u lambda sondy. Nechám zavařit mám již domluveno. Chtěl jsem se zeptat jestli někdo netuší zda-li toto může mít vliv na poškubávání motoru. Při volnoběžných otáčkách a je jedno jestli je motor relativně studený či po delší jízdě. Tak cítím tak chvíli nic auto v klidu a potom párkrát zacuká. Svody nechám určitě zavařit tak se jen ptám zda-li to může být způsobeno tímto či mám hledat jinde ...a kde popř. ) díky
×
×
  • Vytvořit...