Přejít na obsah

307swTT

Uživatel
  • Počet příspěvků

    37
  • Registrace

O uživateli 307swTT

  • Datum narození 25.3.1989

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 308
  • Rok výroby
    2019

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Titul
    Ing.
  • Město
    Trnava
  • Stát
    Slovenská republika

Kontakty

  • Veřejný E-mail
    miso.volf@gmail.com
  • Facebook
    Michal Volf

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

307swTT's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

2

Popularita

  1. 307swTT

    Sedlákova 307 Break

    Ahoj. Tak som rád, že sa ti podarí to tak rýchlo opraviť. U mňa to nebude asi také jednoduché. Od kedy sa vonku oteplilo auto ide ako švajčiarske hodiny. Turbo ide pekne a chyba sa neukazuje. Vôbec netuším čím to je, že má na to vplyv počasia, resp. ročného obdobia. Keby bola prasknutá hadica, alebo nejaká iná mechanická závada tak by to robilo stále.
  2. 307swTT

    Sedlákova 307 Break

    Ak myslíš tú hrubú hadicu čo ide od sahary k turbu, tak tú som mal prasknutú asi pred 2 rokmi a menili mi ju (údajne) v servise. Ani by mi nenapadlo, že môže znova prasknúť tá istá hadica. Už som ju mal zhodenú, ale nevšimol som si na nej žiadnu vadu.
  3. 307swTT

    Sedlákova 307 Break

    Ahojte, vopred sa ospravedlňujem za nabúranie do tohto vlákna, ale všimol som si, že ste tu dávnejšie preberali problém s tlakom turba a chybou P0246. Už 6 rokov vlastním Peugeot 307 sw 2.0 Hdi 79kw PREM (FAP OFF). S autom sme si toho už hodne preskákali, ale už dávnejšie ho trápi problém s tlakom turba. Chyba sa do teraz prejavila vždy len na dialnici po prejdení približne 50km. Vtedy vyhodí klasickú hlašku antipollution fault + chyba ASR/ESP. S autom som bol na origoš diagnostike v Begame v TT. Servisák mi povedal, že hodnoty tlaku na turbe sú nizke a že to môže byť čokoľvek (keďže mám FAP OFF), ale na chybu turba to nevidí. Od vtedy som vymenil snímač tlaku nasávaného vzduchu a tiež aj solenoid, ktorý má regulovať tlak turba. Tiež som skontorloval všetky podtlakové hadičky, ale jednak je k nim blbý prístup a nezdalo sa mi, že by im niečo bolo. Zaujímavé pre mňa je to, že keď auto vypnem a znovu naštartujem, tak antipollution fault síce nezmizne, ale auto ide normálne a turbo celkom slušne tlačí. Po asi 100 km na bežných cestách chyba sama zmizne a znova sa objaví až na dialnici. Takto fungujeme už viac ako pol roka Skúšal som na aute pobehať aj pri vysokých otáčkach (4000) aby som vedel kedy sa chyba prejavuje, ale všetko fungovalo normálne. Jedine kedy sa chyba objaví je pri dlhšej jazde relatívne stálou rýchlosťou. Máte niekto nápad ako to vyriešiť? Ďakujem. Michal
  4. Ventilátor funguje na obidva stupne a tie tlaky dam skontrolovať.
  5. Bol som v Begame. Mali to na diagnostike hodinu a zistili že to treba celé vymeniť. Udajne majú nejakú opravnú sadu, ale ta na tento typ klimy nepasuje. Pred tým som už bol v niekoľkých servisoch a tam nezistili ani to, že jedna strana chladí a druhá kúri. Neviem ako zistím či je vadne ovládanie klapiek, alebo čidlo a ani neviem aký má byť tlak chladiva v okruhu a pravdupovediac ani nepoznám žiadny servis kde by to vedeli opraviť.
  6. Ahojte, mám problém s automatickou klímou na na Peugeote 307 sw, 2.0 HDi, r.v. 2002. Klíma sa zapne, chvíľu (max. 5 min) chladí a potom sa vypne. Bol s autom v servise a zistili, že klima síce funguje, ale na vodičovej strane chladí na 4 stupne a na spolujazdcovej strane na 25 stupňov a po chvíli takého fungovania zblbne a vypne sa. Problém s klímou mám od kedy som auto kúpil čo sú už 2 roky. Najprv som musel vymeniť cievku na kompresore, pretože bola odpálená a teraz mi v servise povedali, že je nutné vymeniť celú skrinku výparníku čo je sakramensky drahá záležitosť, keďže vymena tohto dielu v servise trvá 6,5 hodiny. Nemáte niekto skúsenosti s takouto poruchou na klíme a či sa to nedá riešiť nejako jednoduchšie ako výmenou celej skrinky výparníku? Ďakujem. M.V.
  7. Ahoj, zrejme to bude len nejaky špatny kontakt na niektorom konektore. Ak sa ti v tom chce babrat, tak popozeraj ci su dobre podotlacane konektory. Mne dobre nedrzal konektor na a vyhadzovalo mi to chybu pocas jazdy. Dotlacil som konektor, ale nedrzala poistka tak som to stiahol lanierom a od vyedy mam pokoj.
  8. 307swTT

    Klimatizacia

    Dnes som bol v servise a čuduj sa svete chyba je znova elektromagnetická spojka. Ked zapnem klimu funguje normálne, ale akonáhle sa zohreje, alebo lepšie povedané prehreje, tak sa vypne a už sa nezapne aj keď na konektor ide stále napätie.
  9. 307swTT

    Klimatizacia

    V piatok som objednany do servisu. Vraj to moze byt sahara, alebo nieco upchate. Uvidime.
  10. 307swTT

    Klimatizacia

    Bol som aj na orig. diagnostike a ta neukazala ziadnu chybu klimatizacie, akurat to, ze tlak chladiva v systeme je 5 barov, co je dost malo. Po vymene cidla tlaku klimy bola hodnota 4 bary. Zasiel som do klima servisu a tam pozerali stav chladiva a vraj vsetko v poriadku, tlak bol pri vypnutej klime 10 barov a pri zapnutej 17, ale mnozstvo chladiva neviem. Klimu som mal plnenu pred nedavnom kvoli vymene cievky na komptesore.
  11. 307swTT

    Klimatizacia

    Tak poitku F4 som našiel a je dobrá, ale tie MF vôbec neviem kde sa nachádzajú a ani to čidlo teploty motora.
  12. 307swTT

    Klimatizacia

    Akurát som bol pozerať tie poistky a neviem ktoré sú to, ja to mám nejak inak označené. A čo sa týka toho čidla teploty motora, tak to sa nachádza kde?
  13. 307swTT

    Klimatizacia

    Popozerám tie poistky ako mi radíš. Ventilátor funguje tak, že keď naštartujem tak je vypnutý, keď zapnem klímu tak sa zapne a keď ju vypnem, tak sa už nevypne. Auto je Peugeot 307 SW PREM 2.0 HDi 79kW RHS rok 2002
  14. 307swTT

    Klimatizacia

    Tak som to bol akurát vyskúšať a zistil som nasledovné: Naštartoval som auto a zapol klímu, zapol sa kompresor aj sahara na malé otáčky (nepočuť ju hučať). Klíma chladila ako besná. Po vypnutí klímy sa odpojil kompresor, ale sahara sa stále točí, skúsil som to znova a znova to isté.
  15. 307swTT

    Klimatizacia

    No tak to rele asi je v prdeli, ale to môže spôsobovať, že sa klíma vypína? Proste ona ide tak 2-3 minúty a keď sa vypne tak sa netočí ani kompresor ani sahara a všimol som si že to robí za jazdy, teda chcem povedať, že keď naštartujem a zapnem klímu a nechcám auto stáť pred garážou tak tá klíma fičí až kým sa nepohnem.
×
×
  • Vytvořit...