Přejít na obsah

janwim

Uživatel
  • Počet příspěvků

    14
  • Registrace

O uživateli janwim

  • Datum narození 5.6.1966

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 3008
  • Rok výroby
    2010

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Horní Branná
  • Stát
    Česká republika

Kontakty

  • Veřejný E-mail
    j.wimmer@argo-hytos.com

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

janwim's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

4

Popularita

  1. Ahoj, přátelé, mám Peugeot 3008 r.v. 2010, 2.0 HDI 110kW, autorádio s navigací na SD kartu. Občas se mi ztrácí zaměření, jedu někde po loukách, polích. Patka antény měněna loni (v autorizovaném Peugeot servisu), příjem rádia šel o 1000% nahoru, z původních pěti stanic jich mám 25, nicméně ta navigace zlobí pořád (se starou patkou i s novou). Nevíte někdo, jaký konektor (typ a barva) je na GPS anténu? Zjistil jsem, že jsou spojené pod schránkou u spolujezdce. Zkusil bych připojit nějakou GPS anténu vepředu na čelní sklo. Nebo má někdo jiný nápad, co odešlo do věčných lovišť? Díky předem z rady.
  2. Vážení, každá správná pohádka by měla mít svůj šťastný konec. Takže - po dvou měsících bádání jednoho servisu a třech návštěvách Peugeot servisu se výsledek dostavil. Problém byl v zaoxidovaném kontaktu svorkovnice, který přenášel analogový signál z teplotního čidla do řídící jednotky a po datech pak už šly kraviny (třeba auto ani při mínusových teplotách nežhavilo). Bohužel, přenášené hodnoty byly ještě v rozsahu, který jednotka vyhodnotila jako správný, takže nehlásila žádnou chybu a strašně mizerně se to hledalo. Inu, stálo mě to sice čtyři tisícovky ale teď všechno pracuje, jak má. To jen kdyby se snad někdo s něčím podobným setkal.
  3. ...ještě pro zajímavost odkaz na celý článek z roku 2004 http://www.autanet.cz/autonews-novy-motor-2-0-hdi-16v-136-k-pro-peugeot-307-83
  4. Vracím se ještě jednou k tématu. O těchto motorech (kód RHE) není na internetu příliš napsáno. My jsme vyzkoušeli ledacos, i druhý termostat v potrubí, měřili jsme teplotu motoru infračerveným teploměrem, výsledek stále stejný - teplota 50 - 60 °C. Našel jsem zajímavý odstavec o motorech 2.0 HDI 100 kW z P307, předpokládám motor RHR, cituji: "Počítačem motoru řízený ventil, umístěný v chladicím okruhu motoru, dovoluje regulovat průtok vody v závislosti na: zatížení a režimu motoru, teplotě vody a vzduchu v motoru a teplotě vody a vzduchu na úrovni termostatu..." ...a teď se ptám, má něco takového i motor RHE z P3008? A kde je teplotní čidlo na motoru, předpokládám, že tam musí být ještě jedno, nejen to na termostatu?
  5. Vlastníte někdo vůz s 2.0HDI 110kW? Jaká teplota se ukazuje vám? Potřeboval bych srovnání, jestli to, co se ukazuje mě, je normální, nebo ne.
  6. O.K, zatím děkuji
  7. U 3008 přeci snad žádná další regulace teploty krom tohoto mechanického termostatu není, nebo ano? BSI se nijak na řízení teploty nepodílí, ne?
  8. Tak to rozhodně nemá a nikdy nemělo. Jedna spekulace - co by to dělalo, kdyby víčko expanzní nádoby nedrželo tlak? Nic jiného mě už totiž nenapadá.
  9. Pardon, upsal jsem se. Je to VF30URHE8AS230607
  10. Vin je VH30URHE8AS230607, koukali jsme na stránky různých prodejců toho bloku termostatu, je tam pokaždé psaná otevírací teplota termostatu 83°C. Je to tak?
  11. Auto jsem koupil v létě, ta teplota nebyla nikdy vysoká, proto jsme měnili termostat. Je to celý blok, to těleso termostatu je chráněné plastem ze všech stran, starý kus mi dali, takže je tam zaručeně nový. Nikdo si s tím neví rady.
  12. A může být příčinou mého problému zavzdušněné topení?
  13. Čidlo teploty bylo součástí nového termostatu, v tom to taky není. Elektrický ohřev topení je ale taky do vody, ne? Kde se dá odvzdušnit topení, má svůj odvzdušňovák?
  14. Zdravím, přátelé, poraďte mi někdo, prosím. Mám Peugeot 3008 2.0 HDI, rok výroby 2010. Auto mi ukazuje i při delších jízdách teplotu v chladícím okruhu mezi 50 - 60°C. Zastavím, odejdu na 10 minut, budík vyleze na krásných 90°C, ujedu kilometr a zas se ochladí na 60°C. Topení topí úplně v pohodě a rychle, na mé jednoduché diagnostice to ukazuje stejné teploty, jako na budíku. V Auto-Kelly mi vyměnili termostat, výsledek - nula. Auto se chová naprosto stejně. Měl by někdo nápad, kde může být chyba?
×
×
  • Vytvořit...