Přejít na obsah

vlkklx

Uživatel
  • Počet příspěvků

    151
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 807
  • Rok výroby
    2004

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Klatovy
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

vlkklx's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

30

Popularita

  1. vlkklx

    P407 2,2i Chyba P0170, MAF / LPG

    Mám tam také STAG,po vyčištění a seřízení lpg vstřiků a adaptaci benzinu i plynu to zmizelo.STAG dělá hodně plynařů,dá se koupit i diagnostický konektor za pár peněz.
  2. vlkklx

    P407 2,2i Chyba P0170, MAF / LPG

    Jakou značku LPG tam máš?
  3. vlkklx

    P407 2,2i Chyba P0170, MAF / LPG

    Zaolejovaný je z odfuku kliky,to je normální.Tyhle chyby dělá u LPG vestavby většinou plyn,vázne nějaká z trysek.Nevím jaký máš systém,ale u STAGU po vyčištění trysek je třeba ještě trysky seřídit.Než s tím dělat nějaké velké akce,zkusil bych nejdříve přes diag autokalibraci motoru,dost často to pomůže.Provozuju na LPG 2 auta s motorem 3FZ,myslím že to je stejný nebo podobný jako na 407.
  4. Také jsem kupoval,přes ebay.de.Ta originál látka byla nalepená na slabém molitanu a zřejmě ve formě do toho nalili tu pěnu sedáku.Potah šel sundat celkem dobře,jen místy zůstal ten slabý molitan na sedáku,tak jsem ho strhnul komplet a nalepil nový,asi 4-5mm,a to celé jsem nalepil na sedák lepidlem ve spreji.Mám sedačky bez výhřevu.Je to teď strašně poznat když se nesedí celou cestu nakřivo.Mj.,než jsem se pustil do akce,byl jsem se zeptat u čalouníka,jestli by to nepřečalounil,když mu dodám nový sedák .Dozvěděl jsem se že to nejde,protože potah nejde sundat, a i kdyby to šlo,tak samotný sedák se nedá sehnat.Po mojí odpovědi že mám nový sedák doma jsem se dozvěděl že to není možné,protože se neprodává a nejde ani jinak sehnat.Usoudil jsem tedy,že čalouník se nějak zacyklil a radši jsem to udělal sám...
  5. Ten problém po startu u plynových aut dělá rozhozený systém LPG,sice startuješ na benzin,ale řidicí jednotka si z předchozí jízdy zapíše korekce ze špatného LPG.Typicky to dělá když začne váznout nějaký LPG vstřik.Zkusil bych vypnout LPG, a přes dia udělat autokalibraci a nějaký den zkusit jezdit jen na benzin.LPG systém musí být vypnutý úplně,aby se nespustil při dalším startu.U MAP se dá zjistit jestli je ok tím že porovnáš jaký tlak to ukazuje po zapnutí klíčku (když neběží motor) se skutečným atmosferickým tlakem.Nejsnazší je napíchnout na dia jiný auto a porovnat.Stalo se mě že Map nějaké hodnoty dával,ale po přepočtu to vycházelo že by auto muselo být cca ve 2000 m výšky.
  6. vlkklx

    Náhradní díly

    Zadní díl výfuku pasuje z 2.2hdi,střední byl loni trochu problém,ale nakonec jsem sehnal přes ebay.de.Teď jsem koukal,pořád nabízí sadu oba díly cca 200e.
  7. Myslím že se pouštíš do moc velkých akcí,po zkušenostech z provozu 3kusů 807 2.2 na plyn bych v první řadě zkusil odstavit plyn(nejlépe vyndat pojistku řídící jednotky LPG),napojit diagnostiku,provést autokalibraci (nevím jestli si pamatuji přesně jak se to v menu jmenuje).Diag tě celým postupem provede,počítej že to chvíli trvá.Řj si tak nastaví nové mapy,staré se smažou.Pak nějaký den jezdi,ale nech pořád odpojený LPG.Uvidíš co bude,hádal bych že nebude problém.Mě to celé rozhazoval váznoucí vstřik LPG,kompletně rozhodil bemnzínovou mapu ŔJ.Ale určitě nejdřív zkusit nejdříve bez plynu a pak něco řešit.
  8. Podle mojí zkušenosti nesrovná.Pokud to chceš zkoušet bez plynu tak: a)odpojit plynovou jednotku fyzicky (tzn.vyndat pojistku co jde k plyn. jednotce),nestačí jen tlačítkem b)udělat autoadaptaci pak teprve zkoušet jak to jede na benzín
  9. Minulý týden jsem tohle řešil na dcery 2.2 LPG,prakticky ty samé nesmyslné chyby,byl to zalepený vstřikovač LPG,pokud se s tím jezdí rozhodí to i benzínovou řj motoru.Nevím jaký máš LPG systém,já mám zkušenosti s AC STAG.LPG trysky vyčistit a u plynaře nechat seřídit otvírací vůle,nebo to nechat celé na plynaři.Pak provést autoadaptaci pouze na benzín,trochu projet,až potom nechat udělat autokalibraci plynových vstřiků LPG diagnostikou a mělo by to být ok.Jinak který plynový vstřik je špatný se dá poznat postupným přepínáním jednotlivých válců z LPG na benzín v plynové diagnostice.Ale stejně je dobré vyčistit všechny.Jinak v příloze jsou chyby co to házelo,po vyčištění bez problémů.
  10. vlkklx

    Netopí/nechladí

    Na jednom autě jsem měnil čidlo teploty,nějaký podobný blbosti to dělalo...Já měnil to co měří teplotu v proudu vzduchu za radiátorem,taková dlouhá tyčka.Kdysi na Xantii zlobil větráček co nasává vzduch z kabiny přes čidlo teploty vzduchu v kabině,to se chovalo podobně podivně.Na 807 je za takovou malou mřížkou u levého kolena spolujezdce.Jo,taky když je spolujezdec dlouhán a opře si koleno o tu mřížku a ucpe jí,tak to pak neví která bije a chladí/topí úplně nesmyslně.
  11. vlkklx

    Zadní ložisko - výměna

    V zásadě je to snadný,jenom pozor na to video,tam to starý ložisko stáhne dvěma prstama,to je blbost.Jak už píše Ferinko,chce to mít stahovák a flexu na naříznutí toho vnitřního kroužku ložiska co tam (většinou) zůstane viset.Ten stačí naříznout a klepnout sekáčem,on praskne a jde dolů snadno.
  12. vlkklx

    Padá volnoběh.

    Právě že to zlobilo jen někdy.Taky jsem na jednom autě měnil na klapce snímač teploty vzduchu,jestli si dobře pamatuju tak to dělalo něco podobného.Nevím ale jak je to přesně na dvoulitru,všechno co píšu bylo na autech s motory 2.2.
  13. vlkklx

    Padá volnoběh.

    Zapalovací cívky?
  14. vlkklx

    Klapky topení

    Rozdělat konzoli pod řadičkou,po stranách jsou tam vidět servomotorky klapek.Napojit na diagnostiku,najít klimatizaci,v podmenu najít kontrola akčních členů(nevím jestli název pamatuji přesně),spustit,a poslouchat který vrčí a který ne.Pokud nejde,zkusit ještě rozpojit konektor a proměřit.Jenom mě napadá,nefunguje jen při manuální změně,nebo i při automatice?Pokud ani při automatice,tak by se vyloučila chyba tlačítka.
  15. To těsnení pod sáním se podobně chovalo,když to bylo studený tak ok,pak jak se to zahřálo(roztáhlo) tak to občas přisávalo,asi podle toho jak se motor škubnul v silentblocích.Když se měnila rampa,co sycení cívek?(jestli si dobře pamatuju ten název v dia)Měl by být u všech stený čas,jestli nemůže být nějaký zlomený nebo nyhryzaný kabel.
×
×
  • Vytvořit...