Přejít na obsah

Honza_jT

Uživatel
  • Počet příspěvků

    22
  • Registrace

Honza_jT's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Líp asi poradí zkušenější, ale pokud nemáš problém s těmi bubny, tak bych je tam nechal. U 405 jsou kotouče vzadu často spíš k zlosti: u zadních třmenů zarezá ruční brzda, zarezá i zátěžový regulátor na zadní nápravě ... Přijde mi to dost práce na to, že si tím pak přiděláš spíš další problémy.
  2. Honza_jT

    Zapojit otačkomer ale ako??

    Pastorku, díky.
  3. Honza_jT

    Zapojit otačkomer ale ako??

    Když už se to rozebírá, můžu se zeptat, kde je snímač otáček u benzínového motoru? Konkrétně u 1,9 SRI (DKZ). Hledal jsem už v historii fóra, našel jsem zmínku o alternátoru (?), ale nebyl jsem z toho moc moudrý (většinou se řešily nafťáky). Díky.
  4. Tak jen abych si to nenechával pro sebe, kdyby to ještě někoho zajímalo: Oddie mi k mému dotazu potvrdil, že \"Break má jen tvrdší pérování (silnější torzky), jinak je vše stejné a záměnné.\" Tímto mu ještě jednou děkuji.
  5. Obě auta jsou SRI, ročníky \'89 a \'90.
  6. Zdravím, zadní náprava u 405 se tu už řešila, ale nedohledal jsem, jestli je rozdíl v nápravě mezi sedanem a kombi. Mám doma nepojízdného breaka s relativně čerstvě zrepasovanou zadní nápravou a zajímalo by mě, jestli půjde použít i na mého současného sedana (oboje starý model, brzdy jsou stejné). Podle katalogu Peugeot EPC se mi zdá, že by to jít mohlo. Může mi to někdo potvrdit nebo vyvrátit? Díky moc Honza
  7. 1,9 SRI 88 kW: 8 litrů - převážně mimo město, z toho třetina až polovina dálnice (a to dojíždím zimní gumy). Dá se jezdit i za míň, ten motor krásně táhne odspodu, takže na to není potřeba dupat, aby to jelo velmi svižně. Co si pamatuju, na horách v zimě s plnou náloží se to u kombíka tátovi vyšplhalo i na 10 litrů. Po městě spotřebu nemůžu moc hodnotit.
  8. Honza_jT

    odvzdušnění brzd 405

    Před namontováním brzdiče bys ho měl naplnit brzdovou kapalinou a při odvzdušnění zvednout heverem rameno nápravy až na doraz, aby to neškrtil brzdový regulátor.
  9. Honza_jT

    P405 - spotřeba oleje

    Tak jo, díky všem za rady :-)
  10. Zdravím všechny, měl bych menší dotaz na spotřebu oleje: Moje 405 1,9 SRI (DKZ) 88 kW z r. '90, žere na můj vkus dost oleje (cca litr na 500 km), přestože motor jde bezvadně, táhne dokonce ještě o něco líp než předchozí 405 (s totožným motorem), která žrala "jen" obligátní litr oleje na tisíc km (což jsem bral, že je v normě) a byla motorově taky ve velmi dobré kondici. Ve vodě olej není, pod autem taky ne. Nemám moc velký roční nájezd, takže mi to sice žíly netrhá, ale přeci jen bych rád věděl, kde může být problém. Díky Honza
  11. M.a.R.i.: Podle Haynese by to měly bejt 2 litry rovný.
  12. Honza_jT

    Brzdi az moc MI16

    U třmenů na SRI je normální, že pístek jen tak nezatlačíš, musí se s ním přitom otáčet (je na to i nějakej přípravek). Popsaný je to v servisním manuálu.
  13. Když jsme u těch náprav: pasovala by taky náprava z kombíka 405 na sedan? Konkrétně se jedná v obou případech o starý model SRI (vzadu kotouče), ročníky ´89 a ´90. Taky by mě zajímal ten brzdový regulátor na zadní nápravě, má ho i sedan nebo jen kombík (verze bez ABS)? Díky.
  14. Honza_jT

    Jiné schéma řazení?

    Tak díky, zas jsem o něco chytřejší ;-)
  15. Zdravím všechny, mám možná naivní dotaz, ale měly 405 různá schémata řazení? Doteď jsem si myslel, že zpátečka se u všech 405 řadí jako jednička se zvednutým kroužkem, ale dnes jsem viděl 405 SRI Break r. '91, kde se zpátečka řadila jako u Favorita (doprava a dozadu). Je to normální nebo to byl nějaký bastl?
×
×
  • Vytvořit...