Přejít na obsah

HonzaC2

Člen klubu
  • Počet příspěvků

    1 062
  • Registrace

1 Sledující

O uživateli HonzaC2

  • Datum narození 10.1.1977

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 308
  • Rok výroby
    2010

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Brušperk
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

HonzaC2's Achievements

Toto forum je můj domov

Toto forum je můj domov (5/6)

246

Popularita

  1. HonzaC2

    1.6 hdi zvláštny problem

    No a jaky jsi tam dal ten novy EGR ventil? Znacka?
  2. Ještě by to chtělo, aby vzkřísili 2.0HDi, která by do 5008ky byl ten nejlepší motor.
  3. Potvrzuji, máš pravdu. Jen to asi bude muset udělat servis, protože můj Diagbox mne k tomu u nového auta už nepustí. Na P308 z roku 2010 jde vše na C4GP z roku 2017 už konfigurace bez připojení na servery PSA nejde
  4. Ahoj, chtěl bych se zeptat zdejších expertů. V mém 2l BlueHDi motoru AHX nebylo z fabriky v naftovém filtru čildo vody v naftě. Celá kabeláž až k filtru je ale zajímalo by mne, zda se pak musí ono čidlo povololit přes DIAG a nebo to nebude potřeba a normálně to pojede i bez toho? Děkuji za případnou odpověď. NA všech předchozích autech jsem to měl s čidlem a ono stojí pár korun.
  5. Ten EGR, pokud se zasekava ale jinak chodi, tak se chova presne jak jsi napsal. Prudky az brutalni zaskub pri akceleraci. Ale samozrejme pokud mas zaslepeny EGR, tak nevim jak se to pak muze chovat. Podle mne abys mel se zaslepenym EGR ventilem zcela bezproblemovy provoz, mela by k tomu byt i upravena RJ. V opacnem pripade se to nemusi chovat uplne dobre. Je sice fajn, ze ti nejdou saze do sani, ale podle puvodniho nastaveni RJ s tim pocita a tomu uzpusobuje dalsi parametry, kde krome hodnoty vstriku take adekvatne nastavuje skrtici klapku. Pokud to jen zaslepis, je mozne, ze v urcitych rezimech to bude i lepsi, nebude se ti zanaset sani, ale nekdy ten vypocet hodnot muze vyustit v neco, co se ti na motoru projevi nejak negativne.
  6. Vycházím z toho, že to předtím nedělalo. To, že se to ložisko rozpadne ok, to se stává. Pak když se mění spojka, tak mimo spojku se mění i gufera na hřídelích, samozřejmě olej a pak také vodící pouzdro ložiska u této spojky, tzv. komínek s guferem. Ten ti taky měnili? Zvlášť pokud se rozpadlo ložisko, tak ten komínek to mohlo poškodit. Po něm to ložisko klouže a nikdy to není součástí sady spojky. Vypada priblizne jako ten na obrazku, ale neni to presne on.
  7. Věř mi, že natažený řetízek to jistě nedělá. Kdyby byl tak natažený, že by to s ním škubalo, už by se ti přetrhnul. A polohu vačky ti snímá vačka hnaná z řemenu, takže tam žádné zpoždění vůči klice nebude. Tyhle motory 16V verze měli při škubání často jako příčinu zasekávající se EGR. Ani nemá cenu jej čistit a jen tak od oka, má li to více na něm (na tom EGRu) jak 150.000km, můžeš jej s klidným srdcem vyměnit (nejlíp za originál). U toho zasekávajícího EGRu se to projevuje nejlíp když jedeš piánko lehký plyn a pak chceš přidat a místo toho on mířně přídá, pak skočí zpět a pak zase vyrazí vpřed. Prostě k té akceleraci přidá takový silný záškub vzad.
  8. Nedá mi to. Sorry, neumím si předstastavit, kde to auto jezdí, že tam máš okolo takového prachu, až to vypadá jako bláto. Řekl bych, že i ten vzduchový filtr je snad z té strany, kde by měl být čistý, je špinavý. Když měním na autě filtr, a je jedno jaký, vždy si to okolo utřu, už jen proto, že nebudu tak špinavý ani já ani mé ruce, ale hlavně proto, že se ten sajrajt nedostane kam nemá. Pokud obnažím, nějaký otvor, kam se sajrajt nemá dostat (na obrázku odvětrání klíkové skříně a vzduchový filtr), tak tu část přetáhnu čistým mikrotenovým sáčkem a přez něj dám gumičku. Přece jen nejde 100% zabránit, aby přitom vůbec neprášil. A toto mi umožní dodržet určitý level motorvé hygineny. Teď k těm konektorům. - Zelený z prvního obrázku, musí se stisknout nejen ten zelený čtvereček shora, ale i z druhé strany zespodu je to samé. Takže oba ty čtverečky proti sobě. Pak to jde krásně sundat. - Zelený a bílý tady na posledním obrázku. Vytáhneš jemně středovou část nahoru, třeba šroubováčkem. Pak stiskneš dolů ty druhou - stejněbarevnou část bez toho, abys stiskl tu středovou. I když to uděláš dobře, častokrát se tomu ani tak nechce dolů, takže trpělivost, a zkoušet v této kombinaci ještě více stisknout a zároveň tahat ve směru rozpojení. Ty elektrické konektory: Tam je vždy aretační zub, který musíš přizvednout. Tady konkrétně by ti pomohlo více místa. Jsem vždy měnil i vzduchový filtr, a dal jsem ven i baterii. Takže okolo bylo spousta místa jak na moje ruce, tak oči, abych na to dobře viděl. Taky odšroubuj nádržku na brzdovku a vychyl ji na stranu, ať ji nemáš přímo na filtrem. A jinak tedy i tak, odjisti naftový filtr (na levé straně filtru) a mírně jen i s těma konektorama přizvedni, budeš mít o něco více místa na prsty okolo těch konektorů. Ty konektory tam mohou být dva. Jeden jde do ohřevu nafty a druhý pro čidlo detekce vody. Ten příhřev je vlastně separátní součástka z plastu, zasunutá zezadu do toho naftového filtru. Pokud jej povytáhneš a nedáš zpátky, může se ti stát, že pak nenapumpuješ balónkem. Stejně jako když zpět dobře nenasadíš palivové vedení. A poslední věc - ale řekl bych klíčová. Než nastartuješ, natáhni naftu balónkem u tohoto motoru. Jiné motory, které mají čerpadlo v nádrži a balónek nemají, tak si to natáhnou samy. Ale zde, pokud nenatáhneš, může trvat dlouho, než to moto nasaje a ani palivová pumpa ani vstřiky z toho chodu na sucho fakt nebudou happy. Takže musíš napumpovat a pokud ti to nejde, tak máš někde problém. Častokrát můžeš mít jen špatně nasazený zpět palivové vedení. Ale fakt bez odvzdušnění nestartuj. Ono to možná párkrát přežije, ale časem by tě mohla potkat drahá závada.
  9. Podle mne se vubec nemusi jednat o problem se synchrony. Ono na vyssich rychlostech se totiz ty hridele toci obe, takze s tim synchrony nemaji tolik prace. Tim nerikam, ze to tim neni, ale proste byt vubec nemusi. Porad to muze byt spatne smontovana spojka nebo poskozene tangencialni pruziny pritlacneho talire - zpravidla od spatne montaze, pokud byla spojka nova.
  10. 307 1,6 hdi bude sice hydraulická, ale s pákou.
  11. Já teda nevím. Mám p308 a chystám se měnit termostat právě proto, ze roky ukazoval 90 a poslední rok to s bídou preleze 80. Pak klidně klesne i k 70, když zrovna pojedu z kopce. Poreferuji, až vyměním. Termostat stal par kaček a jak říká můj kamarád, vlastní práce se nepočítá Doufám, ze se zase dostanu na 90.
  12. HonzaC2

    Nefunkční pedál plynu.

    Zalezi jakou mel tvuj neofiko servis diagnostiku. Samozrejme nejlepsi je originalni, tam tech infomaci muzes vycist nejvic, vcetne zaznamu historie chyb. A pedal vadny samozrejme byt muze, stejne jako muze byt vadny konektor nebo kabelaz k nemu. Ale zase se vracime na zacatek, na to potrebujes nekoho s PSA diagnostikou a jeste s tim musi umet zachazet. Ten plynovy pedal se da normalne pak pomoci diagnostiky proverit, zda to snima a reaguje na jeho pohyby a signal prenese az do RJ.
  13. Dlouhodobe jsem na sve stare C4GP resill vibrace rizen a po vymene kdeceho pomohlo az vymenit cele rizeni. Smutne na tom bylo to, ze to delalo uz od najezdu 50.000km.
  14. Jediná rada - musíš na diagnostiku. Bez výstupu z ni ti nikdo nebude umět poradit co dal. A diagnostiku samozřejmě od PSA nejlíp, nějaké OBD s Bluetoothem je prdu. A k tomu někoho, kdo s tim trochu umí zacházet, ať to nemáš jen staticky log stažených starých závad, ale i případně live data z jizdy, pokud to z těch závad nebude zřejmé.
  15. HonzaC2

    Výměna držáku motoru?

    Je to jen zasroubovane. Mozna to mas zespodu zarezle, ale spise bude problem, ze to tim majzlikem tlacis jen v jednom bode. Zkus si udelat nejaky adapter, ktery bude tlacit ve vsech trech vyrezech toho silenbloku nahore.
×
×
  • Vytvořit...