Přejít na obsah

Vena garážmistr

Vedení
  • Počet příspěvků

    5 755
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Vyhraných dnů

    22

Vena garážmistr vyhrál naposled 2. leden

Vena garážmistr měl nejlépe hodnocený obsah!

O uživateli Vena garážmistr

  • Datum narození 24.3.1978

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 807
  • Rok výroby
    2006

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Horoušany
  • Stát
    Česká republika
  • Nálada
    S novým rokem nová výzva! Že by začínala doba kdy bude lépe než bylo?

Návštěvy profilu

19 537 zobrazení profilu

Vena garážmistr's Achievements

Inventář Peugeot-clubu

Inventář Peugeot-clubu (6/6)

4,8k

Popularita

  1. Vena garážmistr

    Český vozový park

    Ten neřekne nic páč on má nové elektrovozy a tohle nemusí řešit. Anebo mu to zasponzoruje někdo pro koho udělá přednášku o výhodách.
  2. Vodní pumpa s dost velkou pravděpodobností. Kolik to má najeto a kdy se dělali rozvody? To že při tlakování v servisu nic neteklo je možné protože ta pumpa doteď pouštěla jen občas podle toho jak zůstala natočená a v určitém čase chladnutí ale teď už to vypadá že to pouští hodně a je jedno jak je natočená pumpa.
  3. Vena garážmistr

    Český vozový park

    Tak to by se asi nechalo dohledat v nějakých statistických ročenkách jaký byl věk aut kolem roku 97. Já v té době vojákoval takže si to moc nepamatuju ale troufnu si napsat že to nebylo o moc jiné než je to teď protože tehdy jsme lepší časy vyhlíželi tak jako teď víme že ty lepší časy jsou za náma alespoň co se týče aut.
  4. Vena garážmistr

    Český vozový park

    podle mě jedním z nikde nezmiňovaných důvodů je i to že v době covidu se prakticky zastavil trh s novými vozy který si ve větší míře jak zmínil medvěd kupují firmy na různé druhy financování a po doběhu financování je pouští do světa a dnes se dostáváme do to období kdy na trhu mohlo být relativně dostatek mladých ojetin kterých by se zbavovali první majitelé kteří je chtěli pořizovat v době covidu. Jenže v té době většina pořízení odložila a teď ty nejmladší ojetiny chybí. A to je taky důvod k tomu že i starší a staré ojetiny drží svoji cenu neúměrně vysoko. Kdo se trochu v autech vyzná ví že trh jede v periodách a z té blbé doby je tam zkrátka v té periodě díra. Protože to má souvislost kdo chtěl funglovku tak ji nedostal tak nechal jezdit to co měl v tě době byla spousta zájemců kteří chtěli ty nejmladší ojetiny ale ty nebyly takže si taky nechali ty svoje auta takže skokově jsme se ve věku aut propadlo o 3-4 roky.
  5. @Raďous007 no v Chomutově bych zkusil Strakyho kdysi dávno tady býval hodně aktivní já osobně jsem s ním měl jen dobré zkušenosti dělal mi rozvody na 807 když tady v Praze nebyl nikdo ochotný a nebo když tak za nesmyslný prachy a auto odstavit na 2-3 týdny. Ale jestli ještě dělá PSA to nevím.
  6. Vena garážmistr

    Co jste dnes udelali...

    @Péťa jo za nás to bylo taky v autě se nejí maximálně cucací bonbon nebo napít. Když byla holka od bejvalky malá tak jsem toleroval maximálně suchej rohlík ano drobí to ale když ty drobky uschnou tak to nešpiní. A co nesnáším tak různý čokolády nebo zmrzliny to je pak za trest to čistit. Ano tím že v autě jezdím z 90% v montérkách tak jsem trochu tolerantnější ale pořád mám zafixované že jídlo v autě nee. I když jsem jezdil s kamionem tak jsem málokdy jedl na volantu radši jsem zastavil prošel jsem se okolo auta a při tom zbouchal svačinu jediný kdy jsem v kamionu jedl bylo v noci to jsem se bál zastavovat kdekoli.
  7. Vena garážmistr

    Co jste dnes udelali...

    @Péťa je to jednoduchý zkrátka auto slouží Tobě a ne Ty jemu. Moje 807 slouží dá se říct celou dobu co mám dílnu jako osobák i náklaďák a tahač podvalu zároveň takže podle toho to vypadá ve druhé řade mám jen krajní sesle protože mezi nima jsou bedny s nářadím a věcma co sebou vozím aby to nezabíralo místo v kufru kde mám sice gumovou vanu ale ještě pro jistotu asi 4 vrstvy kartonu z krabic od dílů když vezu něco co by se mohlo počurat aby to nebylo všude ale jen vyhodím tu umazanou vrstvu ale plasty v kufru dostávají kurevsky zabrat. Jinak všeobecně z toho co nám jezdí na dílnu se dá říct že čím starší majitel a řidič tím upravenější auto ano jsou vyjímky ale moc jich není možná je to tím že spousta Pražáků má auto jako spotřební materiál což jsou většinou " cizí " značky u Peugeotů je to trochu jiné tam je většina aut v pohodě. A hlavně je poznat když auto střídají mezi sebou manželé nebo ho jezdí jen ženská a jen chlap no a pokud vozí smráďata tak to je konečná protože BABYTAXI to je většinou takovej humus že ani auto které tam pán kdysi dal že to je auto jeho psa který v jiném autě nechce jezdit tak nebylo tak zaneřáděné jako některé BABYTAXI.
  8. @PaKr jaj pomotal jsem to opravím .Dík za upozornění.
  9. U nás na dvorečku teď stojí na servis čekající pětkové BMW " PAN KL0UB
  10. No @ozzy56 máš pravdu pokud se nemíchají tak to problém neudělá ale PSA používá G33 a doporučuje interval výměny 2-3 roky . G11/48 má podobnou barvu a neuškodí ale poslední dobou jsem naučený dávat to co vyžaduje specifikace takže G33 ideál. Hlavně tam necpat tu růžovou ta patří do WV a škodovek. @Míla72 pokud tam chceš dát co tam patří tak bude lepší to propláchnout protože když budeš vypouštět chladicí kapalinu hadicí u chladiče tak ji ven nedostaneš všechnu takže nejjednodušší postup vypustit co vyteče doplnit čistou vodou nechat ohřát (projet) a znova vypustit dolít zase čistou vodou ohřát a vypustit myslím si že dvakrát nebo třikrát vypustit by mělo stačit důležitý je aby co vypustíš nemělo " barvu " a pak zapravit tím co tam patří. Nebo to vypustit co vyteče doplnit to destilkou a pár dní pojezdit zase vypustit a takhle to opakovat zase minimálně dva až třikrát. Náplň je něco okolo 6 litrů takže snadno poznáš kolik se ti povedlo vypustit.48
  11. Vena garážmistr

    Výmena žhavičov

    Asi takhle pokud se na něčem na motoru hrabeš a chceš žhavky zkoušet tak se na to vys.... a pokud už je vytáhneš tak dej rovnou nový v nějakejch třech kilech nájezdu tomu neuškodíš protože žádná z nich nebude ve 100% kondici pokud se na motoru s ničím nebudeš hrabat tak je tam nech.
  12. Vena garážmistr

    Moje Mitsubishi

    @oddie asi jsi to nepochopil úplně správně. Já to myslel tak že vím že @ozzy56 ve svém užívání už jednou automat měl ( v té 2008 ) a vím že toho auta se zbavil rychleji než obvykle nepamatuju si už co mu na tom vadilo. Jinak ano uznávám že dnešní automatické převodovky jsou na lepší technické úrovni než byli řekněme i před deseti lety a že ty dnešní moderní dokážou jezdit se srovnatelnou nebo i lepší spotřebou než manuální oproti těm co se používali před deseti a více lety taky že díky tomu jak se automaty rozšiřují tak je zvládá na slušné úrovni servisovat více firem než v minulosti. Osobně tedy zatím stále preferuju manuální převodovku v osobáku ale nejsem tak ortodoxní že když by přišla nabídka na auto a mělo to automat a byla to dobrá nabídka že bych to odmítl kvůli převodovce.
  13. Vena garážmistr

    Moje Mitsubishi

    Gratulace. Jako jo chápu to jak to děláš jak sám říkáš starejma pixlama sem se najezdil za mlada a ještě víc jsem se pod nima válel aby jezdili tak když je možnost tak proč nejezdit novým autem dokud je to možné. I když trošilinku nevím jestli jsi neudělal chybu s tím automatem protože se obávám že v intervalu jak auta měníš už asi nebude šance pořídit auto s manuálem a nebo když tak s výrazným příplatkem oproti automatu. Někde jsem četl že to má souvislost s nějakým předpisem EU který mluví o zvyšování bezpečnosti provozu a že většina automobilek si z toho vyvodila že bude lepší manuální převodovky vyhodit nebo radikálně omezit v nabízených nových vozech. Mezi prvníma je v segmentu NA TATRA kdy tuším od 06/24 nejde objednat auto s manuální převodovkou a ty to přímo argumetujou tímhle předpisem v OA začíná Hyundai který zavřel v Nošovicích převodovkárnu kde se montovali manuály a přestavuje ji na baterkárnu sice bude dál nabízet manuály ale jen do aut obejdnaných do výroby a převodovky budou dodávané z jejich asijských provozů a další budou rychle následovat protože to nařízení má začínat tuším od 2026.
  14. Podívej se co koupil @trucker1245 208 s 1,4 Hdi ano stála tuším jednou tolik co máš v rozvaze ale pokud nutně nepotřebuješ velké auto tak by to mohla bejt dobrá alternativa. To auto sem tady měl na zvedáku a mechanicky je v pohodě má to něco kolem 160 kkm výhledově bude potřeba udělat spojka má to trochu kosmetiky ale jinak myslím báječný auto.
×
×
  • Vytvořit...