Přejít na obsah

Mirda61

Uživatel
  • Počet příspěvků

    8
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot Partner
  • Rok výroby
    2009

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Moravské Budějovice
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Mirda61's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

0

Popularita

  1. To cidlo neni jen jaz.rele. V sepnutem to musi mit nejaky odpor a v rozepnutem jiny. To na zaver, tyho hodnoty jsem znal ale uz nevim( napr sep.150 ohm a rozep. 1500 ohm) ale nevim. Ale jde to i bez toho. U mne staci to vicko otocit nebo blbe nasadit a uz to hlasi. Co me vadi, ze az po nastartovani motoru. Hlavne hlidat hladinu mot. oleje a intervaly cisteni a bude to OK: Tak se mejte a no stress.
  2. pro revid4 to plati stejne. Merka nova neni problem, krehne to starim na vsech autech.
  3. pro P607 Olda. Cidlo je vzdy zevne otvoru je to jazyckove rele s odpory) a reaguje na uzavreni vika (to ma magnety, nekdo ma, nekdo nema, nedko ztratil) Tohle nema vliv na samotny proces aditivovani, je to jen proto, aby RJ jednotka poznala, ze nekdo dotankoval malo paliva (pricmrndavaci). Kdyz natankujes hodne, palivomer to rozetna a nadavkuje se do nadrze Eolis. Kdyz doplnis 5L tak to muze byt chyba mereni, kriva podlaha atd. proto uzaver. Nova auta uz to nemaji. Po natankovani vetsiho mnozstvi je nekdy ta pumpa aditiv slyset. Pozor ale, pumpa neni obyc. motorove cerpadlo, ale je rizena signalem PWM, takze pulzne modulovanym stejnosmernym napetim. pozor ale tohle plati PRO BOSCH EDC! Siemens neznam.
  4. Tak já to mám ve stejnem stavu jako před rokem. Mechanik od nás co nedélá nic jineho než francouze, mne ubezpecil, ze to funguje a nemusim se bát ,ale, jen pokud maš vstřikování Bosch edc16. Ten nedovoli cistit pokud je zavada. ( Nastrikovani nafty ve spodni uvrati). Pokud je tam rj. Siemens tak pozor, ta bude tak dlouho nastrikovat az mate plnej motor nafty a zadre se. Vi treba Volva. Je teeba sledovat hladinu oleje v motoru a pokus stoupa tak resit. Jinak u mne to je pregramovat jednotku a na to kaslu. Takze tak.
  5. Mirda61

    Peugeot 206

    Zkontrolovat "oříšek" na spínací skříňce.
  6. Zdravim, na STK (kontrola emisi) mam v protokolu chybu P2408 a našel jsem ze je to uzaver palivové nadrze. Na palubce ani na palubnim zádna zavada neni. Tak jsem se o to zacal zajimat. Prisel jsem na to, ze kdyz zavadu "odstranim" z ridici jednotky (tim , ze otevru vicko) tak se hned po nastartovani objevi na palubce jako kontrolka neuzavrenych dveri a take na palubnim pocitaci je napsano, ze neni uzavren palivovy uzaver (vicko). Kdyz vicko uzavru poruchy a v palubnim pocitaci nejsou ale opet se objevi chyba v ridici jednotce. Funguje tak nejak jakoby do krize. Takze abych to shrnul, na palubaku se zavada zobrazuje dobre, ale v ridici jednotce je to jakoby naopak, kdyz je vicko otevrene je to ok a kdyz zavrene je to spatne. Nemate s tim nejakou zkusenost? Dik ja jakykoliv postreh. Ne ze by mne to nejak drasalo nervy, ale jen pro zajimavost v cen muze byt problem. Pokracovani. tak jsem dle dostupnych informaci na internetu proveril cidlo, kabelaz, funkci pal.uzaveru a vse se jevi, ze funguje bez problemů. Nesehnal jsem vsak udaje k tepee, ale k 407 hdi a nasel jsem rozpor. Na 407 se uvadi, ze napajeci napeti cidla uzaveru pal. nadrze je 5V, ale ja na Tepee mam 12V. Jinak odpory pri uzavrenem i otevrenem vicku souhlasi. Hledal jsem na internetu odpovidajici el. svazek pod cislem1503AZ, ale takovy jsem nikde nenasel. V serviceboxu vsak je a stoji bratru skoro 7 tis. Kc. To nechapu, 7 litru za jazyckove rele a par metru dratu- silenost. Chtel jsem nekoho pozadat, zda nema nejake schema k memu tepee win VF37J9HZC68026004 co se tyce aditivovani. Vlastne ani nevim zda mi funguje. Pokud nekdo ma moznost byl bych rad a klidne se budu podilet na prip. nakladech. Pokračování: Zakže dnes jsem byl v autorizovanem servisu ve Znojmě a opět žádný posun k vyřešení problému (vyhozené peníze). Nebyli mi ani schopni říct, jestli tahle závada má vliv na aditivování paliva nebo ne. Takže zatím jsem v koncích. Potřebuju někoho, kdo tomu rozumí.
  7. Nedavno jsem koupil peugeot partner tepee 1.6 hdi 110 hp. rok 2009.. Na palubaku mi pise zavadu uzaveru pal. nadrze. Po precteni nekolika prispevku na foru jsem se snazil promerit snimac. Zda se ze se jedna o magneticky kontakt, ktery je asi po uzavreni zatky rozpojen a po otevreni je obvod sepnut. Na snimaci jsem nameril v sepnutem stavu asi 9 ohm a v rozepnutem asi 40 ohm a to asi bude ten problem. Ma pls s tim nekdo nejake zkusenosti? Dik za info. Zda se opravdu jedna o magnetický spinač ci nejake jazyckove rele.
  8. Mirda61

    Partner 98 1.9d - kontrolky

    Mam partnera rok 1997 jako pracovni vozidlo a občas mi sviti kulatá červena kontrolka, nahoře v teplomeru vody. Raficka teploměru je ale tak v polovine bílého pole stále. Nemam manual a na SB na tento typ panelu není uz navod. Pls help co je to za problém. Dik. [upravil dne 13/3/14 18:16 od Mirda61]
×
×
  • Vytvořit...