Přejít na obsah

Kubaterka

Uživatel
  • Počet příspěvků

    8
  • Registrace

Věci klubové

  • Rok výroby
    2008

Profilové informace

  • Město
    Brno
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Kubaterka's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

1

Popularita

  1. Dobrý den,zdravím všechny nadšence dodávek Peugeot Boxer.Mám nabídku koupit dodávku Boxera L3H2 s vestavbou,tudíž pro 6 lidí.Boxer disponuje s údajně velmi kvalitním a výkonným motorem 3.0hdi,r.v.2008 model 09.Viděl jsem na YouTube jak tento motor jede 200km/h,abych pravdu řekl,moc se mně to nezdá(podle popisu to měla být stejná velikost L3H2).Hlavně by mně zajímala spotřeba-kolem 110km/h pak kombinovaná a jízda 130-140km/h(mám rád svižnou jízdu).Dostalo se mně info,že nad 120km/h,už má poměrně velkou spotřebu 12l.Dále by mně zajímala kvalita tohoto motoru a výkon-jestli bere pěkně od spodu,lze decentně točit třeba do 3500 O/min,aniž by výkon umřel u 3000 o/min a další všeobený zkušenosti jak s motorem tak celkovým vozidlem?Děkuji za info!
  2. Tak tažné je originál z výroby konstruované na zátěž 1850kg,takže předpokládám,že obě převodovky by stím neměly mít problém.Pochybuji o tom,že na každou převodovku by dávali jinou zátěž!Myslíš,že v tom městě bude rozdíl do L nebo více/méně.Moc město nejezdím,spíš mně to zajímá po tehnické stránce!Pokud ty dálky jsou stejné,tak to je příjemné,protože u stávající automa. převodovky v Galaxy-5kvalt,je i na dálku minimálně litrový rozdíl. [upravil dne 11/2/14 23:19 od Kubaterka]
  3. Jj,je tam AM6,ted jsem to zjištoval podle WIN u distributora.Chci zatím občas tahat karavan 1,8t.Ted mám Galaxy r.v.01 s automatem a ta to moc nedává-myslím tím ta převodovka,kdybych tam neměl možnost řazení,tak bych se nikam nedostal,pod zátěží vytáčí nesmyslně rychlosti k 3500 o/min,přitom to motor normálně zvládá kolem 2500 o/min..Tak jsem si zařekl,že automat už nechci,ale co zjištuji o tomhle novém AM6,tak prý údajně vše bezproblémů-teda ted myslím servis.Tak bych to možná zkousl,jenom mám strach z toho nesmyslnýho vytáčení kvaltu nad 3000 otáček,toho bych se chtěl vyvarovat!Dále by mně zajímala spotřeba,nemáš zkušenosti,jestli tam je větší spotřeba než u klasiky,nebo je už tak vymakaná,že se dá srovnat s manuálem?
  4. Zdravím chlapi,máte někdo zkušenosti s plně automatickou převodovkou od roku 2009 a výš,je mně nabízena 807 s touto převodovkou.Má 6 rychlostí a je ovládaná nějakýma servama,tudíž zdůraznuji-plně automatická!Údajně co jsem slyšel za názor,tak při 200 000km (auto má 178tis.-serviska),dost často odchází nějaká elektronická deska,která ovládá tuto převodovku-oprava 20-25tis..Tak jestli někdo máte zkušenosti,případně právě nějakou řešíte,tak prosím o rady.Převodovka je v motoru 2,2hdi biturbo-125kw.Dále mně zajímá,jak řadí,jestli třeba do kopce,když jemně přišlápnete plyn,tahá nesmyslně do vysokých otáček a pak teprve řadí nebo si zařadí normálně,jak kdyby jste řadili u manuálu. [upravil dne 11/2/14 09:38 od Kubaterka]
  5. To je pravda,některé servisy jsou k zblití.Ted jsem řešil startování na mém Galaxy-01-pd.Mám ho 7 let a vždy startoval na brnk,ted chytl,hned chcípnul a pak nastartoval až snad na po páté(problémy vždy po ránu,během dne starty na 100%).Tak hned do servisu,kde se ošívali a pořádně nevěděli.Tak vyměnili čidlo na vodu(ukazovalo o 6 stupnu méně než nové,si myslím,že tak rapidní rozdíl to není) a jeden žhavič byl špatnej,cena celkem 1400kč.Ovšem druhý den ráno to stejný.To už byl pátek,řekli,at přijedu v pondělí,jenže v sobotu další start,kde jel motor 10 min.,chcípnul a už nechytl.Odtah do servisu,kde najednu zjistily,že odešly dva vstřiky(nakonec vyměním i ten třetí,čtvrtej byl dělanej na podzim).Nabízely mně je za nesmyslný ceny-ks 3000kč,což jsem řekl že nedám a sehnal jsem si je od znýmýho za 1500kč-ks-používaný ale v pořádku.No co jsem chtěl hlavně říct,je to,že nechápu,proč ty parametry vstřiků nezkontrolovali hned(načtou to v pc),kdy jsem si mohl ušetřit cestu na laně a rychlé bezproblémové řešení.Jo holt,někdy jsou věci mezi nebem a zemí,kdy to normální člověk nepobere!!!
  6. No právě že kde kdo to neumí,když jsem to zjištoval,tak polovina servisu(nebudu brát značkový),to neuměla,pokud by takový stav nastal,neříkám,že je to pokaždý,ale já jsem smolař,takže u mně to předpokládám na 90%.Pokud bych teda řešil vstřiky.Pokud zareznou,tak je na to prý speciální mašinka,která pracuje s velkým hydraulickým tlakem a ta je jakoby vycucne(když teda neberu v potaz sundání hlavy),jenže tento stroj je snad v CZ jen 2x a vše v Čechách,což pro mně,jako Brnáka je trochu z ruky.No nic,zacházím až moc do detailu.Koupím a uvidím,třeba se vlezu do těch 10%
  7. Asi máš pravdu,za dobu 2 měsíců jsem se nic kloudnýho nedozvěděl,kromě originál Peugeotu/Citroenu(kdě mně od 125kw zrazovali),ale zas ten výkon s kroutákem 370 musí být famozní(notabene,když to jěště čipneš).Co člověk to názor,někdo mě to haní úplně,že to jsou mrdky,který se pořád serou,někdo je s tím nad míru spokojen a nedá na to dopustit.Všechno pravděpodobně vyplívá o přístupu-servis vs auto vs majitel..Myslím,když bude pravidelný servis a hýčkání mazla,tak snad nebude problém.
  8. Dobrý den.Chci si koupit C8 nebo Peugeota 807(stejný typ,jiná značka).Chci plnou výbavu s xenony a navigací,od r.v.2008.Ovšem s motorem 2.0-100kw(který upřednostnuji) je to problém sehnat.Pokud je už v nabídce tak 2.2-biturbo.No a zde začíná má otázka.Slyšel jsem hodně na tento motor záporných názoru a hlavně co se týče vstříků a jejich následné demontáže.Pokud je údajně nějak často nevyděláváte a nemažete,tak zareznou a pak je to big problém!!!Motor 2.0-100kw prý na to údajně až tak netrpí.Další věc co mně odrazuje,tak jsou dvě turba,z kterých mám tak trochu strach.Nejsem zastánce čím víc turb,tím lépe!!Jediný co se mě líbí,tak větší výkon a kroutící moment-370nm,100kw má jen 320nm,což mám podobný ted v motoru-310nm!.Mám karavan-1800kg,což by bylo na tahání supr.Ovšem zas na druhou stranu,mám Galaxy-r.v.01-85kw,a taky to stím utáhnu,ale je čiplá na 140ps.Tak prosím o zkušenosti s tímto motorem 2,2 hdi-125kw-biturbo,od roku 2008,hlavně co se týče demontáže vstřiků-případně jdeli předcházet zareznutí vstřiků a názor dvou turb u tohoto motoru-125kw.Děkuji za odpovědi k tématu!!!Případně telefon 606127287.
×
×
  • Vytvořit...