Přejít na obsah

Shrek 1

Uživatel
  • Počet příspěvků

    36
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 508
  • Rok výroby
    2015

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Úvaly
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

748 zobrazení profilu

Shrek 1's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

2

Popularita

  1. auto "opraveno" Auto mi díky záruce na skryté vady opravovali v autorizovaném servisu Toyoty, jelikož jsem u jejich bazaru auto kupoval. Problém byl v tom válečku, ve kterém je ten kužel (na netu jsem našel fotku, jak to vypadá, tak přikladám). Stačilo to prý rozebrat, vyčistit a promazat. Jako servis Toyoty s tím prý až takovou zkušenost nemají, ale zjišťovali, že u těchto převodovek se tato závada již objevila.
  2. Konec toho lanka (u převodovky) jsem měl venku, je v pořádku a reaguje na zvedací nákružek. Na konci toho lanka je ocelový kužel dlouhý odhadem 1cm a v něm vypadalo, že je zalisovaný kolík o průměru asi 4 až 5mm. Kolík byl v rovině s tím kuželem. Při přizvednutí nákružku zajel celý ten kužel s kolíkem. Je otázkou, jak má být ten kolík dlouhý a zda není "střižený" u hrany kuželu (to by znamenalo, že zbytek kolíku zůstal v převodovce a šel by vytáhnout třeba magnetem, pokud teda není z druhé strany nějak zajištěný). Bohužel jsem si to nevyfotil a tak přikladám náčrtek. Otázkou by potom bylo i to, jaká síla způsobila střižení toho kolíku?
  3. A víš nějak konkrétněji, v čem to tam bylo? Auto jsem kupoval začátkem února s nájezdem necelých 116.000km (jsou poctivé) a najel jsem na tom cca 4800km. V kupní smlouvě mám od prodejce 12-ti měsícní záruku na vady, tak jsem je včera kontaktoval a auto jim dovezl s tím, že zjistí příčinu a budou mě dál kontaktovat ohledně dalšího postupu. Každopádně pokud by to byla závada v převodové skříni, tak jak píšeš - nebude to levná oprava. Jsem zvědavý, jak se k tomu nakonec prodejce postaví...
  4. Je to 508sw 2.0BlueHDi, 110kw, r.v. 11/2015, 6 st. manuální převodovka. Jaký typ/verzi převodovky tam v této době dávali a jaký tam konkrétně je, to nevím. Všechny rychlosti dopředu lze řadit úplně normálně a necítím nikde žádný odpor. Jediné co nejde je zařadit zpátečku. Když přizvednu nákružek na řadící páce, opět žádný odpor, ovšem zařadí se 1. převodový stupeň.
  5. Pří přizvednutí neklade nákružeek žádný odpor.
  6. Ahoj, dnes ráno jsem vyjížděl od domu - zpátečka normálně fungovala. Po ujetí cca 15km jsem zaparkoval u obchodu. Následně jsem chtěl vycouvat a zpátečka už nešla zařadit - zařadil se vždy 1. převodový stupeň. I po opětovném zkoušení zařazení zpátečky nejde zařadit. Jen podotýkám, že žádný chybový kód na řídící jednotce se neobjevil. Máte už někdo podobnou zkušenost a případně čím by to mohlo být. Moc děkuju.
  7. Tak otevřeno a ani nevím jak...prostě jsem přišel k autu, odemkl a zkusil tlačítko na nádrž...samo se povolilo. Asi se to víčko vyděsilo toho fénu položeného vedle auta, jinak nevím Teď pri každým zmáčknutí už funguje jak má. Každopádně kolem toho zámečku jsem nakapal pro jistotu trochu rozmrazovače.
  8. Právě jdu na to. Jestě mám horkovzdušnou pistoli, ale toho se bojím, aby neslezl lak zkusím tam nejdřív jehlou, pokud se tam teda alespoň trochu dostanu, cáknout trochu rozmrazovače na zámky a potom ten fén. Díky moc
  9. Ahoj, tak dnes u benzinky stejný či podobný problém. Mám 508sw, r.v.2015 - otevření víčka nádrže přes tlačítko pod volantem. Při zmáčknutí tlačítka je slyšet, že v zámku cvakne, ale již nepovolí víčko nádrže. Hned jsem zajel do Peugeotu a ochota se na to jen podívat byla opravdu neskutečná.... jediný co mi poradili, ať to nechám u nich na dílně přes noc v teple, že to bude asi zamrzlý, když už je týden v kuse -10. Jelikož auto potřebuju, tak jsem od nich odjel a jdu to zkusit opravit sám. Máte někdo podobný problém s víčkem nádrže a případně nějaký tip či radu s otevřením/opravou? Předem moc díky.
  10. Ahoj, před pár dny jsem koupil 508, 2.0BlueHDi, 110kw, a nyní chci udělat základní servis. Mj i výměnu motorového oleje. Nálepka je bohužel nečitelná, takže nevím jaký olej tam dával původní majitel. Co jsem zjistil, měl by tam patřit 0W-30 nebo 5W-30. Už jsem ale nezjistil, jaké normy má splňovat olej pro tento motor. Díky všem za radu.
  11. Shrek 1

    denní svícení

    no jo no, jak jsem psal, měl jsem lehce jinou příručku a nenapadlo by mě, že pojistka denního svícení bude zrovna pod tím krytem u baterky. Navíc když pojistky světel jsou vedle v pojistkové skříni a pojistky senzorů pod volantem. Alespoň jsem konečně pochopil že v elektrice Peugeotu bohužel nelze hledat logiku
  12. Shrek 1

    denní svícení

    Tak záhada vyřešena Po opětovné kontrole snad všech pojistek světel a senzorů, to byla pojistka pro denní svícení F2 v té pojistkové skříni nad bateri. Na pohled se zdála neporušená. To že je přepálená jsem zjistil až zkoušečkou. Každopádně díky všem za radu a zvláště Jarokare.
  13. Shrek 1

    denní svícení

    Tak to mám lehce jinou příručku. Moc díky za radu, zítra na to znovu mrknu.
  14. Shrek 1

    denní svícení

    Tu příručku mám, jen mi není jasná ta pojistková skříň. Snad leta tahle (foto)
×
×
  • Vytvořit...