Přejít na obsah

tomstein

Uživatel
  • Počet příspěvků

    16
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 206
  • Rok výroby
    2009

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Modra
  • Stát
    Slovenská republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

tomstein's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. tomstein

    Dusí na benzín

    Ahoj, problém pretrvával až do októbra 2020. V októbri 2020 mi v jeden deň počas jazdy začal ísť motor akoby na tri valce a vyhodilo kontrolku motora - vadný vstrekovač na štvrtom valci. Po výmene vstrekovača ide už auto na benzín v poriadku - zatiaľ, necelý mesiac. Občas sa stane že po naštartovaní ide dobre a keď prídem ku križovatke a zastavím pri rozbehu mi motor skape. Mimo to už ide auto úplne v poriadku.
  2. tomstein

    Peugeot 206 - Vstrekovače paliva

    nazdar ešte doplnim, že napriklad tento obchod vyhladava nahradne diely podla VIN kodu: http://www.autodily-pracharna.cz/
  3. Vedeli by ste niekto poradiť s mojim problemom. Jedná sa o Peugeot 206, r.v. 2009 1.4 benzin, 55Kw, kod motora KFW. Auto je prerobené na LPG ale tam pri jazde nie su žiadne problemy. Mám problém s dusením pri jazde na benzín, ktorý sa prejavuje iba pri nízkych otáčkach a to či pri studenom (kedy po pridaní motor zdochne) alebo pri plne zohriatom motore (kedy sa motor dusí a reaguje oneskorene). Prejavuje sa to nasledovne pri jazde na benzín: pri sudenom motore: Naštartujem, motor beží na benzín, asi 10-20 sekúnd reaguje uplne normálne na stlačenie plynu, pekne pridáva. Zrejme ked je plne zapnutý automatický sýtič. Momentálne je rano ked startujem tak 5-10 stupnov. - Rozbeh: Potom ked otačky klesnu, ustália sa, zaradim jednotku chcem sa pohnut, pridam a motor zdochne. - Volnobeh: Rovnako má tendenciu zdochnut aj ked nemam zaradenu rychlosť, stojím, je tam neutral a pridam. Vtedy neskape vždy lebo ked citim ze sa začina dusit, pustim plyn, otačky zakolišu a väčšinou motor neskape a otačky sa ustalia. Niekedy však skape. Zaujimave je, že motor beží na volnobežných otáčkach uplne v poriadku, iba po stlačení plynu má tendenciu zdochnúť. - Jazda: ak pridávam a motor má po zaradení rychlosti 1000 - 1100 otáčok, napríklad idem 20km/h a mám zaradenú trojku, motor sa pri stlačení plynu chvílu dusí a po chvíli začne pridávať. pri zohriatom motore: - Rozbeh: pri zaradenej rýchlosti ak sa rozbieham, motor mierne pridusí ale potom sa rozbehne a začne normálne pridávať. Ak by som sa chcel rýchlo rozbenhúť, teda púšťam rýchlo spojku a plyn stlačím na podlahu, motor sa dusí a skape. - Volnobeh: pri neutráli ak stojím a pridám neprejavuje sa žiadne dusenie. Rovnako na volnobeh beží v poriadku. - Jazda: to isté ako pri studenom motre. Ak pridávam a motor má po zaradení rýchlosti 1000 - 1100 otáčok, napríklad idem 20km/h a mám zaradenú trojku, motor sa pri stlačení plynu chvílu dusí a po chvíli začne pridávať. Tak isto dusí aj ked idem 40km/h a mám tam štyrku. Menil som všetky benzinove vstrekovače. Namontoval palivový filter, ktorý tam od vyroby nebol iba sitko na nadrži. Vymenil teplotne čidlo na motore. Ostatné čidlá sa zdaju byť v pohode, kontroloval som to takou free diagnostikou.
  4. Nové vstrekovače v DS Auto ma stáli 40eur 1kus. Tak je to na zváženie. Či nové, kde by mala byť istota, že su v pohode alebo za štvrtinovu cenu použite. Ako aj tie môžu byť v pohode, kto vie.
  5. tomstein

    Dusí na benzín

    Kratka aktualizacia problemu. Problem stale pretrvava. V servise mi spravili ten odvzdušnovaci ventil ale problemu to nepomohlo. Zároven mi v tom servise doladili v RJ benzinove hodnoty a zaroven aj hodnoty LPG. Pri LPG mi obohatili zmes asi o 20%, aspon tak mi to vysvetlili. Vysledok je taky, že momentalne už nemam rozladene hodnoty na benzine, teda po prepnutí z LPG na benzin. Doteraz vždy po prepnutí na benzín musela RJ veľmi obohacovať zmes a vyladilo sa to asi až po 40-50km. Použil som taku jednoduchu diagnostiku, kde som videl hodnoty prispôsobovania zmesy po prepnuti z LPG na benzin. Tieto hodnoty sp už momentálne po prepnuti na benzín v poriadku a RJ nemusí extremne obohacovať. Momentálne môžem povedať, že problém s dusením pri jazde na benzín sa prejavuje iba pri nízkych otáčkach a to či pri studenom (kedy po pridaní motor zdochne) alebo pri plne zohriatom motore - kedy sa motor dusí a reaguje oneskorene. Prejavuje sa to nasledovne, teda iba pri jazde na benzín: pri sudenom motore: Naštartujem, motor beží na benzín, asi 10-20 sekúnd reaguje uplne normálne na stlačenie plynu, pekne pridáva. Zrejme ked je plne zapnutý automatický sýtič. - Rozbeh: Potom ked otačky klesnu, sa ustália, zaradim jednotku chcem sa pohnut, pridam a motor zdochne. - Volnobeh: Rovnako má tendenciu zdochnut aj ked nemam zaradenu rychlosť, stojím, je tam neutral a pridam. Vtedy neskape vždy lebo ked citim ze sa začina dusit, pustim plyn, otačky zakolišu a väčšinou motor neskape a otačky sa ustalia. Zaujimave je, že motor beží na volnobežných otáčkach uplne v poriadku, iba po stlačení plynu má tendenciu zdochnúť. - Jazda: ak pridávam a motor má pri zaradení 1000 - 1100 otáčok, napríklad idem 20km/h a mám zaradenú trojku, motor pri stlačení plynu sa chvílu dusí a po chvíli začne pridávať. pri zohriatom motore: - Rozbeh: pri zaradenej rýchlosti ak sa rozbieham, motor mierne pridusí ale potom sa rozbehne a začne normálne pridávať. Ak by som sa chcel rýchlo rozbenhúť, teda púšťam rýchlo spojku a plyn stlačím na podlahu, motor sa dusí až skape. - Volnobeh: pri neutráli ak pridám necítim, neprejavuje sa žiadne dusenie. - Jazda: to isté ako pri studenom motre. Ak pridávam a motor má po zaradení rýchlosti 1000 - 1100 otáčok, napríklad idem 20km/h a mám zaradenú trojku, motor sa pri stlačení plynu chvílu dusí a po chvíli začne pridávať. Tak isto dusí aj ked idem 40km/h a mám tam štyrku.
  6. tomstein

    Dusí na benzín

    Nazdar, len kratky update. Po 3 mesiacoch sa zase začal objavovat rovnaky problem. Čiže ráno som zase začal mať problémy s dusením motora pri jazde na benzin. Po zohriatí motora to už išlo relativne dobre. Pri jazde na benzin som občas pociťoval mierne dusenie. Jazda na LPG bez problemov. Zdá sa ze RJ plynu rozšteluje hodnoty RJ benzinu. Ked som spravil dlhšiu trasu na benzine cca 100km, motor začal ist dobre - benzinove hodnoty v RJ sa dostali do normalu, ale rano to stale dusilo. S kamošom sme použili taku free software diagnostiku cez OBD. Pred par dnami som bol v jednom servise kde mi nastavili benzinove hodnoty v RJ (s pežoťáckou diagnostikou) a od vtedy jazdim len na benzin. Rano mam stale problem. Pokial je zapnuty sytič motor sa nedusi, ale ked sa začne vypinat - a teraz sa vypína skoro, lebo vonku je teplo - začne sa auto dusiť a motor skape. Avšak ked už sa trochu motor zohreje (50-70C) auto ide dobre bez problemov. V tom servise mi spomínali, že problem by mohol sposobovat teplotny snimač. Vysvetlili mi to tak ze v chladiacej sustave kde je ten snimač sa tvori vzduchova bublina a snimač potom nema dobre udaje o teplote motora. Vraveli, ze podobny problem mali na rovnakom aute a zevraj im tento problem potvrdili aj v Peugeot-e. Odporučili mi spraviť v tom mieste odvzdušnovaci ventil. Nie som si isty či to pomôže ale skusim to.
  7. S tým starnutím benzínu, je to fakt, myslím, že benzín začína degradovať tak po 3 mesiacoch, opravte ma ak sa mýlim. Vzhľadom na to, že ručička palivomera benzínu nefunguje správne, teda klesá aj ked idem na LPG a potom ostane dole - ukazuje prázdnu nádrž, tankujem raz niekedy aj dvakrat do mesiaca aby som mal istotu, že je benzin v nadrži. Tú prísadu som skúšal. Zrejme ju tam preventívne niekedy pridám, pre istotu. No a s tou teplotou prepinania LPG, zistím v servise, ale myslím, že tam je nastavených tých 40C. Každopádne vdaka za názor
  8. Dôvod výmeny bol, že prestali správne fungovať, motor trhal, alebo po naštartovaní išiel ale po pridaní plynu zdochol. Viem to len laicky popísať, mechanik vravel, že neprechádzalo dosť paliva, zrejme sa zle otvárali. Ale bolo to zvláštne lebo postupne som musel vymeniť všetky štyry. Auto malo vtedy najazdených 60-70tis Tento problém som vyriešil výmenou všetkých vstrekovačov a tak isto výmenou teplotného senzora na motore.
  9. Zdar hoši mám Peugeot 206 1.4.i 55kw, KFW, rv2009. Je tam splynovač Tartarini. Je to všetko legalne spravene v jednej celkom serioznej firme. Chcem sa spýtať či sa niekto stretol s problémami s benzínovími vstrekovačmi po prerobení na LPG. Mám pocit ako by to malo vplyv na ich životnosť. Od inštalácie LPG som musel meniť všetky 4 vstrekovače. Je možné, že menším používaním sa nejak znehodnocujú, kazia? Vdaka za info
  10. tomstein

    Dusí na benzín

    Nazdar chcem sa vrátit k tejto téme, ktorú som založil - zdá sa, že som problém vyriešil. Nedávno som bol s autom v servise, pretože sa stalo, že motor prestal ťahať, triasol sa a pri štartovaní zdochol. Naskočil a bežal až po treťom štarte. Každopádne motor sa triasol hrkotal. Prišiel som s autom do práce a večer ked som odchadzal nastali tieto problemy. Dal som teda auto do servisu. Zistili mi jeden vadný benzínový vstrekovať a vadné teplotné čidlo / snímač. Je to zelený snímač a mal by to byť ten čo dáva signál ECU teda riadiacej jednotke. Ešte doplním, že je tam ešte jeden a ten tie tušim tiež zeleny. Každopádne aby som bol presný je to ten užší snímač (užšia tyčka z toho ide) ako je na obrázku http://www.autodilyhulin.cz/285-large_default/c5-snimac-teploty-chladici-kapaliny-ve26061338a7.jpg Neviem prečo odišiel aj vstrekovač, keďže bol nový. Cca pred pol rokom som vymenil všetky štyry. Asi bol vadný. Čiže po výmene a nastavení hodnôt v diagnostike sa problém odstránil. Zatiaľ to testujem iba jeden den, jazdím iba na benzín ale problém sa zatial neobjavil. Skúšal som aj studený štart - auto stálo celú noc vonku. Zrejme teda problem spôsoboval ten snímač teploty.
  11. tomstein

    Dusí na benzín

    skusim, dám potom vedieť dik za tip
  12. tomstein

    Dusí na benzín

    Zdravim krátky update k môjmu problému. Problém stále pretrváva. Vymenil som všetky 4 benzínové vstrekovače a je to o poznanie lepšie, ale stále sa stáva, že po naštartovaní a následnej jazde začne motor dusiť. Zaujímavé je, že niekedy sa to vôbec nestane. Ak stlačím silnejšie plynový pedál, tak to väčšinou nedusí, ale ak potrebujem len jemne pridať tak sa stane, že to zhasne. Pozitívom je, že motor po naštartovaní nezdochne ale drží otáčky na voľnobehu, hoci občas to zakolíše. Momentálne sa chystám ešte raz preveriť stav palivového čerpadla, lebo podla jedného mechanika boli vstrekovače v poriadku ale v druhom servise vraveli, že nevstrekujú dobre - tak som ich vymenil. Chcel by som navštíviť nejaký originál Peugeot servis, aby mi na to pozreli s originál diagnostikou či niečo nenájdu. Vedel by mi niekto poradiť spoľahlivý Peugeot servis, v okolí Pezinka prípadne BA? vdaka
  13. tomstein

    Dusí na benzín

    Skusim pozriet na ten palivovy filter, hoci mechanik mi vravel, že nema palivovy filter, čo sa mi nezdá. Benzinu mam v nadrži dost momentalne polovicu nadrze, aj kvoli tomu, že palivomer stale klesa bez ohladu na stav paliva v nádrzi, čo je dôsledok jazdy na plyn. Tlak benzinu meral mechanik, bol v poriadku. Ak to robi len na plyn, tak to bude zrejme otazka len plynu, možno zanesene vstrekovače, alebo len nastavenie.
  14. tomstein

    Dusí na benzín

    zdravim dnes som skušal opajať rôzne snimače. Ked som odpojil prednú teda prvú lambda sondu, ktorá je na motore, motor išiel lepšie, nedusí ho ale pri stlačení plynu na mieste ako by trochu strielalo z vyfuku. Kazdopadne motor už nedusi a dá sa na nom jazdiť. Ked som lambdu znova zapojil motor sa začal dusiť. Na LPG ide motor dobre so zapojenou ako aj odpojenou lambdou. Takže zatial mi to pride ako by bola zlá lambda ale ako som pisal na LPG to nemá vplyv. Mohla inštalacia LPG nejak narušiť nastavenia lambdy, alebo je lambda definitívne zlá?
  15. tomstein

    Dusí na benzín

    Ešte doplním,že som: - kontroloval vstrekovače - sú čisté - diagnostika nezobrazuje žiadnu chybu - zaslepil som ventil odvetravania nadrže - lepšie to štartuje, pred tým to po štarte hned zdochlo, štartoval som na viac krát - skušal som odpojiť termostat, ale chyba sa prejavovala stále
×
×
  • Vytvořit...