Přejít na obsah

Ferin007

Uživatel
  • Počet příspěvků

    1 613
  • Registrace

1 Sledující

O uživateli Ferin007

  • Datum narození 29.4.1976

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 307

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Brno
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Ferin007's Achievements

Toto forum je můj domov

Toto forum je můj domov (5/6)

0

Popularita

  1. Ferin007

    U které spol. tankujete?

    No to bych se moc divil, určitý podíl biosložky je povinný, jestli se nepletu, hihihi.
  2. Ferin007

    Motor netáhne do kopce!

    Tak to byl údajně elektroventil.
  3. Ferin007

    Motor netáhne do kopce!

    Jo, jasně.
  4. Ferin007

    Motor netáhne do kopce!

    To jsem teď specificky nezkoušel. Při podřazování při brždění ale až téměř do červena jdou.
  5. Ferin007

    Motor netáhne do kopce!

    O palivovým píšu, že je starej 3 měsíce. A věděl by tady někdo o někom takovým v Brně?
  6. Ferin007

    Motor netáhne do kopce!

    Ok. Nevím, ale tipoval bych, že spíš ne.
  7. Ferin007

    Motor netáhne do kopce!

    Co máš na mysli? Ty měníš turbo a FAP každej měsíc?? PS: Respektive že není problém ve FAPu, bylo kontrolováno tak před 3 měsícama, měl jsem na mysli, že před tím 1,5 rokem byl v Peugeotu specificky diagnostikovanej jako čistej (kdy už obdobný problémy byly).
  8. Ferin007

    Motor netáhne do kopce!

    Diagnostika byla dělaná několikrát. Buď to neházelo nic, nebo se něco pošuchalo a pak už byla ok.
  9. Ještě bych potřebobal poradit s těmito problémy s BSI: - jednotka si nepamatuje po vypnutí motoru předchozí nastavení; kritická je změna času, musím třeba dvacetkrát čas přenastavovat, než si ho BSI konečně zapamatuje (v poslední době navíc dost ujížděly minuty, přestože byla zaškrtnutá možnost, že má seřizovat minuty podle satelitu); stejně tak si třeba nepatuje nastavení ekvalizátoru rádia, hlasitost apod. Čím by to mohlo být? - neustále se mi na obrazovce (mám Navteq) objevuje hláška "Automatická aktivace světel aktivována (resp. deaktivována)", současně s tím se rožne/zhasne kaplička, resp. změní intenzita podsvícení kapličky i obrazovky. Mám aktivovanou fukci "denní světla", takže přes den by kaplička podsvícená být neměla. Je to dost otravný. Je to vada sw, nebo páčky (občas to dělá, když auto přejede nerovnost)? Někdy to dělá xkrát po sobě, někdy je delší dobu pokoj. Páčka je dost drahá, takže nechci jít naslepo do výměny bez zaručenýho výsledku. Tato závada se vyskytuje prakticky od začátku, v záruce ale nevyřešeno, protože se to dost obtížně předvádí.
  10. Zdravím, opakovaně se mi na autě (307 SW 1.6 HDi 80 kW) vyskytuje problém, kterej vyvrcholil včera na D1 následovně: motor nemá do kopce tah, kritický je rozjíždění, pokud mě něco v kopci zbrzím, rozjížím se jak slimák, dojíždějí mě i kamiony. Kritický je rozmezí 80-110 km/h, nad i pod reaguje motor relativně svižně. V kritickým rozmezí mám pedál na podlaze, ale motor téměř nereaguje. Nepomůže ani podřazení na 4 nebo na 3 (resp. pomůže to jen velmi slabě). Otáčky jsou přitom těsně nad 2000 a hlavně, momentální spotřeba je na danou situaci extrémně nízká a neskutečně stabilní (6,3-6,4 l/100km; ten samý den předtím i dříve jsem ten problém pozoroval v menším měřítku a spotřeba tehdy nešla tuším přes 12,8 l - což bylo taky málo). Za normálních okolností by auto s plynem na podlaze vystřelilo a momentální spotřeba by byla klidně i trojnásobná. Bylo to fakt na bednu, jedna zácpa za druhou, takže tahle rozjížděcí situace se vyskytovaly neustále. Na rovině a z kopce ten problém není (nebo to aspoň není nějak víc omezující). Napadlo mě, jestli něco neškrtí přívod paliva. Nebo váha vzduchu? Úplně tam teď už delší dobu chybí ten efekt krátkodobýho "nadvýkonu", co motor míval (při požadavku na rychlou akceleraci) a co i Peugeot sám inzeroval. Ještě s tím může souviset to, že v poslední době dost často nefunguje tempomat. Resp. ho zapnu, jede odhadem tak 1-3 sekundy a pak se sám vypne. Nemáte s tím zkušenosti? Nebo aspoň tipy, co by to mohlo být? V servisu to bylo několikrát, po návratu to vždy bylo o něco lepší, ale jádro problému asi nikdy neodhalili a neopravili. Palivový filtr je nový (3 měsíce), FAP čištěný (a kontrolovaný v Peugeotu) relativně nedávno (1-2 roky), turbo nový (taky tak 1,5 roku??). Na motor jsem si právě dřív nemohl nikdy stěžovat, byl krásně pružný, akcelerace nedělala žádný problémy i bez podřazování. U delších štrek je současný stav vážně krize. Byli jsme nabalení, ale nic zvláštního, jezdíváme i daleko narvanější. S tím tempomatem servis tvrdí, že je to vadnou páčkou, já si tím ale nejsu tam úplně jistej, zvlášť v souvislosti s tím ostatním.
  11. Asi jo. Z těch původních něco takovýho vyteklo.
  12. Díky za tipy. Do Ostravy to mám bohužel trochu z ruky. Ještě jsem se chtěl zeptat, díval jsem se, že ty písty prodávají plynový a pneumatický. Je v tom nějakej praktickej rozdíl?
  13. 307SW2006 a funguje tuším jen s motorem. Respektive, pokud si to dobře vybavuju, rozjede se i na klíček, ale ledničku neutáhne (kontrolka napájení na ledničce se rožíná a zhasíná). Bez klíče ani ťuk.
  14. Díky za reakce. Každopádně mi účtovali nový. Mrknu na to. Údajně je jeden zvlněnej.
  15. Ještě jednou zdravím, vše je v názvu vlákna. Nejdřív jen dveře nedržely zcela v nejvyšší poloze, vždy o něco poklesly. Pak mi moc nedržely, když jsem je otvíral na šikmým vjezdu do garáže a pak najednou přestaly držet vůbec (zrovna, když jsem se stěhoval, paráda...), ani ťuk. Vypadá to, jak kdyby z těch pístů vytekl olej (je to kolem nich mastný). (Ve stejnou dobu zůstal ještě viset dolů i stěrač na těchto dveřích, asi nějaký spiknutí...) Řešil jste to někdo? Na kolik přišla výměna?
×
×
  • Vytvořit...