Přejít na obsah

Davis

Uživatel
  • Počet příspěvků

    195
  • Registrace

  • Vyhraných dnů

    1

Davis vyhrál naposled 21. leden 2022

Davis měl nejlépe hodnocený obsah!

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 308
  • Rok výroby
    2023

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Titul
    DiS
  • Město
    Praha-východ
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

1 886 zobrazení profilu

Davis's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

42

Popularita

  1. Davis

    Kvalita nových vozidiel peugeot

    Mám 308 sw P5 také od začátku roku 2023, ale tohle u prahů nemám. Pravda je, že máš hodně vysoký nájezd a tedy asi i větší zátěž (auto se ti asi v podstatě nezastaví:), protože já jezdím denně, ale nájezd skoro poloviční (a to i tak mám dost - že na doporučení servisu jedu interval servisu ztížené podmínky 15000 km). Lak mám Modrá Avatar, je pravda, že mi přijde citlivý. Není problém udělat drobný škrábanec i přes citlivou péči pouhým otřením hadříku. Prý ty laky kvůli eko nařízením stojí víc a víc za prd, automobilky za to nemůžou. Ale jestli jestli je to pravda, nevím.
  2. Za mě super, nevím k čemu velká páka. Už skoro rok ve svý nový 308 s novým ovladačem jezdím a lahůdka. Skutečně nevím a nechápu k čemu u automatické převodovky páka jak ... . Nastartuju, prstem dám D a jedu Občas při parkování zpátečka, nebo P. Každý kdo se mnou jede, kouká a říká, jak je to super. Žijeme v 21. století, na co u moderního auta knipl jak od bagru?? Nehledě na to, že středový panel je u 308 pastva pro oči i hlavně krásně volno, odkládací prostor, nikde nic nepřekáží. Designerům palec nahoru
  3. Davis

    Nový Peugeot 308

    Jj, souhlas Tak nějak jsem to i měl, doplněné jen vyhřívané sedačky. Co se týká výbavy, u active packu je podle mě na velmi dobré úrovni. Běžnému řídiči v podstatě nic nechybí. Co bych vypíchl - i přední světla led, dostačující asistenti, bezdrátové připojení android auto, v základu i pěkné liťáky u sw. Jasně, vždy se dá vylepšit, snad jedině zadní kamera u active může chybět. Naopak je super ovládání teploty - klasická dvě kolečka. Vyšší verze už "jen" přes dotykáč. A k tomuto autu určitě patří automat, komfort kabiny/prémiový vzhked k tomu doslova vybízí. No schválně, "noví třistaosmičkáři" - dejte další pocity/zkušenosti.
  4. Davis

    Nový Peugeot 308

    To s tím řemenem se pořád mele dokola. Jsou na to nastavené/upravené servisní intervaly, už se o tom 1000 krát psalo, jak předejít problémům, kdy včas řemen vyměnit a zda se to vůbec týká nejnovějších verzí. Když jsem měl 1.6 hdi, pořád se mlelo, jak jsou špatné, olejové vany, kaly oleje, apod. Měl jsem 308 I a 308 II, obě v naftě a najeto k 200 000 km, dodržoval servis v autorizaku, s motorem nikdy problém. Ale je pravda, že se o auta dobře starám a netankuju kde co. Tak snad mě motor nezradí ani teď. Ale to nikdo neví samozřejmě.
  5. Davis

    Nový Peugeot 308

    A myslím, že nabídka motorů v rámci doby pestrá. Optimální benzín, nafta, silný hybrid a elektrika. Každý si vlastně může vybrat. A poté, co asi už 8 mesíců jezdím s touhle vymazlenou 308, 1.2 130 kw pro normálního člověka naprosto dostačující. Živý je to jak blázen, skutečně nechápu, proč na český a věčně ucpaný silnice v běžným provozu chtít motor jak ve Ferrari. Popravdě spíš trpím, že se přede mnou všichni courají, s touhle 308 mám dojem, že až moc nutká jezdit živěji, než ostatní. A není pravda, jak se píše, že naložený ten tříválec nejede. 4 osoby, narvaný kufr, 1000 km dálnice při 130 absolutně v pohodě, v autě ticho, spotřeba do 6 l. 'Zařve" si samozřejmě, když mu člověk naloží, ale jede.
  6. Davis

    Nový Peugeot 308

    Tak si tam dej 1.2 PureTech EAT 8, jezdí perfektně a cena se trochu sníží. 308 II jsem měl taky nafťák, nyní poprvé benzín a nelituju. Paráda, spotřeba oproti naftě jen mírně vyšší, dálnice při 130 spotřeba 5,8. Motor mě mile překvapil. Už bych do nafty nešel.
  7. Ahoj, taky se už těším 2. 6. na Zličíně, v podvečer
  8. Davis

    CD přehrávač do P308 T9

    Taky jsem chtěl vždy CD, mám ho tam, ale jedno odpoledne jsem si přehrál oblíbená CD na velkou flešku a zkopíroval do auta, a naprosto super! Jen si kliknu, mám tam celý jukebox. Cokoliv, kdykoliv. A když nové CD, nebo mp3, doplním.
  9. Davis

    Nový Peugeot 308

    No tak, záleží, jak maj upatlaný ruce a že si to po někom neutřou, nechápu. Já v 308 II jezdím denně, ale tohle tam nemám ani za týden. Oni důkladně testují Rada: stačí občas utřít vlhčeným ubrouskem na brýle, zabere to tři vteřiny a mor to není. Ale video v celku dobrý. Hned bych usedl
  10. Davis

    Nový Peugeot 308

    Tak já tam z Peugeotů vidím vystupovat typický Němčoury, ale občanky a národnost jim nekontroluju. A nová 308 je tam nyní autem roku, pro danou kategorii, takže u nich oceňuju nadhled. Tady se zmůžou akorát na kritiku volantu, který už začínají kopírovat Číňani. Se těším, až to ostatní pochopí, že řídit moderní, svižně a hbité auto kormidlem od parníku není v 21. století nutné.
  11. Davis

    Nový Peugeot 308

    To je prostě fenomén snad jen v ČR, Čechů, vzhlížet pořád k vw a ostatní je pod jejich úroveň, achjo. A pak vjedete do Německa a to je plné Peugeotů Samozřejmě nových. Jasně, neříkám, že vw jsou špatná auta, ale u nás se to už přehání. A pohádky o kvalitě. To radši nekomentuju, jak známý s touranem je věčně v servisu. Potichu.
  12. Davis

    Nový Peugeot 308

    @Verýsek ano, chápu. 308 I jsem měl dlouho a rád vzpomínám Odvážnější design a zdá se, že se s 308 III vrací.
  13. Davis

    Nový Peugeot 308

    Díky za info z tiskovky, ne fakt je to otřes! Pořád to melou dokola, přitom kdokoliv ze známých polohu volantu u mě v autě zkusí, žádný problém, naopak mile překvapeni. Pro mě je to návykový, každou jízdu si užívám a pokud by Peugeot tento koncept zrušil, mě by to zklamalo, nudilo. Obří volant už nechci. A kdo je výrazně mohutnější postavy, nebo má pupek jak Trautenberk, tak si logicky musí stejně koupit auto v jiné kategorii/velikosti. Také nechápu, co je pro ně pořád v ovládání složité a je potřeba si zvykat..
  14. Davis

    Nový Peugeot 308

    Kupodivu celkem pozitivní recenze, ale opět klišé s kritikou malého volantu a i-cocpitu. Já naopak už bych auto s obřím volantem nechtěl, absolutně nechápu to neustále blbé omílaní dokola. A zase. Sednu v práci do Škodovky a mám pocit, že řídím parník. Před osmi lety na 308 II čeští novináři reptali na displej a ovládání teploty přes něj, až to v poslední generaci okopírovala oktávka, a je to najednou super. Už se tomu musím smát...
  15. Davis

    Nový Peugeot 308

    Hezký! Už se těším až jí uvidím na živo! Opět nezaměnitelná. Ve velkém stylu, emoce a nadčasově. To k Peugeotu patří.
×
×
  • Vytvořit...