Přejít na obsah

misho.1709

Uživatel
  • Počet příspěvků

    826
  • Registrace

  • Vyhraných dnů

    1

misho.1709 vyhrál naposled 12. duben 2018

misho.1709 měl nejlépe hodnocený obsah!

1 Sledující

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406
  • Rok výroby
    2003

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Prešov
  • Stát
    Slovenská republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

misho.1709's Achievements

Kecka

Kecka (4/6)

261

Popularita

  1. Škoda bola stanovená na sumu +-250€. Motor dostal po zhruba 5000km nový olej a filter (Total, Mann). Našiel som si cez konfigurátor náhradu za filter W7058 a zaobstaral si typ W7063. Hľadal som väčší filter, aby som zväčšil objem oleja. Žiaľ, je len o 6mm dlhší, aj cenovo drahší, ale vo výsledku vošlo do motora 4.9l oleja.
  2. Len doplním, že aktuálne riešim škodovú udalosť... Poškodený je ľavý predný blatník, podblatník, trochu poškriabaný nárazník, svetlo a disk. Likvidácia už prebehla, čakám na vyjadrenie poisťovne.
  3. Snímač otvoreného viečka nádrže vymenený. Použil som ten z 2.0 HDi s iným OEM číslom. Všetko sedí - dĺžka, rozmery, konektor. Jedine farba snímača je iná, ale to ničomu nevadí. Konečne zmizla kontrolka, aj to otravné pípanie. Popritom som nahodil letné pneu.
  4. Viem. No ohľadom Febi tu boli nejaké komentáre, že sú tvrdé a pod. Ale tak asi nemám na výber...
  5. Chystám sa meniť silentbloky motora. Aké teda odporúčate? Mám trochu dilemu, či mám ten horný (hrušku) zobrať od Febi (hydraulický) alebo Sasic (gumokovový).
  6. Neviete niekto, aký je rozdiel medzi snímačmi k signalizácii otvorenej nádrže č.3, OEM čísla 1503 P8 a 1503 P9? Stále mi signalizuje otvorenú nádrž. Myslel som, že sú všetky snímače rovnaké. Dnes som len tak skúsil pod autom ten s koncovkou P9, priložil viečko a fungoval. Nechce sa mi v tomto počasi zbytočne 2x zhadzovať podblatníky, keďže neviem či ten P9 bude sedieť aj hore pri hrdle. Ak by niekto vedel, píšte.
  7. Dnes taká rýchlovka v znamení výmeny kabínového ventilátora. Starý si už svoje odmakal (origo Valeo z 2001 roku). Výmena za zánovný NRF (opäť zo Štefanovho coupe), ktorý sa v jeho aute ani nestihol poriadne zabehnúť
  8. Aktualizácia vlákna: - v decembri výmena autobatérie za Vartu 77Ah (používanú), stará už doslúžila - včera výmena termostatu Wahler (Borgwarner)
  9. Tento mesiac nový mot. olej, olejový, vzduchový, palivový a kabínový filter. Skúsil som preplach oleja pomocou BG 109 EPR a čistenie vstrekov pomocou prípravku od Protec. Pri výmene nová skrutka na výpust oleja s podložkou. Plus nové držiaky ŠPZ, tzv. bez reklamy od Alti Giri. Zvolil som to ako kompromis medzi klasickými držiakmi, bezrámčekovými a 3M páskou.
  10. @brutall ahoj, nepotrebujem ich. Mal som doma náhradné a hneď som jedno vymenil.
  11. Dnes som vymenil horný silentblok motora (Lemförder). Starý už bol KO ...
  12. Nepísal som tu nejaký čas, aj keď sa niečo robilo, tak píšem menší sumár: 02/2020 - opravil som strhnutý závit na saní od trubky EGR. Oprava pomocou závitových vložiek Helicoil (odporúčam). Keďže tam mám záslepku, dodatočne utesnená Renzosilom, takisto utesnená aj príruba sania od IC, namiesto pôvodného origo papierového tesnenia, ktoré nestojí za nič. 03/2020 - nový intercooler Valeo 06/2020 - dnes absolvovaná STK, EK Predtým samozrejme príprava : nahodené pôvodné predné svetlá, výmena komplet všetkých žiaroviek v aute, obyčajné žiarovky namiesto LED, očistené a premazané zadné brzdy. Vymenená časť PP hmlovky + čistenie oboch predných hmloviek. STK, EK som odkladal od marca (mali sme takú možnosť). S výsledkami spokojnosť
  13. misho.1709

    P 406 spínač spojky

    Freedy a chyba spínača ti zmizla tiež?
  14. Čaute. Tak po rokoch som sa opäť dostal k týmto konektorom v kufri a rozmýšľam od čoho sú. Sú voľné, nepoužité a nachádzajú sa na pravej strane za kobercom. CD menič má podobný konektor, ale menší a JBL zosilňovače majú zas iné konektory. Jediné čo mi napadá, je mechanika od navigácie, ale aj tak netuším, načo je ten okrúhly žltý konektor. Auto je z výroby bez CD meniča, bez navi a bez JBL. Možno budem po rokoch so 406 múdrejší Ďakujem.
×
×
  • Vytvořit...