Přejít na obsah

isifa

Uživatel
  • Počet příspěvků

    24
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 407
  • Rok výroby
    2005

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Praha 1
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

isifa's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

20

Popularita

  1. Na straně řidiče je postup úplně stejný, akorát musíte vyndat kolenní airbag. Jinak je tam ještě lepší přístup, než z druhé strany, takže je to práce na 10 minut.
  2. Chlapi Pežota nemám už 4 roky, ale baví mě tahle diskuse, tak jednou za čas nakouknu.... Vzhledem k tomu, že jsem ten návod zde napsal já, tak se chci k dalším komentářům vyjádřit. Nechci nikoho urazit nebo dehonestovat, ale vyndání palubky VŽDY způsobí vrzání v místech posunu plastu na kov a těch míst je tam mnoho. Nikdy neutáhnete šrouby správným momentem, aby někde nebyl plast prohnutý a následně za půl roku nevrzal. Při vyndání palubovky musíte potom doplnit klimu! a to stojí kolik??? Nové klapky vydrží opět pouze 4-5 let. Jde o to, že motory klapek na sebe vzájemně působí určitou silou proti sobě a jsou ukotveny v takovém pouzdře, které je z výroby promazané vazelínou. Ale ta časem a hlavně vlivem horkého vzduchu z topení, vyschne, a ty klapky prostě zatuhnou, ale motůrek je tak silný, že zatuhnutí chce překonat a klapky v nejužším místě povolí. ZARUČENĚ nejde o žádné dorazy, jak tady někdo stále opakuje. Jde jen o vyschlou vazelínu a slabé místo na klapce, které nejlépe vyztužíte plechovou dlahou. Ruku na srdce - 407 je staré auto, a investice do vyndání palubovky a nových klapek je pí...ina.....
  3. isifa

    Prestavba vozidla 407 SW

    Problém to není, Dojáček to dělá za 6.000,- Kč
  4. isifa

    Nefunkční topení

    K žádnému přetáčení klapky nedojde. Jde o to, že motůrky otáčení klapek působí na klapky silou proti sobě a vzhledem k tomu, že uložení klapek nemá po letech již vazelínu tak se klapky nechtějí otáčet a jedna praskne aby uvolnila napětí které mezi nimi vzniká. Takže jde jen o to, aby klapky byly dost silné na to aby vydržely napětí. Nejde o žádné dorazy nebo podobné píčoviny. Teoreticky by stačilo uložení klapek promazat, ale to bohužel snadno nelze. Nevěřte nikomu kdo Vás nutí k nějakému zásahu do klapek šroubováním a podobnými nesmysly. Stačí klapku vyztužit a promazat.
  5. isifa

    Nefunkční topení

    neplať pokud nechceš!!!
  6. Zeslabovat klapku šroubkama je blbost. Klapky se lámou kvůli špatnému materiálu a zjistili to i inženýři v Pežotu, tak vymysleli, že klapky budou vyrábět zesílené v místě, kde praskají. Při opravě je pouze třeba zesílit to slabé místo. Vrtat do klapky nějaké šroubky a tím jí zeslabovat a narušovat už tak chatrnou strukturu je nesmysl. Obrázek klapky před a po inovaci je jasný důkaz. Žádné šrouby, ale jen zesílení slabého místa. Kdo si nechá klapku prošroubovat, tak může očekávat, že mu znova praskne.
  7. Pro úplnost musím doplnit. Strana u řidiče se dělá tak, že se místo kastlíku sundá kolenní airbag. Na této straně je lepší přístup než u spolujezdce, takže práce na pár minut. Strach o to, že by praskla klapka znova nemám, protože jsem jí vyztužil přece plechem. Ty klapky praskají protože jsou z plastu, který ztrácí viskozitu (zde udělali soudruzi z Francie chybu). Vzhledem k tomu, že klapku vyztužíte plechem, tak už nikdy nepraskne!!!
×
×
  • Vytvořit...