Přejít na obsah

Kysliik

Uživatel
  • Počet příspěvků

    75
  • Registrace

1 Sledující

O uživateli Kysliik

  • Datum narození 4.2.1985

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 106
  • Rok výroby
    2012

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    České Budějovice
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Kysliik's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. A výtězem se stává.....(chvilka napětí).... Řídící jednotka.
  2. Zdravím všechny a prosím o radu. Před pár dny se mi za jízdy aktualizovala hláška chyby motoru a motor přestal jet na všechny válce. Hlavně v tahu začal neskutečně vibrovat. Aktualizovala se protože svítí neustále... :-) (katy a kvůli netěsnícím víkům od hřídelí ze kterých se mi trochu přelíval olej do svíček, což způsobovalo občasné chyby zápalu na všech válcích. Na tento problém nemají vliv ani otáčky motoru, ani teplota motoru. Prostě hned od nastartování až do chcípnutí. Říkám si jeden válec nepálí, jasná cívka. Jenže ejhle. Po vyčištění od oleje Dia hlásí Random / Multiple Cylinder Zjištěno vynechání jiskry při zapalování Válec 1 Zjištěno vynechání jiskry při zapalování Válec 3 Zjištěno vynechání jiskry při zapalování + samozřejmě katy. Vyměnil sem pro jistotu všechny svíčky a dal NKG NG PLFR5A-11 místo boshe co tam byli. Všechny cívky jsou valeo a po odzkoušení nových cívek na obou válcích nebyl problém vyřešen. Motor už je vyčištěn a chyby v zapalování jsou stále jen u prvního a třetího válce. Jen mě tak napadá. 1. Nemůže to souviset s těma katíkama? 2. jsou válce 1 a 3 nějak logicky propojené jako že by z nějakého rozdělovače vedli 3 větve po 2 válcích? Podle mne totiž odešly najednou. 3. Mohla by to teoreticky být třeba i slabší baterka? Všem předem děkuji za případné rady. Ps. Peugeot = značka výtězů. :-)
  3. Kysliik

    406 coupe-dveře

    No ten malej benzínák by byl samozřejmně vhodnější, to se nedá popřít. Ale 2 auta nechci a od první chvíle co sem uviděl 406 coupe sem věděl že ji musim mít. No a vzhledem k tomu že to je moje první auto vůbec tak to prostě mohla bejt jedině v6 152kw manuál abych si to první autí pořádně užil. Ale nelituji toho. Sice spotřebu mám ted šílenou ale najetejch km mám taky prd. Takže ve výsledku finančně nic strašnýho a to pohodlí a výkon za to stojí. Tu spotřebu a vše okolo toho sem dlouho promejšlel a vyšlo my že oproti nějaký třeba 1.6ce dam měsíčně za nutnej provoz (práce, nákupy atd.) u V6 cca 1000-1500 měsíčně navrch i s pojistkou. No a pak když sem si uvědomil že cca 4000 měsíčně prokouřim tak nebylo co řešit. Další ježdění už je jen o zábavě a tý bych si s tou 1.6kou moc neužil. Takže asi tak
  4. Kysliik

    406 coupe-dveře

    To přeskakování skladeb atd. by nebyl problém. Nevím sice přesně jak ten mp3 modul vypadá ale pokud jde o obelstění toho autorádia aby si myslel že je tam cd měnič atd. to není konstrukčně nic složitého. Oproti tomu řídícímu obvodu na klimu už je to jen detail. Jinak jj jezdím převážně trasy kolem 5km po městě navíc klima, zimáky a studený starty a hned jak mam cca80-90 stupnu na oleji tak si užívám horní stupnici na otáčkoměru takže se tomu vůbec nedivím. Už sem koumal spotřebu při ustálený rychlosti atd. a vše je v normě takže ta spotřeba je holt daná jen tím jak ho využívám a jakou mám nohu a tu mám velice těžkou. Jinak nejsem samozřejmně barbar takže dokad je studenej tak 2500t otáček je max. Tak ho snad moc netrápim. Jinak sem ted jezdil s 1.4 tdi roomstrem a tam sem mněl spotřebu 7-8l je to tříválec takže to odpovídá ne? Mám dvojnásobnej počet válců, dvojnásobnej obsah + něco navrch no a dvojnásobnou spotřebu + něco navrch s toho obsahu. Takže vlastně úspornej motor. Já proti LPG nic nemám. Bral bych hned, ale zas ta cena. Byla by to cca půlka ceny auta ale hlavně na ty moje krátký trasy by se mi asi ani moc nevyplatil.
  5. Kysliik

    406 coupe-dveře

    No těch +40 bych ještě pochopil ale to pro pc není žádnej problém a pro lcd taky ne. Ale nechápu těch -40. Kde by se tu vzalo -40? A hlavně ani to by nebyl problém. Stačí s tím alespon trochu počítat při návrhu. Jednoduše řečeno ve všech nových autech to funguje a problémy s tím nejsou. A to rozhodně nepoužívají nic speciálně navrhnutého pro extrémní teploty. Schválně se koukni jaké teploty na různých komponentech máš na pc ze kterého si napsal tento příspěvek. Jinak ty zloději, to už je jiná kapitola. Ale rozhodně to není věc kterou bych se nechal při rozhodování ano či ne ovlivnit. Stát se to může ale to je holt život. A hlavně i kdyby se to stalo tak pokud bych mněl lcd zabudované tak bych si mini pc a všechno ostatní zabudoval někam jinam a cena samotného lcd je o dost nižší než cena obstojného autorádia s lcd. No a kdyby mi úplně jeblo tak tam můžu i natrvalo kopnout diagnostiku a mít neustále veškeré údaje o autě. A pak třeba startování na dotyk atd. atd.
  6. Kysliik

    406 coupe-dveře

    O ovládání pod volantem bych nepřišel, to ne. Sice bych to rádio vykuchnul zepředu ale stále by bylo zapojené a ten tablet či mini pc by ho stále využívalo jako zesilovač tzn. že bych to v podstatě mněl jako ty, akorát by zdroj signálu byl tablet či mini pc namísto obyč mp3. Jinak to využití mno. Asi ani ne ale sem prostě taková hračička a moooc by se mi to líbilo. Vtip je v tom že finančně to není vůbec nic náročného, interiér by tím omládl o pár let, no a ta představa ovládání klimy a všeho na tom dotykovém displeji je přinejmenším lákavá. Je to hlavně o moři času, pevnejch nervech a hlavně to musí člověka bavit. Jo a já mám samozřejmně tohle autí taky pro radost z jízdy. Ted mám průměrnou spotřebu 19-20l jaj to je radosti. Třeba kvalitu hudby až tak neřešim. Repro by zůstalo původní a autorádio vlastně taky. Ale jak říkám je to běh na dlouhou trat a ještě nevím jestli se do toho pustím. Pokud jo tak se tu samozřejmně nezapomenu pochlubit. Sakra já ti závidím to LPG. Jak to šlape?
  7. Kysliik

    406 coupe-dveře

    No jo 106ku sme taky doma měli. A nedám na ni dopustit. Akorát mi sme mněli tu starší 1.4 tuším 34kw ale i tak jezdila skvěle. Autí mám od člověka tady z fora a od něj vím že i ten předchozí majitel byl zde s fora takže spokojenost. Alespon vím co tu s ním řešily atd. Jinak k tomu lcd jen tak pro zajimavost. Mám tam ted originál na kazety takže vlastně jen radio. Takže první možnost je kopnout zezadu adapter misto měniče a zepředu udělat nějaké uchycení na tablet který si budu vždy sundavat stejně jako třeba panel z autorádia a dál bych to neřešil. Jenže vzhledově nic moc a hlavně by mi ten tablet i překrýval panel klimy atd. Oproti autorádiu s lcd by ale tohle řešení mnělo několik výhod. Násobně větší funkcionalita a to nejen v autě, větší úhlopříčka, internet atd. No a druhá možnost je vykuchnout odsad úplně vše včetně panelu klimy a displeje a zabudovat bud tablet nebo lcd s pc typu Raspberry Pi či některého jeho derivátu a hlavně si ale vyrobit obvod který by mi obsluhoval klimu na základě komunikace s pc a přeposílal údaje s displeje do pc na kterém bych si ale ještě musel vytvořit software kterej by to ovládal a zobrazoval. Já vím, zní to fakt šíleně ale není to zas tak složitý jak to vypadá.
  8. Kysliik

    406 coupe-dveře

    No ten stav to je relativní. Technicky zdá se být docela v poho až na pár drobnůstek který časem vychytám ale jak už sem psal výše. Přední sedačky fakt nic moc, fofrklacek taky zralej na výměnu pak taky blbne ovládání sedaček, zadní reprák asi taky na výměnu, bezpečnostnímu pásu se taky moc nechce zpátky, ručka potřebuje přitáhnout no a takhle bych mohl bohužel ještě chvilku pokračovat ale hlavně mně tam štvou ty dveře + ty zrcátka. Ty zrcátka sou sice obě šedivý ale jedno je lesklý a jedno matný. Jestli je hodim obě do stejný šedý a nebo do barvy auta ještě uvidim ale něco se s nima provést musí. Soused vedle mně má úplně to samé akorát 140kw, má ty zrcátka v barvě a musím uznat že to nevypadá zle. Sice ten zahradní stolek co má na kufru + tuning nárazníky to je jiná kapitola ale zas se mu nedá upřít že se o autí fakt stará a má ho v top stavu a vždy čisté a naleštěné. Prostě holt záleží na vkusu. Ale jinak já sem taky spíš za origo stav. Musím ale přiznat že zrovna ty zrcátka v barvě a možná vyhozený a zavařený boční lišty se mi docela líbí. To sou asi jediný 2 věci co bych změnil. + kola samozřejmně. Další kapitolou je ale interiér. Na tom se tu asi shodne dost lidí že s tim interiérem si mohli pohrát trochu víc. Není vyloženě špatnej, to zas ne ale prostě mu chybí ta jiskra co má ten exteriér. Nevím jak jinak to napsat. Tam si třeba pohrávám s takovou úchylnou myšlenkou. Jaj to bude kamenů. No prostě přemejšlim že bych vykuchnul autorádio, a možná úplně vše v tom středovym tunelu a natvrdo bych tam kopnul lcd. a házejte Ježiš co já to vždycky vyrobim za elaborát.
  9. Kysliik

    406 coupe-dveře

    Ty dveře bouraný nejsou a co jsem se koukal nikam dál to snad nešlo. Jde čistě o to že sou daný z jiného old coupe modelu a asi ne uplně dobře seštelovaný. Musí se jakoby trochu víc bouchnout aby se úplně dovřely a vyjelo okno. Ten hluk je daný tím že už má okno dost vůli takže to úplně netěsní. Ale neni to nic tragického. Jen čekám až nebude venku těch 5-10cm jara a bude trochu tepleji a pustím se do toho. Takže je nechám je stříknout a když to dobře dopadne tak hned potom i kapotu a zpětný zrcátka která by to taky dost potřebovala (jedno matné a jedno lesklé). Jen mám strach jak tu barvu chytí. Někdo říká ne a někdo zas jo. No nic, zkusím a uvidím. Horší to snad nebude. Pak ještě zbrousit a rozleštit a bude to snad krasavec. Ale zatím jen zvenku. Dovnitř potřebuju ještě nové přední sedačky, fofrklacek, a ještě pár detailů. A pak se pustím do audia-videa což je můj koníček takže tam se vyřádím. Každopádně díky za rady a až to bude krasavec tak hodím nějaké foto. Zatím je to spíš k pláči.
  10. Kysliik

    406 coupe-dveře

    No s tim lakem sem si to taky myslel ale trochu sem doufal že se třeba pletu. Ono to není si myslim o tom jestli daří nebo nedaří ale spíš jak na tom výrobci záleží. Ty dveře ze začátku tak špatný nebyly ale to sklo už se přeci jen trochu moc vyklalo a ted přes zimu to tevírání když byly zamrzlý atd. jim taky asi moc neprospělo. No nic, bude se lakovat. Akorát čím víc kolem toho chodím tím víc uvažuji nad celolakem a nebo a ted mně všichni ukamenujou nad foliema. Někdo říká jo a někdo ne. Samozřejmně v jedné barvě a žádnej paskvil jako imitaci karbonu atd. Má tu s tím někdo zkušenosti? Co sem tak zatím zjistil tak u lesklých barev je oproti laku problém hlavně v životnosti ale pokud jde o matné je to asi jedno. Pak se na folii taky víc usazují nečistoty. Ale zas ta cena by mohla bejt mnohem zajímavější. Nějaká rada ? Či kamen ?
  11. Zdravím pánové. Mněl bych na vás 2 dotazy. Je nějaký konstrukční či velikostní rozdíl mezi dveřmi na 406 coupe před faceliftem a po? Jedná se mi o to že mám r.v. 2001 ale dveře řidiče byly trefený tak tam někdo hodil ty ze starého modelu a má to některá ale:zvýšný hluk při vyšších rychlostech a nejdou tak snadno a nehlučně otevírat a zavírat jako u spolujezdce. Jedná se mi o to jestli je problém čistě v těsnění, špatném vycentrování atd. nebo je to něco co půjde vyřešit jen dveřmi z nového coupe. Druhý dotaz se týká barvy těchto dveří. Je to evidentně stejná modrá de byzance jako na zbytku auta ale samozřejmně je vidět rozdíl je taková tmavší,temnější a tolik se neleskne a otázka zní: když nechám na autě udělat renovaci laku (broušení atd.) jestli je možné že se rozdíl v odstínech do jisté akceptovatelné míry vyrovná či úplně ztratí? Jo a ještě kdybych musel kupovat new dveře atd. Jaká je vaše skušenost s chytáním odstínu této barvy. Z toho co sem vyčetl některé barvy dou lépe a některé hůře. Zkrátka řečeno. Vyhnu se celolaku?
  12. Zdravím. Chtěl bych se zeptat na pár věcí ohledně rozvodů na auto v podpisu. Mám momentálně několik cennových nabídek v rozmezí 12-15k což si myslím že je dobrá cena ale přiznám se že ještě nevím co je to za značky atd. Otázka zní. Jsou nějaké značky kterých bych se mněl vyvarovat nebo je to v postatě jedno? Pokud by ale někdo věděl o lepší nabídce v rozumné vzdálenosti od Českých Budějovic budu jedině rád. Popřípadě pokud se najde nějaký odborník přímo zde na foru budu ještě radši. Potřeboval bych zároven autí pořádně proklepnout a zároven píchnout na dia protože mám ted nefunkční esp/asr. Každopádně to ale potřebuji dát dokupy příští týden. Děkuji za vaše rady.
  13. Vem to autí od jamall406 a já nechám na vlastní náklady přehodit svou černou kůži za tvou modrou. :-)
  14. Di Steffano No s tou cenou bych to zas tak černě neviděl. Vem si že u jamall406 máš jistotu že sou rozvody udělaný kdežto u toho inzerátu jasně potřebujou udělat. Další věc sou náplně, filtry, oleje atd který taky u jamall406 nebudeš muset řešit. Navíc ty 18 kola zapsaný v TP taky rozhodně nejsou k zahození. Taky brzdy má jamall406 udělaný. No pokud jde o tu modrou kůži, hned bych jí rád vyměnil za tu svou černou. :-) no a nakonec samozřejmně 2*pneu a kn filtr taky neni k zahození. A hlavně relativní jistota top stavu. Ten inzerát je furt jen zajíc v pytli.
  15. No vlastním verzi s 152kw teprve týden ale vzhledem k tomu že sem poslední 3-4 měsíce strávil čtením všech možných informací o tomto a jiných motorizacích od peugeotu, přeci něco napíši. Motor sám o sobě je držák a krom hydrštelů a zapalovacích cívek se na něm nemá výceméně co porouchat. O hydroštelech nemá smysl toho moc psát. Všude na netu i zde na foru toho najdeš kopici. Stačí hledat. Převážně hydroštely slyšet sou a to se často tomuto motoru vytýká. Pokud se ale dodržuje pravidelná výměna oleje není třeba se jich bát. Samozřejmně za předpokladu že už nejsou chycené od předchozího majitele. Pokud se tedy bavíme o jetém. No a cívky?? To je asi to jediné co rádo odchází at děláš co děláš. Ale zas to v porovnání s celkovýma nákladama na provoz takového motoru není rozhodně nic strašného. Taky záleží o jaké verzi se bavíme. 140kw? 152kw? 155kw? Třeba u 140kw verze se musím měnit celá rampa což vyjde dráž ale u 2 zbývajících už se dají měnit samostatně. V první řadě ale upřesni o jakou verzi se jedná. 140kw? Minimum elektroniky=teoreticky menší pravděpodobnost závady. 152kw a 155kw více elektroniky = teoreticky větší pravděpodobnost závady a složitější diagnostika a oprava Jinak v porovnání s jinými v6 nebo r6 od jiných výrobců je si myslím na tom s provozními náklady výceméně stejně. Ono každý motor má svoje. Třeba v6 od fordu v st220 má zase nemalý problém s přelévaním oleje v zatáčkách a u každého by si něco našel. Snad jen na r6 od bmw sem nenašel nic. Ty sou opravdu špička ve všech směrech. Jediné co mně na tomto motoru mrzí je výkon. Rozhodně se nedá říct že by byl nedostačující ale v porovnání s jinými je to už v roce 2013 silný podprůměr. Ale jak už sem psal, záleží o jakém typu se bavíme. V roce 2000 byl výkon v6 od peugeotu v porovnání s ostatními výrobci zcela v pořádku. Bohužel se od té doby moc nezměnilo a tento trochu pozměnený motor najdeme v nabídce i dnes. Na druhou stranu si myslím že právě díky tomu je při dobrém zacházení prakticky nesmrtelný. Samozřejmně zde na foru najdeš i problémy jiného druhu s tímto motorem, nic bohužel není dokonalé. Teda až na design 406 coupe, to je prostě ztělesněná dokonalost. No a poslední věc sou rozvody. cca 15 000,- Není to málo ale pokud vezmeme v úvahu že se mění u 140kw verze po 120 000km a u novějších myslím po 150 000 tak vzhledem k tomu kolik po dejme tomu 120 000 propálíš peněz na benzínu je těch 15 000 vlastně jako kapka v moři. Alespon já to tak vidím. Navíc pokud by sme brali v úvahu cenu rozvodů u jiných v6 nebo r6 myslím že bude zcela srovnatelná. To si ale jen domýšlím. Jinak třeba zvuk motoru nad 4000 otáček je prostě famozní. A ještě mně napadá že oproti jiným v6,r6 se odlišuje ještě jednou věcí. Oproti konkurenci nemá takovou výkonovou špičku. Jeho tah je takřka lineární od volnoběhu až do omezovače. Prostě pohodlí. Sakra že já musím vždycky napsat takovej elaborát.
×
×
  • Vytvořit...