Přejít na obsah

ospalej

Uživatel
  • Počet příspěvků

    47
  • Registrace

Vše od uživatele ospalej

  1. ospalej

    Naše nová třitisíceosmička

    Tak a konec, zvonec. Naše 3008 je už u nového majitele. Sloužila skvěle. Prodej proběhl nečekaně rychle a ještě se z prázdného místa u domu vzpamatovávám. Ale co naplat, za novou 5008 GT Line už je záloha složena...
  2. ospalej

    Naše nová třitisíceosmička

    Před několika dny jsem dosáhl dalšího „milníku“ a to konkrétně nájezdu 40 000Km. Trvalo to 21 měsíců. No a protože se blíží konec záruky, tak bych chtěl lehce bilancovat. Poprvé jsem auto reklamoval několik dnů po zakoupení, jednalo se o prkotiny. Konkrétně nesvítila jedna žárovka ve sluneční cloně a odpadla jakási plastová krytka u zadního sedadla. Žárovku vyměnili a krytku nacvakli zpět. Druhou reklamaci jsem „spojil“ se zářijovou nehodou a v rámci záruky jsem nechal vyměnit pravý práh. Měl částečně odlepenou chromovanou lištu. Protože oprava auta trvala delší dobu, měl jsem zapůjčené náhradní vozidlo. U něho mě zaujalo, že „couvací kamera“ má naprosto skvělý obraz i ve tmě. Kdežto na mém autě není ve tmě nic vidět. Tak jsem se na to poptal v servisu a výsledkem byla výměna kamery. A hle, najednou mám obraz i ve tmě. Prý se jedná o známou závadu a řeší se výměnou kamery. Když jsem před zimou nechal auto přezout, tak jsem si všiml lehkého úniku oleje někde od převodovky. Reklamoval jsem to a zjistil se vadný o-kroužek těsnící lanko, kterým se odjišťuje zařazení zpátečky. Výměna celku trvala cca 2dny a když jsem viděl jak moc se auto muselo rozebrat, byl jsem z toho dost nesvůj. Nicméně všechny výše uvedené vady považuji za spíše kosmetické a chci doufat, že nic velkého se už nepokazí. Auto se mi stále líbí a koupě v žádném případě nelituji. Současně trošku pošilhávám po nové 3008. Projel jsem se s ní a jede moc dobře. Jen mě mrzí, že ji nenabízí s dieslovým dvoulitrem.
  3. ospalej

    Naše nová třitisíceosmička

    Včera odpoledne nás v Rosicích u Brna zezadu "napadl" skútr. Výsledkem bylo poškození pravé zadní části našeho auta. Skútr má poškozenou přední masku a pravý bok v důsledku položení po nárazu. Naštěstí jsme to všichni přežili bez zranění. Ovšem naše cestování se prodloužilo cca o 2 hodiny než jsme se dohodli a zavolali na pojišťovnu. Radosti s opravou mě čekají během příštího týdne počínaje schůzkou s likvidátorem pojišťovny.
  4. ospalej

    Naše nová třitisíceosmička

    30.4.2016 to bylo rok, co jsme si auto převzali. Spokojenost stále přetrvává :-) Něco málo o nákladech. Za těch cca 13 měsíců jsme ujeli 23 600Km a zaplatili: 36 000.- za naftu 5 900.- za údržbu dle servisní knížky 12 400.- za sadu zimních pneu Nemám to přesně vyhodnocené, ale předpokládám, že většina kilometrů jsou cesty do práce a z práce.
  5. ospalej

    Náš Muffin - 3008 :-)

    Jak se to stalo? Jinak po oprave vypada jako nove. Ty disky tomu slusi, mam je taky :-)
  6. Moc pěkné, přeji hodně kilometrů bez nehod a ať dělá jen radost! Odesláno z mého Lenovo A5500-H pomocí Tapatalk
  7. ospalej

    Naše nová třitisíceosmička

    Neee, bezelo mi pres cestu stado divocaku a pres tapatalk se mi to nejak nepovedlo pridat... :-) Tak aspon takhle: https://i.instagram.com/p/-WgYVcsIm4/?taken-by=ospalej
  8. ospalej

    Naše nová třitisíceosmička

    Odesláno z mého Lenovo A5500-H pomocí Tapatalk
  9. ospalej

    Kolik mate najeto?

    Prave dnes mam tohle:
  10. ospalej

    Peugeot 3008

  11. ospalej

    Co říkáte na skandál kolem TDi?

    Možná to tady už někdo nalinkoval, ale kdyby ne, tak: PSA Peugeot Citroën said: “PSA complies with the approval procedures in effect in all countries where it operates, and that engine settings, assuming the same conditions of use, are identical whether for approval procedures or in real life.” PSA Peugeot Citroen řekl: "PSA je v souladu se schvalovacími procedurami platnými ve všech zemích, kde působí a tato nastavení motorů předpokládají stejné podmínky použití jak pro proces schvalování tak pro reálný život." Překlad možná není úplně perfektní, ale níže odkaz na zdroj. Zdroj
  12. ospalej

    Naše nová třitisíceosmička

    Zajímavá věc se mi stala a jejím důsledkem je vystavení nového OTP. To se takhle o víkendu chci podívat na něco do serviceboxu. Tak opíšu VIN číslo do aplikace a vyskočí na mě hláška, že vozidlo s tímhle VIN neexistuje. Začal jsem pátrat co to jako znamená a jestli aplikace funguje. Fungovala. Tak jsem šel k autu porovnat údaje OTP s VIN a ejhle, poslední dvě čísla byla "prohozená". Nezbylo než zajít na úřad s "reklamací". Při té příležitosti jsem se pokusil z úřednice vytáhnout jak je možné, že mám v OTP takovouhle chybu. Na její odpověď, že jsem si to měl zkontrolovat jsem, pravda, zareagoval poněkud podrážděně. Ale přeci jen, je to známá. Takže nakonec z ní vypadlo, že ten nový, úžasný systém registrace vozidel neobsahuje nic, co by kontrolovalo správnost údajů OTP vzhledem k TP. Takže si případné změny v dokladech raději pořádně zkontrolujte hned u okénka. Ať nedopadnete jako já.
  13. ospalej

    Naše nová třitisíceosmička

    Mno, o Continetalech jsem take uvazoval. Nekolik zim jsem je mel na stare 308 a byli opravdu skvele, ale nakonec jsem si rekl, ze vyzkousim Nokiany. Jinak auto je s manualni prevodovkou, automat jsem zavrhl kvuli vyssi spotrebe. Jezdim denne cca 100km do prace a z prace + cca 150 km o vikendech po nakupech a vyletech. Vetsina cest je mimo dalnici, ale jezdim celkem svizne. Malokdo me predjizdi, spis predjizdim ja Celkove me spotreba "jenom" 6 litru take prekvapila. Kdyz jsem auto kupoval, ocekaval jsem spotrebu kolem 7 litru.
  14. ospalej

    Náš Muffin - 3008 :-)

    priloha...
  15. ospalej

    Náš Muffin - 3008 :-)

    Jestli jdou prohodit zadni svetla bohuzel nevim. K memu autu je v serviceboxu info viz priloha. Koukl jsem do fora Peugeotforums.com, tam se na to take kdosi ptal. Odpoved byla, ze to mozna jde. Treba poradi v nejakem obchode s nahradnimi dily... :-)
  16. ospalej

    Naše nová třitisíceosmička

    Ahoj, tak jsem včera objednal zimní obutí. Zatímco před lety jsem měl na všech autech vždy Barumky nebo Matadory tak od roku 2012, kdy jsem koupil 308SW, jsem přešel na Continental. Tehdy jsem poprvé na zimu obul sérii ContiWinterContactTM TS 850 a musím říct, že to byla fakt bomba. Auto sedělo naprosto perfektně a gumy nebylo vůbec slyšet. Žádné vysoké opotřebení pneu jsem nezaznamenal. Vždy jsem na těch gumách odjel 2 zimy a po druhé zimě jsem je přes léto "dojel". No, a jak jsem tak koukal po těch internetech, tak jsem narazil na Nokiany za slušnou cenu. Takže letošní zima s novým mazlíkem nebude na Continentalech, ale na Nokianech. Konkrétně těchhle: http://pneumatiky.heureka.cz/nokian-wr-d4-225-50-r17-98v/ A jsem zvědavý, jak se na nich auto bude chovat. Věřím, že finové vědí, jak udělat dobrou zimní pneumatiku.
  17. ospalej

    Naše nová třitisíceosmička

    Dnes přišel poštou dotazník od Peugeot ČR s.r.o. Chtějí vědět poměrně hodně informací a jak jsem tak přemýšlel nad odpověďmi, tak jsem se dopracoval například k těmto faktům: na auto jsem čekal od data objednání celkem 13 týdnů; auto bylo k převzetí připraveno až 10 kalendářních dní po stanoveném termínu; na autě hodnotím kladně vzhled, robustnost, výbavu, osvětlení okolí při nastupování, osvětlení interiéru, spotřebu, jízdní vlastnosti, HUD display a také akceleraci (vzhledem k hmotnosti je opravdu skvělá); co mi vadí je nedostatek prostoru na odložení drobností a malá schránka u spolujezdce; v části dotazníku věnující se mému bydlišti nepočítají s Vysočinou :-) Za ty necelé 4 měsíce, co tohle auto máme, zjišťuji, že se mi líbí čím dál tím více. I když vzhled způsobuje u některých lidí emotivní reakce - ať už nadšené nebo zhnusené - faktem je, že to auto je (alespoň do teď) opravdu skvělé. Klidně bych si je objednal znovu.
  18. Ahoj, narazil jsem na zajimavy clanek ohledne zabezpeceni zeleznicnich prejezdu. Aktualni prave v dnesni dobe, kdy je jeste v zive pameti posledni nehoda ve Studence. http://www.datovazurnalistika.cz/jak-funguje-zeleznicni-prejezd/ RK
  19. ospalej

    Náš Muffin - 3008 :-)

    Pekne. Cerna barva tomu slusi, I kdyz ja jsem ponekud zaujaty :-) Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
  20. Diky za vase nazory. Neresim schvalovani inzeratu adminy, ale minimalni pocet prispevku pro moznost vlozeni inzeratu. Chapu, ze omezeni ma vyznam v pripade nekoho, kdo se zaregistruje jen jako novy uzivatel fora. To co mi unika je, proc plati stejne omezeni i pro platiciho clena klubu. Pokud si vzpominam, tak zaplaceni prispevku by melo clena odlisit od neplaticich. A predchozi verze inzerce toto omezeni nemela, nebo ano? RK
  21. ospalej

    Naše nová třitisíceosmička

    Na foceni tedy moc času nemám, ale tak alespoň toto:
×
×
  • Vytvořit...